• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:01Güneş 05:48Öğle 13:16İkindi 17:11Akşam 20:33Yatsı 22:12
    • 19°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 10891.42 0.18
  • Altın: 2529.106 0.09
  • Dolar: 32.8951 0.13
  • Euro: 35.7068 -0.12

GEBKİM’de gündem İstihdam’ın artırılması

GEBKİM OSB ev sahipliğinde gerçekleşen “İŞKUR Hizmet Noktası Değerlendirme Toplantısı” gerçekleşti. Toplantının ana gündem maddesi istihdama yönelik adımların artırılması oldu.
GEBKİM’de gündem İstihdam’ın artırılması

GEBKİM OSB bünyesinde firmaların iş gücü ihtiyacını karşılamak ve bölgedeki işsizlik probleminin önüne geçmek amacıyla yaklaşık 2 yıl önce, Dilovası Kaymakamlığı koordinasyonunda kurulan İŞKUR Hizmet Noktasının değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GEBKİM OSB’de düzenlenen toplantıya Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Dilovası Belediye Başkan vekili Necati Temiz, GEBKİM OSB Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Dilovası Jandarma Komutanı Said Arı, İŞKUR Dilovası Şube Başkanı Semra Elçora, Kamu kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve OSB’de faaliyet gösteren firmaların İnsan kaynakları yetkilileri katıldı.

445361091_2536579786542171_5320898811272694951_n.jpg
GEBKİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Toplantının açılışında GEBKİM OSB Kurumsal İletişim Uzmanı Anıl Şencan GEBKİM OSB hakkında önemli bilgiler aktarırken daha sonra GEBTEK Teknoloji Geliştirme Merkezi Sorumlusu Taner Doğan çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 
İŞKUR ÇALIŞMALARINI AKTARDI
Daha sonra sırasıyla toplantıda konuşan İŞKUR Dilovası Şube Müdürü Semra Elçora önce Dilovası OSB’ler de açılan 4 Hizmet Noktasının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

441492558_973378328121317_6284115066924444536_n.jpg
MESLEK SAHİBİ GENÇLERİMİZ ÜNİVERSİTE SAHİBİ GENÇLERİMİZDEN DAHA ÇOK KAZANIYOR
Ardından kürsüye gelen GEBKİM OSB Başkanı Vefa İbrahim Aracı “OSB’miz bünyesinde ki İnsan Kaynakları yetkililerimizle koordineli bir şekilde iş birliği içerisinde çalışmalarımız devam ederken, OSB bünyemizde mavi yaka, beyaz yaka eleman arayışımız var. Ben mahalle muhtarlarımızdan rica ediyorum. İlçemizde ki işsiz arkadaşlarımızı buralara yönlendirmelerini istiyorum.  Gençlerimizin meslek okullarına teşvik ederek onları meslek sahibi yaparsak gençlerimizin geleceği ve sanayicilerimizin geleceği içinde önemli adım atmış oluruz. 50 yıllık sanayici olarak söylüyorum ki meslek sahibi olan gençlerimiz ilerde birçok üniversite sahibi gencimizden daha çok gelir ve daha rahat bir hayat elde edeceklerini söylüyorum. Öyle meslekler var ki üniversite mezunlarından daha fazla ücret almaktadırlar. 
ÇOCUKLARIMIZ KOLAY PARA KAZANMANIN PEŞİNDE
Organize Sanayi Bölgesi olarak bünyemizde istihdamın artırılması için GEBKİM Mesleki Teknik Anadolu Lisesi açtık. Kocaelimizin birçok noktasından başarılı öğrencilerimiz okulumuzda eğitim görmektedir. Burada okuyan öğrencilerimiz okul bitiminde tamamen iş garantili öğrencilerimizdir. Çocuklarımızın ulaşımını, yemeklerini ve eğitim ücretlerini OSB’miz karşılamaktadır. Avrupa’nın birçok okulları ile iletişime girerek yurt dışı eğitim çalışmalarımız oluyor çocuklarımızı yurt dışına götürüyor ve tüm masraflarını da karşılıyoruz. Ancak burada yine önemli bir sorun yaşıyoruz. Mezun olan öğrencilerimizin yüzde 10’u dahi mesleklerini yapmayarak kolay para kazanmanın peşinde koşmanın derdindeler. Bu sıkıntımızı Cumhurbaşkanımıza da ileteceğiz. Bu soruna bir an önce el atılmasını umuyorum. Muhtarlarımızdan önemle rica ediyorum. Mahallelerimizde ki gençlerimizi İŞKUR şubelerimize yönlendirin. Meslek sahibi yapalım. İş sahibi yapalım. Çocuklarımızın hepsinin üniversite okuyacak diye bir şey yok. Meslek lisemiz çok başarılı okulumuza öğrencilerimizi yönlendirelim. Gençlerimizi kolay para yerine iş hayatına yönlendirmemiz lazım.”dedi.

441519497_973378258121324_4012381216929968002_n.jpg
İSTİHDAM SORUNU BEKA SORUNU HALİNE GELDİ
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş “25 Bin üyesi olan ve 40 meslek komitesi olan Gebze Ticaret Odası Başkanı olarak çok rahat söyleyebilirim ki sanayicimizin en büyük sorunlarının başında istihdam sonrasında ise finansal sorunlar gelmektedir. Ülkemizin geleceği için önemli bir sorun olan üretimin artırılması noktasında çok vahim bir durumla karşı karşıyayız. Ülkemizin beka sorunu olmaya doğru giden istihdam sorunuyla karşı karşıyayız. Ayrıca çocuklarını meslek liselerine gönderen ailelerimiz her geçen gün azalıyor. Giden birçok çocuklarımızında Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi çok iyi üniversiteleri okuyacam diye hedefleri oluyor. Bu mümkün değil ve sürdürülebilirde değil. Bu vahim durumu tersine çevirecek bir devlet politikamızın biran önce hayata geçirilmesi lazım. Ailelerden başlayarak verilecek eğitimlerle özellikle gençlerimizi iş hayatına kazandırmamız lazım. Bugün maalesef koltuğunun altında diploma ile dolaşan çok sayıda gencimiz vardır. Bu konuda ülkemizde sosyolojik bir problem var. Üniversite okumuş gençlerimiz elini yağa, pasa ve kire değmezmiş gibi bir algı var. Bunu en kısa sürede muhakkak değiştirmemiz lazım. Artık öyle bir duruma geldik ki mavi yakalı çalışanlarımız üniversite okuyan beyaz yakalılardan çok daha iyi ücretler alabilmektedir. Yeter ki işlerini en iyi şekilde yapsınlar. Hepimizin amacı evimize helalinden para kazandırmak ise bunu sahada mavi yakalı olarak da çok rahat bir şekilde yapabiliriz. Bu anlamda GTO olarak meslek lisesi kurmak yerine meslek edindirme ve atölye binaları yapma kararı aldık. Dışarı da diplomalı olan gençlerimizi meslek sahibi yaparak iş hayatına kazandırmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımıza artık çocuklarını kolay para kazandırma hevesi yerine meslek sahibi yapmaları konusunda önemli bir görev düşüyor.”dedi. 

445381300_2536579299875553_985281042578252998_n.jpg
DİLOVASI BELEDİYESİ OLARAK İSTİHDAMI ÖNEMSİYORUZ
Dilovası Belediye Başkan Vekili Necati Temiz, “Dilovası Belediyesi olarak bünyemizde kurduğumuz İstihdam Ofisimizle ilçemizde ki işsizliğin en aza indirilmesi konusunda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Belediye olarak önemle üzerinde durduğumuz istihdamın artırılması noktasında belediyemiz istihdam ofisimiz olarak firmalarımıza 2200 mavi yaka ve 400 beyaz yaka olmak üzere 2800 vatandaşımızın istihdamının sağlanması noktasında yardımcı olduk. Bundan sonra da istihdamın artırılması noktasında işbirliği içerisinde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”dedi.

445351588_2536579439875539_8360465798647443714_n.jpg
GENÇLERİMİZİ MESLEK SAHİBİ YAPALIM
Toplantıda son olarak konuşan Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise yaptığı açıklama da “İŞKUR hizmet noktalarımızın daha aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İlçemiz bir sanayi kenti olmasına karşılık yaptığımız sanayici ziyaretlerimizin öncelikli konusu personel istihdamı ve ihtiyacı olmaktadır. Sanayicilerimizin büyük sıkıntısı olan personel bulmaktaki sorununa çözüm bulmak amacı ile açtığımız İŞKUR hizmet noktalarımızın daha aktif hale getirilmesi noktasında çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Tabi bununla birlikte mesleki ve teknik liselerimizin de sayısının artırılarak çocuklarımızı mesleki alanlara yönlendirerek istihdama katkı sunmalarını sağlamak. Bu konuda ilçemiz mesleki ve teknik lise açısında oldukça şanslı okullarımıza oranla yüzde 60 seviyesinde mesleki ve teknik okulumuz eğitimlerine devam etmektedir. Ülkemizin geleceğine yatırım yapacaksak eğitim ve meslek sahibi olan gençlerimizin yetiştirilmesine ağırlık vermek önceliğimiz olacaktır. İstihdam seferberliğini başlatarak açtığımız İŞKUR Hizmet Noktalarının artırılması ve gençlerimizi meslek sahibi yapabilmek için hep birlikte çalışacağız. Aileden başlayarak, muhtarlarımıza ve tüm kurumlarımıza kadar hepimize çok büyük görevler düşmektedir. 
HALK EĞİTİMDE KOCAELİ’DE 1 NUMARAYIZ
Halkımızla iç içe olan Sosyal Yardım Vakfımız ve İlçe Spor Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve en önemlisi Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte halkımızın bilinçlendirilmesi noktasında çalışmalar yapacağız. Özellikle Halk Eğitim Müdürlüğümüz yaptığı çalışmalarla nüfusa oranla Kocaeli’de bir numara olmaktadır. Halk Eğitim Müdürümüz Salih Toltar’a teşekkür ediyorum. 6750 bayan kursiyer 2159 erkek kursiyere şuan için eğitim verilmektedir. Toplam 8763 kursiyere ulaşmışız. 582 kurs açılmış ve bunların çoğu da mesleki ve istihdama yönelik kurslar. Özellikle gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın istihdama kazandırılması noktasında bu kurslarımıza kayıt yaptırmalarını istiyoruz. İlerleyen süreçte yapacağımız birçok çalışma ile istihdam konusunda önemli adımlar atarak istihdam sorununu en aza indirmeye çalışacağız. Büyüme, ilerleme, gelişme istiyorsak üretim ve istihdam konusunda çok çalışmamız lazım. Ülkemizde ki milli geliri artırmak istiyorsak daha çok üretim ve daha çok istihdam sağlamamız lazım. Herkesi istihdam seferberliğimize katkı sunmaya davet ediyorum”dedi.   
Toplantıda konuşmaların ardından toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. 

whatsapp-image-2024-05-24-at-11.21.38.jpeg442502268_2536579559875527_1829213762728911003_n.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim