• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9113.63 0.37
  • Altın: 2323.77 0.74
  • Dolar: 32.3686 0.11
  • Euro: 35.0124 -0.09

Eskişehirspor Kupada Finale Yükseldi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "43 sene sonra kupayı müzemize götürme şansını yakaladık" dedi.
Eskişehirspor Kupada Finale Yükseldi

- Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "43 sene sonra kupayı müzemize götürme şansını yakaladık" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde 1-0'ın rövanşında Medical Park Antalyaspor'a konuk olan Eskişehirspor maçı 3-1 kazanarak finale adını yazdırdı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, tek hedeflerinin Türkiye Kupası'nı müzelerine götürmek olduğunu hatırlattı.

Finale gelinceye kadar zorlu maçlar oynadıklarını dile getiren Sağlam, "Bugün maça 1-0'ın dezavantajı ile başladık. Rakibin kontra atak futbolunu iyi oynadığını biliyorduk. Zor bir maça çıkacağımızı biliyorduk. Gol ararken kalemizde pozisyon verdik. İlk devre kötü oynadık, şans da yanımızdaydı. Devre arasına mağlup girdik. Soyunma odasında futbolcularıma kupada final oynamak istiyorsak bu istek arzunun bize yetmeyeceğini söyledik. Daha fazlasını vermemiz gerekiyordu. 'Sahada kalın gerekirse sürünerek soyunma odasına gelin' dedik. İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladık. İlk devre ne kadar kötü oynadıysak ikinci yarı o kadar iyi oynadık" şeklinde konuştu.

27 yıl sonra Eskişehirspor'un tekrar final oynama şansını bulduğunu kaydeden Sağlam, "Hedefimizi ilk baştan beri kupayı kazanmaktı. 1971'de alınmış kupamız var. Yeni nesle kupa hediye etmek bizim görevimiz. İnşallah 43 sene sonra Türkiye Kupası'nı müzemize götürme şansını yakaladık. Bu çocukların 7 Mayıs günü kupayı kazanacağına inanıyorum" dedi.

Kırmızı-siyahlı futbolcu Kamara ise, iki yıldan beri kupada finale kalmak için çalıştıklarını kaydederek, "Finale gelinceye kadar iyi mücadele ettik. Zorlu maçlar oynadık. Bugün de iyi mücadelenin ardından finale yükseldik. Şimdi finaldeyiz. Kendimize güveniyoruz. Çok iyi bir yönetimimiz ve ekibimiz var. Herkesi kutluyoruz. Finali Galatasaray ile oynuyoruz. Rakip önemli değil. Biz Eskişehirsporuz kendimize güvenimiz tamdır" şeklinde konuştu.

Kırmızı-siyahlı bir diğer futbolcu Akaminko da kupada finale kaldıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Biz asla ve asla motivasyonumuzu kaybetmiyoruz. Kime karşı oynarsak oynayalım asla ve asla pes etmeyiz. Bazıları bize güvenmediler. Ama biz kendimize güvenen ekibiz. Zoru başardık. 1-0'dan maçı çevirdik. Maçı kazandık. Bu kolay bir şey değildir. Zoru başardık" ifadelerini kulandı.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEPHESİ

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, ilk yarı 3-0'ı yakalayacak pozisyonlara girdiklerini hatırlatarak, gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini kaydetti.

Eskişehirspor'un topa sahip olmasını istediklerini dile getiren Çapa, "Kontra atakla pozisyon bulacaktık. İlk yarı pozisyon yakaladık, birini değerlendirdik. İkinci devre ise 51. dakikadan itibaren 15 dakikalık konsantrasyon bozukluğu neticesinde maç gitti. Bizim bu maçı değerlendirmek için ne konumumuz ne de zamanımız var. Önümüzdeki Sivasspor maçına odaklanacağız. Final oynamak istesek de önceliğimiz ligde kalmak. Her karşılaşmadan sonra oyuncularımızın sakatlanması bizi sıkıntıya soktu. Bugün kadroda olmayan arkadaşların son durumunu değerlendireceğiz. Bizim için esas olan Sivasspor maçıdır" dedi.

Pazartesi günü Sivasspor'u yenerek taraftarları mutlu etmek istediklerini ifade eden Çapa, "Taraftarın takımın ligde kalmasını istediğini biliyoruz. 7 bin kişilik stat dolmuyorsa bu bizim eksiğimiz. Pazartesiye kadar ne yaparız bilmiyorum ama bütün Antalya'yı bu maça bekliyoruz. Bizim sorumluğumuz kadar onlarında desteğine ihtiyacımız var. Destek olursa tekrar motive şekilde yolumuza devam ederiz" açıklamasında bulundu.

ZEKİ YILDIRIM: "LİGDE KALMAK İSTİYORUZ"

Kırmızı-beyazlı futbolcu Zeki Yıldırım, söylenecek fazla sözün olmadığını belirterek, "Kupada finale bu kadar yaklaştık. Maçta avantajlı skoru da yakalamışken kendi hatalarımızdan dolayı kaybettik. Kötü bir sezon geçiriyoruz. İnşallah bunu Sivasspor karşısında gelip gelerek son vermek istiyoruz. O maçı kazanıp ligde kalmak istiyoruz" diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Lamine Diarra ise iki farklı yarı oynadıklarını ifade ederek, "İlk yarı biz iyi oynadık. Ama ikinci yarı her şey değişti. Rakibimiz goller buldu. Denedik ama başaramadık" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim