• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9136.05 0.62
  • Altın: 2324.383 0.76
  • Dolar: 32.3675 0.10
  • Euro: 34.9483 -0.35

"Euro, Dolar Karşısında Tl’den Daha Çok Değer Kaybetti"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Euro, dolar karşısında 8 ayda yüzde 28.1 değer kaybederken, Türk lirası ise yüzde 23,5 değer kaybetti” dedi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Müstakil Sanayici ve İşadamla...
Euro, Dolar Karşısında Tl’den Daha Çok Değer Kaybetti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Euro, dolar karşısında 8 ayda yüzde 28.1 değer kaybederken, Türk lirası ise yüzde 23,5 değer kaybetti” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 15. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, “Dün akşam itibari ile Euro dolar karşısında 8 ayda yüzde 28.1 değer kaybederken, Türk lirası yüzde 23,5 değer kaybetti. Dolar endeksini oluşturan 6 para birimi Euro, Japon Yeni, İsviçre Frangı, İsveç Kronu, İngiliz Sterlini ve Avustralya Doları dahil olmak üzere bu para birimlerinin ortalaması geçen sene haziran ayından itibaren bu güne kadar dolar karşısında yüzde 23 değer kaybetti. Aynı şekilde Türk lirası da yüzde 23 değer kaybetti. Dolayısıyla Türk lirası bu hareket içinde. Türkiye’de Türk lirasının dolar karşısında değer kaybı değildir. Dünya beklenen ve öngörülebilen hesaplanabilen bir dalgalanma yaşıyor. Türkiye’de bu dalgalanmaya karşı dünyada doların değer kazanmasını engelleyeceğim diye bir tepki verme durumunda değildir. Akıllı bir şekilde süreci yönetmemiz gerekiyor ve bunu yapıyoruz” dedi.

“BU ÜLKENİN SİYASETEN LİDERİ BELLİDİR”

Son dönemlerde tam anlamı ile bizim dışımızdan kaynaklanan bu dalgalanmalardan dolayı Türkiye’de kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını belirten Bakan Zeybekci, “Türkiye’de siyasi istikrarla ilgili sakın ola ki kimse başka şeylere heveslenmesin. Bu ülkenin siyaseten lideri bellidir. Cumhurbaşkanımız siyasetten liderimizdir. Hükümetimizin başında da başbakanımız var. Siyaseten bu milletin karşısında sorumlu olan ve hükümet olarak da tek bir doğru üzerinde duran üyeleri olarak birlik ve beraberlik içinde ülkemizde hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’deki ekonomik tartışmaların sadece tek bir kurum üzerine yüklenemeyeceğini belirten Bakan Zeybekci, “Eğer yüklenirse bu millete haksızlık yapılmış olur. Bu milletin iradesi ile bu milletin içinden çıkmış olan bu milletin hizmetkar adamları bugün bu ülkede başarılan her ne varsa onun başarısının mimarlarıdır. Türkiye’de merkez bankamız bugüne kadar bu başarıda önemli paylara sahip olmuştur. Merkez bankamızın hukuken kanunen bağımsızlığına bugüne kadar kimse tartışmamıştır. Ama milletimizin ve reel sektörün hiç kimse kulak ardı edemez” dedi.

Programın sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Zeybekci, “Cumhurbaşkanımız bugüne kadar iki defa bakanlar kuruluna başkanlık yaptı. Bundan sonrada başkanlık yapmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımız gerek gördüğünde ilgili bakanlarımıza, kurum başkanlarımıza bilgi arz etmeleri için makama brifing vermeleri için talep de edebilecektir. Dün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ve Merkez Bankası başkanının verdikleri brifing Cumhurbaşkanımızın talep ettiği bilgiler doğrultusunda yapıldı. Bu bundan sonraki süreçte de devam edecektir” diye konuştu.

Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmanın ardından MÜSİAD 15.Ekonomi Basını Başarı Ödülleri kapsamında derece giren ekonomi muhabirlerine ödüllerini verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim