• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 26°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 8990.9 2.09
  • Altın: 2299.339 1.03
  • Dolar: 32.3241 0.23
  • Euro: 35.0678 -0.11

Emrullah İşler Gaziantep'te Gündemi Değerlendirdi

Bir dizi toplantı ve açılış için Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Emrullah İşler Gaziantep'te Gündemi Değerlendirdi

- Bir dizi toplantı ve açılış için Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Gaziantep’te Valilik ziyaretini gerçekleştiren ve ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İşler, "Dün parti genel merkezimizde Sayın Başbakanımız milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geldiler, önümüzdeki sürecin değerlendirilmesi yapıldı. Bu yıl ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi var, dolayısıyla parti içindeki istişareleri Sayın Başbakanımız başlatmış oldu. Yarın il başkanlarıyla bir istişareleri olacak yine, daha sonra da bazı istişareler olacak ve cumhurbaşkanlığı seçimini Ak Parti olarak bu yol haritası belirlenmiş olacak. Bilindiği gibi 30 Mart yerel seçimleri aslında sonuçları itibariyle bir takım hususların altını çizmiş oldu. Ak Parti olarak 30 Mart yerel seçimlerinde almış olduğumuz oylarla halkımız, milletimiz Ak Parti'nin önünün açık olduğunu tescil etmiş oldu. Ak Parti’nin göstereceği aday ilk turda inşallah büyük bir oyla cumhurbaşkanlığı seçimini Allah nasip ederse kazanacak. 30 Mart seçim sonuçlarının sadece Ak Parti olarak değil tüm siyasi partilerin doğru okuduğunu düşünüyorum. 30 Mart seçimlerinde milletimiz önemli mesajlar verdi. Ben seçim öncesi yapmış olduğum konuşmalarda da sonuç böyle çıkarsa bu sonucun güçlü bir mesaj vereceğini ifade etmiştim. Bunlardan birincisi 30 Mart yerel seçimlerinin hangi ortamda hangi havada geçtiğini gördük. Ciddi manada yüksek tansiyonlu bir seçim yaşadık. Milletimizin vermiş olduğu en önemli mesaj bugüne kadar kendi bağrından kopan, kendi diliyle konuşan, kendi insiyakini paylaşan 'Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirtmedik, bundan sonra da yedirtmeyeceğiz' mesajını güçlü bir şekilde vermiş oldu. İkinci mesaj 3 Kasım 2002 tarihinde başlayan yeni Türkiye inşasına güçlü bir şekilde devam kararının verilmesi oldu. Yani milletimiz 30 Mart seçimleriyle 2023 hedeflerine Türkiye olarak koşar adımlarla devam edecektir mesajını vermiş oldu. Üçüncü mesajda işte 17 Aralık'la başlayan süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin paralel örgüte yem edilmeyeceği, kurda kuşa yem edilmeyeceği mesajını güçlü bir şekilde milletimiz vermiş oldu. Bunun çok iyi okunması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu sene bir ilki yaşıyoruz" diyen İşler, şöyle devam etti:

"Aslında sadece cumhuriyet tarihinde değil Türk tarihinde ilk defa doğrudan halkın seçeceği bir cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşecek. Dolayısıyla seçilecek cumhurbaşkanı da Türk tarihine girmiş ve yazılmış olacak. Bu bakımdan seçimler ayrı bir öneme sahip. Cumhuriyet tarihinde baktığımız zaman cumhurbaşkanlığı seçimleri hep parlamento tarafından yapıldı ve dolayısıyla o zaman bazı dayatmalar söz konusu olabilirdi. Ama şimdi millet karar verecek, millet 30 Mart yerel seçimlerinde hangi tabloyu görmek istiyorsa dolaylı bir şekilde o mesajı vermiş oldu. Zaten 30 Mart ile 10 Ağustos arasında kısa bir tarih var ve 10 Ağustos’ta biz Ak Parti olarak adayımızı belirledikten sonra ilk turda millet olarak cumhurbaşkanını seçmiş olacağız. Fakat muhalefet partilerinin seçim sonrası yaptıkları açıklamalara baktığımız zaman yine 30 Mart’ta sandıkta verilen mesajı halktan almadıklarını, anlamadıklarını görüyoruz. Gerek ana muhalefet partisinin gerekse Milliyetçi Hareket Partisi'nin liderinin hemen 30 Mart seçimlerinin ardından adaylık konusundaki açıklamalarının talihsiz açıklamalar olduğunu değerlendiriyorum ve sandığın mesajını almadıklarını yine söylüyorum. Aslında sandıkta güçlü bir şekilde Sayın Başbakanımız arzu ederse, isterse, aday olursa millet onun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda önünü son derece sonuna kadar açmıştır. Bu şekilde bu mesajı almaktan fayda görüyorum. Tabii eğer Sayın Başbakanımız gerekli istişareleri yaptıktan sonra kararı cumhurbaşkanlığı yönünde olursa, adaylık söz konusu olursa benim şahsi kanaatim ilk turda Sayın Başbakanımız çok güçlü bir şekilde seçimi kazanacak, Ama ben yeni Türkiye’nin yeni mimarı olarak halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının en çok Sayın Başbakanımıza yakışacağını düşünüyorum. Onun bu kararı vermesini bekliyoruz, verdikten sonra milletimizin gereğini yerine getireceğini düşünüyorum."

Ayrıca 3 dönemle ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, şunları kaydetti:

"Dün yapılan toplantıda 3 dönem kaldırılsın mı kaldırılmasın mı sorusu da vardı, herkes görüşünü bildirdi. Tabii resmi bir açıklama yok ama gazetelerdeki haberlere bakınca bunu diyebilirim. Bir de cumhurbaşkanlığı döneminde 20+4 şeklinde söylenen öyle bir sonuç yok orada sadece konuşan milletvekillerinin sayısı birkaç arkadaş Sayın Başbakanımızın kalması yönünde o haberleri ve manşetleri ben bu şekilde değerlendiriyorum ama konuşan arkadaşların birçoğu zaten Sayın Başbakanımızın adaylığı konusunda görüş belirttiler. 3 dönem konusunda da daha önceden bu konularda açıklamalarımız oldu. Bu değiştirilmesi gerek bir öncelikli kural değildir. Bunu bir defa belirtmek istiyorum, eğer şartlar bunu gerektirirse ebetteki değiştirilir. Bu Ak Parti’nin kuruluşunda tüzüğünde koymuş olduğu bir madde ama benim şahsi kanaatim zaten Sayın Başbakan da kendisi de açıkladı kendisinin bu kurala bağlı kalacağını ifade etti. Ben de Ak Parti olarak biz ilke partisiyiz bu konulmuş ilkelerden taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yeni başkanlık dönemine geldiği için hediye takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetten ötürü Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’e bazı hediyeler takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim