• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9059.38 2.87
  • Altın: 2292.207 0.72
  • Dolar: 32.314 0.18
  • Euro: 35.1085 0.00

GEBKİM MTAL Avrupa sınavına hazırlanıyor

Kocaeli’nin en çok tercih edilen okulları arasına adını yazdıran GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şimdi de hedefine Avrupa’yı koydu.
GEBKİM MTAL Avrupa sınavına hazırlanıyor

GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı’nın geniş vizyonu ve sanayicilerin desteği ile daha ikinci yılında Kocaeli’nin en çok tercih edilen okulları arasına adını yazdıran GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şimdi de hedefine Avrupa’yı koydu.

 

Avrupa Birliği’nin Erasmus Akreditasyon Belgesi’ne başvuracak olan GEBKİM MTAL’de şimdilerde hummalı bir hazırlık çalışması var. GEBKİM MTAL öğretmen ve öğrencilerine Avrupa kapısını aralayacak olan bu prestijli Akreditasyon Belgesi sayesinde AB’deki okullarla işbirliği ve iletişim artarken pek çok projenin de hayata geçirilmesi mümkün olacak. GEBKİM Vakfı ve GEBKİM MTAL eğitimcileri, Uluslararası Proje Danışmanlarının eşliğinde düzenlenen Yönetim Çalıştayı’nda stratejik hedeflerinin yanı sıra öncelikli projelerini belirledi.

 

GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, seçilmiş öğretmen ve öğrencileri ile Avrupa Birliği’nin eğitim kategorisindeki en prestijli başvurularından biri olan Erasmus Akreditasyon Belgesi’ni almak için başvuru hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Erasmus Akreditasyonu sayesinde GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin adı Kocaeli ve Türkiye sınırlarını da aşıp Avrupa’ya ulaşacak.

 

Erasmus Akreditasyon Belgesi; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının bir araya gelerek işbirliği yapmalarına ve eğitim alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Avrupa’da proje başvurusu yapabilmelerine, hibe alabilmeleri için proje başvurularında network oluşturmaya imkân tanıyor. Böylece Avrupa’daki okullar akreditasyon belgesi olan okul ve yükseköğretim kurumlarıyla ortak hibe projeleri gerçekleştirmek ve işbirliği yapmak için adımlar atıyorlar. GEBKİM MTAL, Erasmus Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazandığında GEBKİM Vakfı’nın geniş vizyonu çerçevesinde pek çok projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

1600074265_gebkim_mtal___3.jpg

Avrupa Birliği’nden akreditasyon alma hedefi çerçevesinde GEBKİM MTAL’nin Uluslararası Proje Danışmanları, GEBKİM Vakfı temsilcileri ve GEBKİM MTAL eğitimcilerinin katılımıyla bir Yönetim Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda okulun durum analizi yapılarak stratejik hedefleri ve öncelikli projeler belirlendi.

 

Erasmus Akreditasyon Belgesi’nin alınmasıyla birlikte AB tarafından finanse edilecek eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda projelerin hayata geçirilmesi, Avrupa Birliği’nden mesleki ve teknik okullarla işbirliği ve ortak projeler yapılması, GEBKİM MTAL öğretmen ve öğrencilerinin Avrupa ülkelerine gitmeleri ve aynı şekilde Avrupa’dan öğretmen ve öğrencilerin ülkemize gelmeleri ile bilgi alışverişinin artması mümkün olacak. GEBKİM Vakfı, öğretmen ve öğrencilerinin Avrupa Birliği’ndeki gelişmeleri yakından izlemeleri ve yapılan çalışmaların bir parçası olmaları için okuldaki İngilizce eğitimine de özel önem veriyor.

ibrahimm.jpg

GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Avrupa Birliği projelerine büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: “GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Avrupa seviyesinde hatta çok daha ileride bir mesleki ve teknik eğitim vermesini hedefliyoruz. Gerek eğitim ve yönetim kadromuz gerekse öğrencilerimizin Avrupa Birliği’ndeki okullarla yakın işbirliği ve iletişim halinde olmalarını, Avrupa’daki yeni üretim teknolojilerini takip etmeleri ve öğrenmelerini, birlikte projeler geliştirmelerini çok önemsiyoruz. Avrupa Birliği, 2021-2027 Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından başvuru yapan kuruluşları belirli alanlardaki kriterlere göre değerlendirecek ve bu değerlendirme sonrasında Erasmus Akreditasyon Belgesi’nin verilmesine karar verecek. Ülkemizde bu belgeye sahip sadece iki okul var ve GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, Uluslararası Proje Danışmanlarımızın yol göstericiliği ve liderliğinde hazırlıklarını tamamlayıp başvurusunu yaparak Erasmus Akreditasyon Belgesi’ni almak konusunda çok kararlı.”

1600074266_gebkim_mtal___2.jpg1600074266_gebkim_mtal___4.jpg1600074267_gebkim_mtal___7.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim