• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9099.63 0.22
  • Altın: 2325.507 0.81
  • Dolar: 32.3719 0.13
  • Euro: 35.0404 -0.10

Fahrettin Koca'dan çok önemli açıklamalar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleşen Bilim Kurulu'nun toplantısıyla ilgili de açıklama yaptı.
Fahrettin Koca'dan çok önemli açıklamalar!

Bakan Koca ayrıca bugün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13.30'da başlayan kritik Bilim Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçti. Türkiye'nin merakla beklediği basın açıklamasında, Bakan Koca'nın yeni tedbirler ve vaka sayılarına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyor.

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası corona virüs açıklamaları

Kıymetli arkadaşlarımız corona virüsün ortaya çıkışının ardından 104 gün geçti. Süreci yakından izliyorsunuz. Dün vaka sayısını açıkladık. Son 24 saatin bilgilerini verdik. Mücadelede ciddi bir deneyim kazandık. Olayları takip etmek yerine olasılıkla bakarak ön kesmeye çalışıyoruz. Ölümlerin nedeni yaş değil, yaşlılıkla gelişen hastalıklar. Kaybettiğimiz 30 hastanın her biri ileri yaşlarda ve başka bazı hastalıkları da bulunuyordu. Bünye olarak dirençleri zayıftı.

DAYANIŞMAMIZIN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Size ihtiyacımız var. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var. Torunlarınızın sevgi ve ilginize ihtiyacı var. Tedbirleri uygulaması en kolay kişiler sizlerseniz. Dünyayı etkileyen bu salgında mümkün olduğu kadar az kayıp vermek istiyoruz, tedbir alıyoruz Koronavirüs mücadelesinde dayanışmamızın dünyada örneği yok. Felaket tellalığı yapanlara toplum olarak prim vermiyoruz. 

32 BİN YENİ SAĞLIK PERSONELİ

Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Sağlık çalışanlarımıza 32 bin personel dahil ediyoruz. Sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman diliminde, tavan yüzde 100 oranında olacağını ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımıza teşekkür ederiz.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN MASKELER YURT DIŞINA SATILAMAYACAK

Türkiye'de üretilen maskeler, Türkiye'nin ihtiyacı varken yurt dışına satılmayacaktır. Pandeminin olduğu dönemde istismar etmek isteyen firmaların yurt dışına yoğun bir şekilde bağlantılar yaptığını biliyoruz. Önceki gün bu anlamda üreticilerin ve satıcıların depolarına baskınlar yapıldı. Yoğun bir şekilde depoladıkları görüldü.

50 BİN HIZLI TARAMA KİTİ GELDİ

Çin'den 50 bin hızlı tarama kiti sabah geldi, devreye girmiş oldu. Perşembe günü ilave 300 bin hızlı tarama kiti gelmiş olacak ve 1 milyona kadar hızlı tarama kitlerini kullanmak üzere bağlantı yaptık

YERLİ SOLUNUM CİHAZININ ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ

Değerli arkadaşlar tedavi süreçleri ve önümüzdeki dönemle ilgili bilgilendirmem var. Yerli solunum cihazının üretimine başlıyoruz. Aşı geliştirme çalışmalarında kurum ve kuruluşlara bakanlık olarak destek veriyoruz. 6 üniversite ve bir merkeze çağrı yapıldı Tedbirleri hakim kılarsak, biz başka ülke olmayacağız.

İYİLEŞEN HASTALARIMIZIDA AÇIKLAYACAĞIZ

Önümüzdeki günlerde iyileşen vakalarımızı günbegün açıklayacağız. İyileşen vakalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Çin'den gelen ilaçlar yoğun bakımdaki hastalara veriliyor.

HERKES KENDİNİ İZOLE ETSİN

Herkes kendi olağanüstü halini ilan edebilir. İlla devletin ilan etmesi gerekmiyor. Herkes kendini izole edebilir.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAŞ ARALIĞI

Bilim Kurulunda çarşamba günü eğitim konusunu gündeme alacağız. Ölenlerin yaş aralığı ile ilgili Koca, "91 yaşa kadar var, 60'ın altında iki hasta var yani 50-60 arası, onun dışındaki bütün hastalar 61'in üzerinde." dedi.

Sağlık personeli içinde de pozitif vakalar var. 

LABORATUVAR TESTİNDEN ÜCRET ALMIYORUZ

Kit açısından sorunumuz yok, önümüzdeki günlerde kit sayısı daha da artmış olacak. Hiçbir kitten, hiçbir laboratuvar testinden ücret almıyoruz, almayacağız, alanlara da izin vermeyeceğiz.

Başta vakaların hepsi yurt dışı ağırlıklıydı, artık yurt dışı temaslı, temaslının temaslısı olmaya başladı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim