• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.804 0.71
  • Dolar: 32.3596 0.13
  • Euro: 34.9247 0.09

Ergün: “Parti kapatmak çare değil”

DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ergün il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında HDP’ye açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, “Siyasi partiler kapatılmamalı. Parti kapatmak çare değil. Bunları doğru bulmuyoruz” dedi
Ergün: “Parti kapatmak çare değil”

DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ergün, partisini il binasında açıklamalarda bulundu. Ergün’ün açıklamasına DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı. Nihat Ergün basın açıklamasında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

“ÖNEMLİ BİR ZAFER”

DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ergün açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 18 Mart Çanakkale zaferi milletimizin tarihinde önemli bir zafer. Birçok farklı insan bir kahramanlık öyküsü yazmışlar. Çanakkale zaferinin yeni bir şuur oluşmasında çok önemli bir katkısı oldu. Umarım televizyonlarımız artık böyle programlar yayınlar. Çünkü son zamanlarda televizyon programları hiç kimseye katkısı olmayacak lüzumsuz programlarla doldu.

“BU DÜZENE DUR DEDİK”

DEVA Partisi 9 Mart itibari ile 1. yılını tamamladı. Tüm teşkilatlarımız sahada esnaflarımızla birlikte olma imkanı doğdu. DEVA Partisini biz insani bir sorumluluk adlederek kurduk. Türkiye’nin bu haline seyirci kalamazdık. Elini taşın altına sokacak ve bu düzene dur diyecek birileri lazımdı.

“SEÇİME HAZIRIZ”

2021 yılında yapılacak herhangi bir seçime hazır hale geldik. Toplumumuz sayesinde bir buçuk yılda gelebileceğimiz konuma 9 ay gibi bir sürede geldik. Toplumsal destek ve teşkilatlanmamız olmasaydı bu hale gelemezdik. Bundan sonrası artık teşkilatlanmada yani bizde. Her alanda söyleyecek sözümüz var. Programlarımızı güçlendirerek projeler üretmemiz gerekiyor.

katilim-1.jpg

“AMBARGO UYGULUYORLAR”

Biz medya ambargosu ile karşı karşıyayız. Medyada her şey parsellenmiş bir şekilde belirleniyor. Bu adetler ülkeye hiçbir şey kazandırmaz biz bunu daha öncede gördük. Eleştiri yazısı nedeniyle gazeteciyi içeri attırma, tweet yüzünden ceza almak biz bu sorunları ortadan kaldırmıştık Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülke sorunlarını konuşamıyor demektir.

“İYİ YÖNETİLMİYORUZ”

“Herkes korkarsa, kaçarsa bu memleketin geleceği ne olacak. Hep birlikte ülkemizin geleceğini kurmalıyız. İyi yönetilmiyoruz son 5-6 yıldır. Büyük ekonomik sorunlar yaşamaya başladık. Uluslararası alanda neredeyse dostumuz kalmadı. Ülkede doğru dürüst yatırım yapılmıyor. İşsizlik arttı, hazine borca batmış.

“ÖZGÜRLÜKLERDEN UZAKLAŞTIK”

Yanlış planlamalar yüzünden 1 liralık iş 10 liraya mal edilmiş. Bunun faturasını millet ödüyor. İktisadi açıdan bir çöküş yaşıyoruz. Demokrasi endeksinde dünyanın en geri ülkelerinden biri haline gelmişiz. Özgürlüklerden uzaklaşan bir ülke olmuşuz.

“GERİLEME YAŞIYORUZ”

Dış güçler bize kumpas kuruyor deniliyor. Bu kuruluşlar 5-6 yıl önce bizi iyi gösteriyordu. Neden? Bu kuruluşlar ne oldu da bize kumpas kurmaya başladılar. Sorun dış güçlerde de değil iç güçlerde. İçeride işlerimizi doğru yapmıyoruz. O yüzden her alanda gerileme yaşıyoruz. Bir an evvel özgürlüklere dönmemiz gerekiyor.

“PAKETLERİN İŞİ BOŞ”

1 hafta önce reform paketi açıklandı. Bu 2013’ten beri yapılan yanlışların bir itirafnamesidir o paket. Birkaç gün önce de ekonomik reform paketi açıklandı. O da ekonomik yanlışların itirafıdır. Bu yanlışları yapanların bu yanlışları düzeltme kabiliyeti kalmadı. Bu yanlışları onlar düzeltemezler. Açıklanan hukuk ve ekonomi reform paketlerinin işi boş.

“YATIRIMCI NASIL GÜVENECEK”

Anayasaya aykırı bir şekilde Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti başkanı. Anayasa tarafsızlık yemini ediyor. Cumhurbaşkanı tarafsız olacağım demesi için paket hazırlamaya gerek yok. Bu kolayca yapılabilir. Ehliyet ve liyakate göre atama yapmak rafa kalktı. Pehlivan olsun yeter, bankacı olmasa da bankaya atanıyor yönetim kuruluna. Bunu siz dış güçler mi yaptırıyor. Dünya bizim finans sistemine güvenmiyor. Yatırımcı böyle bir ülkeye nasıl güvenecek.

“YENİ BİR ALAN AÇILDI”

DEVA Partisi Türkiye’nin şansı oldu. Birçok insan siyaset yapma fırsatı buldu DEVA Partisi’nde. Mevcut partilerin içi dolmuş durumda. Burada yeni bir alan açıldı. Türkiye’nin bu şansa ihtiyacı vardı. Birçok insan sandığa gitmiyor. Özellikle gençler umutsuzluğa kapıldılar. Sandığa gitmeyen yüzde 40 kararsız kitle var.

“BEN ADAY OLMAYACAĞIM”

Siyasi kariyer planım yok. Ben önümüzdeki seçimlerde hiçbir göreve aday olmayacağım. Sırf gençler ülke yönetimine gelsinler diye çalışacağım. Bizler için bu sosyal sorumluluk. Ben siyasi görevleri daha önce oldum zaten. Bu görevlere yeni insanlar gelecek. Ülkenin, şehirlerin bunlara ihtiyacı var. Torun sahibi adam oldum ben mi siyaset yapayım. Gençler dünyayı benden daha iyi okuyorlar. Çocuklarımız bizden daha zekiler. Ülkeyi onlara teslim etmemiz lazım. Bizim rolümüz bu.

“DOĞRU İŞLER DEĞİL”

Türkiye’de milletvekilliği dokunulmazlığı meselesi ciddi anlamda örselendi. Dokunulmazlık kaldırılmadan yargılama başladı. Mahkeme karar verir. Bir milletvekilinin yargılanması için önce dokunulmazlığının kaldırılması gerekir. Enis Berberoğlu dokunulmazlığı kaldırılmadan yargılandı. İç hukuk yolları tükenmeli önce. Onu beklemeden mahkeme kararı alındı. Bunlar doğru işler değil.

ANTİ DEMOKRATİK TALEPLER

Enis Berberoğlu’na milletvekilliği geri verilmek zorunda kaldı. Aynı şey Gergerlioğlu için de geçerliydi. O da dokunulmazlığı kaldırılmadan yargılandı ve vekilliği düşürüldü. Meclis başkanı burada doğru bir davranış sergilemedi. Bazı anti demokratik talepler meclis tarafından bloke edilir.

“DEMOKRASİYE ZARAR VERİYOR”

Mecliste demokrasiye zarar verecek uygulama önüne geldiğinde meclis başkanının dur demesi lazım. Bunların acısını geçmiş dönemde yaşadık. Sorunlar böyle çözülmüyor. Terörle mücadele de böyle yapılmaz. Bunlar başarılı sonuçlar verecek uygulamalar değildir. Bunları yapmamak lazım. Ülkenin demokrasisine zarar veren uygulamalardır bunlar.

“BİLE BİLE YANLIŞ YAPIYORLAR”

r örgütünün propaganda gücünü arttırırsınız. Düşmanın işini neden kolaylaştırırsız, anlamadım gitti. Bunu nasıl düşünmezler hayret ediyorum. Maalesef son yıllarda iktidar ortaklarının da baskısıyla bile bile yanlış yapıyorlar. En kötü yanlış bile bile yapılmasıdır.

“AK PARTİ’YE DE KAPATMA DAVASI AÇILDI”

Parti kapatmak doğru bir şey değil. İktidar partisi aslında bunları çok iyi biliyor. 2002’de Tayyip Erdoğan parti üyesi olamaz diye karar aldı Yargıtay, sonra AK Parti’ye kapatma davası açıldı. 2008’de kapatma davası açıldı. Yargı kararıyla neredeyse hükümet devrilecekti.

“PARTİ KAPATMAK DOĞRU DEĞİL”

Siyasi partilerde suç işleyenler varsa alıp yargılıyorsunuz zaten. 6 milyon insan oy vermiş. Bu insanlar bizim irademizin anlamı yok demeyecek mi? Suç işleyenleri yargılayın. Siyasi partiler kapatılmamalı. Kapatmak bir siyasi partiyi öldürmektir. Bunu öldürürseniz başaramazsınız. Bırakın kendi içlerinde tartışsınlar. Bir sürü adam içlerinde tartışıyor. Parti kapatmak çare değil. Yargıtay Başsavcısı da manevi bir baskı içerisindeymiş gibi dava açtı. MHP’nin kongresinin olduğu gün böyle bir şey yapılması sembolik duruyor. Bunları doğru bulmuyoruz.

AKSOY’UN İSTİFASINI YORUMLADI

Danıştay’ın kararını destekleyen ve ‘Andımız’ ile ilgili ‘Hayvani ihtiyaç’ tanımlaması yapan DEVA Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Beytullah Aksoy’un istifasını da değerlendiren Ergün, “Yakışıksız ifadeler parti yöneticilerine yakışmaz. Yanlış yapmış. Andımız meselesi kapanmış bir meseledir. Yanlış yapmış ve pişman olmuş. Siyasette yanlış yaptığınızda bedelini ödersiniz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim