• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.515 0.26
  • Dolar: 32.5414 0.11
  • Euro: 34.6369 -0.03

Gebze'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gebze Alaettin Kurt Stadyumu’nda yapılan törenle kutlandı. Program renkli görüntülere sahne oldu.
Gebze'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemizin 100. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Gebze’de de bir dizi etkinlikle kutlandı. İlk olarak 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan program, Alaettin Kurt Stadyumu’nda hazırlanan görsel şölenle devam etti. 19 Mayıs Etkinliklerine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,  İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer, siyasi partilerin ilçe başkanları ile yönetimleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. Kaymakam Güler, Başkan Büyükgöz ve Binbaşı Uydaş stadyumda bulunan öğrencilerin ve Gebzelilerin bayramını tebrik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yavaşer, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirdi ve şunları dile getirdi;

“HEP BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”
“Milli mücadelemizin başlangıcının 100. yılını kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. 948 yıldır şan ve şeref ile bu topraklardayız. Biz bu toprakların asli ve gerçek sahibiyiz. Geçmişten günümüze milletimizi esaret altına almaya çalışan düşmanlar var olmuş, olmaya da devam edecektir. Atalarımız 1071’de Malazgirt’te, 1453’te İstanbul’da, 1915’te Çanakkale’de, 1919’da Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta bir ve beraber olarak zulme karşı durmuş, 15 Temmuz 2016’da bizler durmaya devam ettik. Güçlü Türkiye hedefi için bedel ödemeye devam edeceğiz. Kıymetli gençler ülkemizi müdafaa edebilmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için ilimde, bilimde, sanatta, sporda ve teknolojinin her alanında en iyisini yapmak için çok çalışmalıyız.

“ŞAN VE ŞEREF DOLU BİR TARİH”
Bizim en kıymetli hazinemiz olan kıymetli gençler, güçlü Türkiye için sabırla çalışacağız, gerekeni zamanında yaparak ülkemiz için mücadele edeceğiz. Ülke içinde birliği ve saygıyı müdafaa edeceğiz. Atalarımızın emaneti olan bu vatanı layıkıyla temsil edeceğiz. 19 Mayıs 1919 geçmişi şan ve şeref dolu olan milletimizin tarihi dirilişlerinden bir tanesidir. Sizlerin huzurunda Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Allah’ım bu millete her daim vatanını, milletini, bayrağını, tarihini seven sahip çıkan, dosta güven düşmana korku salan altın bir gençlik nasip et.” Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı gösteriler stadyumda bulunanlar tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim