• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2390.165 -0.21
  • Dolar: 32.3487 -0.05
  • Euro: 34.8713 0.23

‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’ Projesi Lansmanı, Vali Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleşti

Dilovası'nda herkesi kitapla buluşturmak, okuma alışkanlığı kazandırmak ve okumaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’ Projesi Lansman Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleşti.
‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’  Projesi Lansmanı,  Vali Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleşti

İlki GEBKİM OSB yönetimi tarafından gerçekleştirilen ve 10 bin kitabın dağıtımının yapıldığı “En çok Dilovası okuyor” projesinin ikinci lansman toplantısı Makineciler OSB yönetimi tarafından gerçekleştirildi. Dilovası Makineciler Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen lansman toplantısına; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanısıra, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, AK Parti İlçe Başkan Vekili Fevzi Karadaş, Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar, Dilovası Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Dilovası Makineciler OSB Bölge Müdürü Yaşar Yalamanoğlu, İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

03-(medium)-011.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ‘‘En Çok Dilovası Okuyor’’ projesinin tanıtım videosunun sunumu gerçekleştirildi.

305222843_631474451881152_678716090557191007_n.jpg

PROJENİN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını Dilovası Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu yaptı. Silahtaroğlu konuşmasında “Bu projeyi duyunca o kadar çok heyecanlandım ki Makine OSB olarak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Projenin mimarı Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a teşekkür ediyoruz. Herşey geleceğimiz olan gençlerimiz ve onların daha sağlıklı eğitim alabilmeleri içindir. Sizleri geleceğe en iyi şekilde yetiştirmemiz en büyük hedefimizdir.” diyerek katılan herkese teşekkür etti.

304956499_631470731881524_349047369121794961_n.jpg

EN BÜYÜK YATIRIMI GENÇLERİMİZE YAPIYORUZ

Silahtaroğlu’nun arkasından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyecilik hizmetlerimizin yanında en büyük desteği eğitime ve geleceğimiz gençlerin her alanda daha başarılı olabilmeleri için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam ediyoruz. Hükümetimizin de desteği ile hem ilçemiz hemde öğrencilerimiz için güzel projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Şimdi de sayın Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’ın öncülüğünde başlattığımız “En çok Dilovası okuyor” projemize 10 bin kitap desteği ile büyük katkı sağlayan Makineciler OSB’nin tanıtım lansman toplantısında yine öğrencilerimizle bir aradayız. Hem öğrencilerimiz hemde velilerimizi okumaya teşvik edecek olan bu çalışmamızla Dilovası’na okuma kültürünü yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu projemizin fikir babası Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’a ve destek veren tüm OSB Başkan ve yönetimlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi. 

305114650_631474308547833_5332461232920680520_n.jpg

52 BİN KİŞİYE KİTAP

Projenin mimarı Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında “Başlatmış olduğumuz “En çok Dilovası okuyor” kampanyasıyla birlikte ilçemiz nüfusu olan yaklaşık 52 bin insanımızı kitapla buluşturmayı amaçlıyoruz. Başlattığımız projemizin en büyük destekçileri olan OSB’lerimizin destekleri ile yavaş yavaş hayata geçirmeye devam ediyoruz. İlk çalışmasını GEBKİM OSB ile yaparak 10 bin kitabımızın dağıtımını yapmıştık. Şimdi de Makineciler OSB’miz yönetimi tarafından 10 bin kitabımızın dağıtımına başlıyoruz. İlerleyen süreçte yine OSB’lerimizin destekleri ile kitap dağıtımına devam edeceğiz. Bu projenin devamında halk eğitim merkezlerimizde, muhtarlıklarımızda, fabrikalarımızda ve hatta kahvehanelerimizde kitap okuma etkinlikleri düzenleyeceğiz. Kent meydanımızda toplu kitap okuma programları yapmayı planlıyoruz. Gençlerimizin vatanına bağlı, ülkesini seven, milli ve manevi değerlere önem veren, çalışkan ve ahlaklı bireyler olarak en iyi şekilde yetiştirebilmenin sorumluluğunu yaşadığımızı bilerek kamu kurumlarımızla birlikte bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek için çabalıyoruz. “En çok Dilovası okuyor” kampanyamıza destek veren OSB Başkan ve yönetimlerine, Dilovası Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi.

04-(medium)-(1).jpg

EĞİTİM ULUSLARIN ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞINI BELİRLER

Programda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; Dünya üzerinde herkesin eğitimi tartıştığını belirten Vali Yavuz;Eğitim sadece bireysel anlamda insana katkı sunan bir araç olmayıp, aynı zamanda ulusların refah seviyesini, özgürlük ve bağımsızlığını belirleyen stratejik bir alan olarak ortaya çıkıyor. Dünya üzerinde herkes eğitimi, tartışıyor. Eğitim sistemlerinin hangisinin daha iyi olacağını, gençlerimizi, evlatlarımızı nasıl daha iyi yetiştirmemiz gerektiği üzerinde herkes kafa yoruyor. İster dünyanın en gelişmiş ülkesi olsun, ister gelişmekte olan ülkesi olsun yada en az gelişmişi olsun herkesin tartıştığı konu eğitim. Çünkü eğitim sizin yaşam kalitenizi, refahınızı belirliyor.  Hür ve bağımsız yaşamanızın ön koşulu olarak ortaya çıkıyor.

DÜNYANIN HİÇBİR DÖNEMİNDE BİLGİ BU KADAR ÇABUK ÜRETİLMEMİŞ, YAYILMAMIŞ, ESKİMEMİŞ VE TÜKETİLMEMİŞTİ

Gençlerin seçici olması gerektiğini belirten Vali Yavuz; Biz çocuklarımıza ne bulursanız okuyun diyoruz. Hayır ne bulursanız okumayın, işinize yarayacak olanları okuyun. Çünkü bunlar eski tabirlerdi. Şimdi o kadar çok yazılıyor, çiziliyor ki siz ne olmak, hangi alanda gelişmek istiyorsanız seçici olmak zorundasınız. Çünkü bundan 100 yıl önceki gibi sayılı kitap yok artık. Her gün binlerce hatta milyonlarca bilgi üretiliyor. Dünyanın hiçbir döneminde bilgi bu kadar çabuk üretilmemiş, bu kadar çabuk yayılmamış, eskimemiş ve tüketilmemişti. Böylesine hızlı değişim ve dönüşümlerin bulunduğu bir dünyada eski okuduklarınızla artık hayatınıza yön veremezsiniz.

305623553_631470721881525_5359952939474456921_n.jpg

BİZİM GÖREVİMİZ HER ŞARTTA ÜLKEYİ YÜCELTMEKTİR

Vatanseverliğin temel ölçüsünün ülkemizi yüceltmekten geçtiğini belirten Vali Yavuz; Bugün size bu ülkeden bir şey olmaz diyorlar. Avrupa’ya, batıya kaçın diyorlar. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk yıkılmış, yakılmış, işgal edilmiş bir ülkede bu ülkeden de bir şey olmaz artık, Yunanlar artık Polatlı’ya kadar gelmiş, yakın süre sonra Ankara’ya gelirler, bu saatten sonra burada bir şey olmaz, boşuna ölmeyelim, binlerce insan şehit olmasın, bizde geleceğimizi İngiltere’de görelim dedilermi? Bugün hangi şartlarda yaşıyoruz ki biz evlatlarımıza Batı’ya kaçın, bu ülkeden bir şey olmaz diyoruz. Bizim görevimiz her şartta bu ülkeyi yüceltmektir. Bu vatanseverliğin temel ölçüsüdür. İster Amerika’da eğitim görün, ister Fransa’da biz bu ülkeyi yücelteceğiz. Nerede olursanız olun ama bu vatanı unutmayın. Burası bizim ana yurdumuz.

ÖĞRETMENİNİ SEVMEYEN, SAYGI DUYMAYAN HİÇBİR TOPLUMUN GİDEBİLECEĞİ BİR YER YOKTUR

Türk kültür ve medeniyetinin sevgi medeniyeti olduğuna değinen Vali Yavuz;Balkanların, Kafkasların, Afrika’nın hatta Ortadoğu’nun ikinci adresi Türkiye’dir. Ama 85 milyon vatan evladının ikinci adresi yoktur. Biz Türk Milletiyiz. Bu topraklarda bin yıldır hür ve bağımsız yaşamak üzere kurgulanmış bir milletiz. Sadece bizim için değil, bize benzeyen herkes için bir ümidiz biz. Boşnaklar bugün orada özgürce yaşayacaksa siz güçlü olmak zorundasınız. Yoksa Boşnaklar orada yaşayamaz. Arnavutlar, Makedonlar yaşayamaz. Siz kim olduğunuzun farkında olacaksınız o yüzden de okumak ve doğru bilgi sahibi olmak önemli. Doğru seçimler yapmak durumundasınız. Ama engin bir insan sevgisi olmadan bütün bu yaptıklarımızı anlatmamız mümkün değil.Biz yaşatmak üzerine bir dünya kurguluyoruz. Hristiyan, Yahudi, Müslüman hiç fark etmiyor.   Kürt, Arap, Alman, Fransız hiç fark etmiyor. Biz insanları yaşatmak üzere bir düzen kuruyoruz. Sevgi üzerine bir medeniyet kuruyoruz. Esasen Türk kültür ve medeniyeti sevgi medeniyetidir.

05-(medium)-007.jpg

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmalarına devam eden Vali Yavuz;Bu güzel ve bir o kadarda anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan çok kıymetli meslektaşımı Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, her daim yanımızda olan Makineciler OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerini, diğer OSB’lerimizi, iş adamlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Öğretmenini sevmeyen, saygı duymayan hiçbir toplumun gidebileceği bir yer olduğunu düşünmüyorum. O yüzden daha çok bilenlere, alimlere saygı duymak gerekir. Alim kelimesi sadece din İslam bilginlerini ifade etmez. Oyüzden alimlerine, öğretmenlerine saygı duymayan bir toplumun önü açık olamaz. Bilgiye saygı göstermeli, hürmet etmeliyiz. Herşeyi bildiğimizi iddia etmemeliyiz. Bilenlere sormalıyız. Cahil toplumların en büyük özelliği herşeyi bildiğini iddia etmesidir. Herşeyi bildiğini iddia eden toplumlar yol bulamaz. O yüzden sizlere güveniyor ve bu ülkenin geleceğine inanıyoruz. İsteselerde istemeselerde bu yüzyıl bizim yüzyılımızdır. Bu yüz yılı bizler inşa edeceğiz hiç endişeniz olmasın. Birbirinizi sevin ve aranızda hiç ayrımcılık yapmayın, kucaklaşın. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun”diyen Vali Yavuz öğrencilere kitap hediye ederek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

01-(medium)-(1)-001.jpg

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakanlıktan otomobil sektörüne sert tedbir!02 Mayıs 2024 Perşembe 14:18
  • Rakı grubuna daha zam geldi!02 Mayıs 2024 Perşembe 14:13
  • Ekmeğe zam! 10 lira oluyor02 Mayıs 2024 Perşembe 14:05
  • GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı02 Mayıs 2024 Perşembe 12:39
  • Körfez’de sanat dolu gece02 Mayıs 2024 Perşembe 12:33
  • Hasta Nakil Ambulanslarıyla tedaviye güvenli ulaşım02 Mayıs 2024 Perşembe 11:23
  • İlimtepe 118. Sokakta üstyapı yenilendi02 Mayıs 2024 Perşembe 11:21
  • “Hizmetlerimizde muhtarlarımızın imzası var”02 Mayıs 2024 Perşembe 11:19
  • Çayırova Belediyesi, Gaziantep’i mağlup etti02 Mayıs 2024 Perşembe 11:14
  • Bedelli askerlik yapacaklara şok! Dev zam kapıda02 Mayıs 2024 Perşembe 07:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim