• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9075.66 3.05
  • Altın: 2300.653 1.09
  • Dolar: 32.3186 0.21
  • Euro: 35.0795 -0.07

Ergüney: Kocaeli'de salgın kontrol altına alındı

Koronavirüsle mücadelenin en önemli ayağı olan “Filyasyon” çalışmaları, ilimizde 12 ilçede ve iki yüz kadar personelle ciddiyetle sürdürülmeye devam ediyor.
Ergüney: Kocaeli'de salgın kontrol altına alındı

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, hastalığın görüldüğü ilk günlerden itibaren Sağlık Bakanlığı ve Kocaeli Valiliğinin önderliğinde, Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy, İl Pandemi Kurulu önerileri ve İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu Kararları ile yoğun koordineli çalışmalar neticesinde ilimizde salgının kontrole alındığını, ilerleyen haftalarda ise neticenin çok daha iyi olmasının hedeflendiğini açıkladı.

 

Stratejilere Rehberlik Edecek Birçok Husus Ortaya Çıkıyor 
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde her gün farklı İlçe ile düzenli olarak gerçekleştirilen filyasyon analiz toplantılarının öneminden bahseden Ergüney “ Covid 19 salgınında öne çıkan filyasyon kavramı salgın esnasında bulaşmayı sağlayan etkenlerin araştırılması yani salgının kaynağını tespit etmek anlamına geliyor. Yüzlerce insanın birbiri ile ilişkisini araştırarak hastalığın köküne inildiği ve yayılımın ortamdan ya da kişinden kaynaklandığı gibi soruları araştıran bu çalışmalar uzmanlık, deneyim ve ciddi koordinasyon gerektiriyor. Günlük olarak gerçekleştirdiğimiz filyasyon analiz toplantıları ile İlimizdeki bütün ilçelerde yeni çıkan pozitif vakaları isim isim, mahalle mahalle tarıyor, işyeri, akraba, komşuluk ilişkilerine bakıyor, gerekirse tek tek ilgili yerleri arayıp gerekli notları alıyoruz. Bu sayede toplantıdan, salgınla ilgili stratejilerimize rehberlik edecek birçok husus ortaya çıkmış oluyor” dedi.
Filyasyon ekiplerinin haftanın yedi günü mesai gözetmeksizin çalıştığını aktaran Ergüney “Ekiplerimizin bir kısmı filyasyon taraması yapıyor, bir kısmı pozitif kişilere temas eden kişilerden ev veya işyerlerinde numuneler alıyor. Bu numuneler daha sonra soğuk zincir şeklinde laboratuvarlarımıza götürülüyor ve test sonuçları 24 saat içinde çıkmış oluyor” dedi.

 

“Pozitif Vakaların Tümü Hastane ya da Yurtlarda”
İlimizde bulunan tüm pozitif vakaların hastane ya da hastanelere bağlı yurtlarda takip ve tedavi edildiklerini vurgulayan Ergüney “Filyasyon çalışmaları ile test yaparak belirlediğimiz yeni pozitif vakalar, sağlık durumları ve şikayetlerine göre hastane ya da yurtlarımızda misafir edilmekteler. Sahadaki bütün pozitif vakaları etraflarını enfekte etmemeleri açısından evlerde izole etmek yerine hastane ya da yurtlarda izole ederek tedavi ve takiplerini buralarda yapıyoruz. Böylece sahada hiçbir pozitif vaka bırakmıyoruz. Bu döngü içerisinde ve ciddiyetle devam eden çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık. Salgın şu an için ilimizde kontrol altına alınmış durumda.  Önümüzdeki haftalarda ise neticenin daha iyi olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim