• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.771 1.40
  • Dolar: 32.3049 0.25
  • Euro: 35.0354 -0.08

Erdoğan İlahiyat Fakültesi Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SANKO Holding tarafından Gaziantep Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yapılan Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdo...
Erdoğan İlahiyat Fakültesi Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SANKO Holding tarafından Gaziantep Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yapılan Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi’nin açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, “Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesinin gerçekten şu anda dış görünüşü itibariyle beni çok etkiledi. İnanıyorum ki siz sevgili öğrencilerimiz de bu fakültenin içerisinde geleceği çok daha farklı bir özgüvenle göreceksiniz. İnşallah burası sizlerin bilgi ve hikmet yuvası olsun. İrfansız bir ilmin hiçbir anlamı yok” dedi.

28 Şubat sürecinde İmam-Hatiplerin yaşadığı durumu da değerlendiren Erdoğan, "Geçen hafta, bir çok yerlerde anılan, hüznü yaşanılan 28 şubatın ertesinde bu ülkede imam hatiplerde öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü. O dönem, bizler için imam hatipli 4 evlat sahibi olan, imam hatipli bir cumhurbaşkanı için, bizim için hüzün olmuştu. Şu anda Rabbimize hamd ediyorum, imam hatiplerdeki öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. 60 binden 1 milyona. Bu, bir şeyi gösteriyor. Bu bir talep meselesi. Demek ki bu ülkede bizim vatandaşımızda bu konuda bir açlık vardı ki imkan, zemin hazırlanınca yavrularını meslek liselerine, imam hatiplere gönderdiler" şeklinde konuştu.

Konukoğlu ailesinin hizmetleriyle büyük gayret gösterdiğini ifade eden Erdoğan, fakültenin yapımını sağlayan aileye teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konukoğlu ailesinin yatırımlarına bundan sonra da devam etmesini istedi.

Abdülkadir Konukoğlu’nun 5 cami sözü vermesi üzerine Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "5 cami için Diyanet İşleri Başkanımla imzalayacak ama bir de benim daha önce aldığım bir söz var, Gaziantep’te yeni bir stat yapılıyor. Mevcut stadın yerine de 10 bin kişi kapasiteli büyük bir cami, bir cuma camisi yapılacak. Bu konu ile ilgili çalışmaları, gerek Belediye Başkanımız Fatma Hanım gerekse Konukoğlu ailesi takip ediyorlar. Konukoğlu ailesine ve Gaziantep’e yakışır bir cami olacak inşallah."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da açılışta birer konuşma yaptı. konuşmaların ardından Kuran’ı Kerim okunup dua edildi. Duayı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı Şehmus Demir ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kurdele keserek fakültenin açılışını yaptı. Beraberindekilerle birlikte fakülteyi gezen Erdoğan’a öğrenciler, üzerinde annesinin resminin olduğu bir portre hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dışarıda kendisini bekleyen öğrencilerin yanına giderek bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanlığı otobüsüne binen Erdoğan, öğrencilere içinde satranç takımı olduğu öğrenilen hediye kutuları verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim