• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8985.79 2.03
  • Altın: 2297.275 0.94
  • Dolar: 32.3247 0.22
  • Euro: 35.0665 -0.10

Erzurumlular rekor deneyecek

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) 11 Nisan’da başlayacak olan Erzurum Tanıtım Günleri’nde dünyanın en büyük cağ kebabını yapmaya çalışılacak
Erzurumlular rekor deneyecek

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) 11 Nisan’da başlayacak ve 14 Nisan’da sona erecek olan Erzurum Tanıtım Günleri’nin lansman programını gerçekleştirdi. Körfez Kirazyalı’da bulunan federasyon binasında yapılan programda KEDFE Başkanı Tekin Dursun gazetecilere açıklamalarda bulundu. Programa Dursun’un yanısıra KEDFE Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çetinkaya ve KEDFE Kadın Kolları Başkanı Ayla İlgün katıldı. Erzurum tanıtım günleri programına Erzurum Valisi Okay Memiş ve Erzurum’un 20 ilçe belediye başkanı, kaymakamının da katılacağı açıklandı.

AMAÇ ERZURUMLULARI KAYNAŞTIRMAK”

11 Nisan’da Erzurumluları buluşturacak olan programda KEDFE Başkanı Tekin Dursun, Milli Mücadelenin başlangıcının 100’üncü yılına yakışacak bir etkinliğe imza atmak istediklerini belirterek, “Amacımız doğduğumuz şehir Erzurum ile doyduğumuz kent Kocaeli’yi bütünleştirmek. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız gurbetteki Erzurumluların bir araya gelerek tanışıp, kaynaşmasıdır. Programımız Büyükşehir Belediyesi ve federasyonumuzun ortaklığında gerçekleştirilecek” dedi. Başkan Dursun, 200 bine yakın Erzurumlu bulunduğunu ve federasyon bünyesinde 20 derneğin yer aldığını da vurguladı.

ERZURUM CAĞ KEBABI’NDAN İBARET DEĞİL”

Dursun’un ardından söz alan KEDFE Başkan Yardımcısı ve Erzurum Tanıtım Günleri Etkinlik Komisyonu Başkanı Ertuğrul Çetinkaya, “Erzurum günleri yapacağız ama sıradan bir hemşeri günü yapmıyoruz. Erzurum Cağ Kebabı’ndan ibaret değil, birçok değerlerimiz var. 11-14 Nisan arası yapılacak program. Birinci gün açılışımız olacak, öncesinde ata sporumuz cirit gösterisi yapılacak. Orada bir rekor denememiz olacak. Dünya’daki en büyük cağ kebabını biz yapacağız inşallah” dedi.

BİNBİR HATİM ETKİNLİĞİ

“Milli Mücadelenin 100’üncü yılı dolayısıyla Erzurum Kongresi’ni anlatan bir gösterimiz olacak” diyen Çetinkaya sözlerini, “2020 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması yönünde bir imza kampanyası başlatacağız. Akşam 500 yıldır Erzurum’da süregelen binbir hatim geleneğimizi yerine getireceğiz. Pir Ali Baba ve binbir hatim etkinliği yapacağız” ifadeleriyle sürdürdü.

GÜÇLÜ BİR PROGRAM HAZIRLIYORUZ”

Program içeriklerine dair açıklamalarını sürdüren Ertuğrul Çetinkaya, “İkinci gün aşıklık geleneğiyle ilgili program yapacağız. 20 aşık programımızda yer alacak. Üçüncü gün yayla türküleri konseptimiz olacak. Sonra Mustafa Yıldızdoğan konseriyle etkinliğimizi tamamlayacağız. Fuar alanında Erzurum evleri, öküz arabası, faytonlar olacak. Geleneksel oyunlarımız oynanacak. Çok yoğun ve güçlü bir program hazırlıyoruz. Tüm Erzurumluları ve tüm Kocaelili hemşerilerimizi programımıza bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 4 gün sürecek organizasyonda Erzurum yöresine ait tatlar, müzikler, eserler ve çeşitli ürünler sergilenecek.

kedfe1.jpgkedfe-003.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim