• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:18Güneş 05:56Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:06Yatsı 21:38
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10082.77 0.00
  • Altın: 2428.149 -0.42
  • Dolar: 32.3702 -0.61
  • Euro: 34.6846 -0.82

Gazeteciler Konya'yı Keşfetti

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde bir araya gelen 43 gazeteci, Derince Belediyesi’nin kültür gezileri kapsamında YHT ile seyahat ederek Konya’nın tarihi, turistik mekânlarını gezdi.
Gazeteciler Konya'yı Keşfetti

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Başkan Vekili Levent Altun’un öncülük ettiği gezide bir araya gelen gazeteciler “Gez dünyayı gör Konya’yı” diyerek unutulmaz bir gün geçirdi.

GEZ DÜNYAYI GÖR KONYA’YI

“Gez dünyayı gör Konya’yı” sloganıyla yola çıkan gazeteciler Belediye Kültür Müdürlüğü’nde çalışan Levent Baysa’nın önderliğinde Konya’ya giderek tarihi mekanlarını gezdi. İzmit Garı’nda bir araya gelen ekip, saat 08:17’de İzmit Konya arasında sefer yapan YHT tren ile Konya’ya gitti. Birçok gazetecinin ilk kez bindiği YHT’de yapılan kahvaltı ile geziye devam eden gazteciler her anı fotoğraflayarak unutulmaz fotoğraflara imza attı.

 GEZİ 1 AY DAHA UZATILDI

Belediye Kültür Müdürlüğü’nde çalışan Levent Baysa trene biner binmez gazetecilere Konya gezisinin direktiflerini verdi. Baysa, “Gezimiz 13 Ağustos 13 Eylül tarihleri arasında devam edecekti ama yoğun talep üzerine belediyemiz bu gezilerin 1 ay daha uzatıldığı müjdesini verdi. Toplamda 2 Bin 400 Derinceli vatandaşımızı hızlı trenle buluşup Konya’ı gezdireceğiz dedi. Yaklaşık 3 saat süren yolculuğun ardından Konya’ya giden gazeteciler kendilerinin bekleyen gezi otobüsü ile yola çıktı. Rehber eşliğinde şehri gezen ekip, ilk olarak Konya’nın meşhur etli ekmeği, kuyu kebabı ve bamya çorbası yemek için restoranda mola verdi. Gazeteciler Mevlana Müzesini gezerek Hazreti Mevlana’nın Türbesi’ni ziyaret etti. Ardından sırasıyla minyatür Türk eserlerinin ve önemli masal kahramanlarının yer aldığı 80 Binde Devri Alem Çocuk Parkını ve Meram Bağlarını gezdi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’un kusursuz ev sahipliği yaptığı geziden  herkes memnun ayrıldı. Uzun süreden sonra ilk kez kültür gezisi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Gürol, “ Gazetecilik yoğun ve yorucu bir meslek. Bugün Darıca’dan  Karamaürsel’e kadar ilimizde gazetecilik yapan 43 meslektaşımızla bir araya sohbet etme imkanı bulduk. Öncelikle bize bu imkanı veren Derince Belediyesine meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikleri arttırarak kendimize de zaman ayırmamız gerekiyor. Bunun için ilerleyen günlerde gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerimizin duyurusunu yapacağız.

 GEZİYE KATILANLAR

Çetin Gürol (Başkan), Levent Altun (Başkan Vekili), Erol Kaçmaz (Yönetim Kurulu üyesi), Nebiye Azak (Yönetim Kurulu Üyesi), Nurşah Şahin, Birsen Mıdık (Demokrat Kocaeli Gazetesi),  Vildan Kekeç, Şennur Uzan Yıldız, Artun Umur Elmaser (Özgür Kocaeli Gazetesi) Faruk Köseoğlu (Kent Konseyi Fotoğrafçılar Kulübü), Ayşe Aydın (Çağdaş Kocaeli Gazetesi),Cemal Açıkgöz (Bizim Gazete) Hayrullah Demiray (Bizim Yaka Gazetesi) Erol Uyguç  (İzmit Belediyesi Basın Yayın), Sebahattin Gültekin (Dilovası Belediyesi Basın Yayın), Hatice Bulut (Milliyet) Fatoş Kırtay (Yeni Haber Gazetesi), Osman Yürekli (Demokrat Gebze Gazetesi) Mesut Işık, Büşra Kaya (DHA Gebze temsilcisi), Fadime Kılınç (Yenigün Gazetesi), Murat Gökkaya (Nefes Gazetesi), Mervegül Türkoğlu (Marmara Gazetesi) Murat Özgöl (DHA Dilovası temsilcisi), Emrah Dursun,Cihan Teker (Dilovası Güven Gazetesi), Emre Tuncay (TV 41), Ferdi Işık (Dilovası A.A), İsa Turhan (Darıca A.A), Selçuk Koç (Hedef Gazetesi),Ümit Ülker (Çayırova TRT), Zeki Şahin(Bölge Haber) Yılmaz Değirmenci (Gölcük Vizyon),Gülay Özbatır (Gölcük Haber Gazetesi), Soner Güleser (B.Kocaeli Gölcük Temsilcisi) İbrahim Bayram, Halil Küçükparlak (Gölcük Gazetesi) Mehtap Kaçmaz ve Yağmur Uzan katıldı.

dsc_0853.jpgdsc_0840.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim