• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Ellibeş: “Mecbur kalınmış, çok gerekli bir çalışma”

Ellibeş: “Mecbur kalınmış, çok gerekli bir çalışma”
Ellibeş: “Mecbur kalınmış, çok gerekli bir çalışma”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, 28-30 Aralık tarihleri arası gerçekleşecek iki günlük su kesintisini kimsenin istemediği ama mecbur kalınan bir durum olarak açıkladı, “Bir saniyesi bile boşa harcanmayacak bu çalışma sonunda öyle inanıyorum ki, hem daha çevreci, güvenli ve düzenli bir demiryolu ulaşımına kavuşmuş olacağız; hem de içmesuyu hattımızla ilgili sıkıntı ortadan kalkacak” dedi.  

ÜLKE EKONOMİSİNİN CAN DAMARI BURADAN GEÇİYOR

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, son dönemde ulaşımda büyük bir dönüşüm yaşadığına dikkat çekti. Özellikle daha çevreci ve güvenli ulaşım yolu olan demiryollarında yapılan yenileme ve altyapı çalışmaları sayesinde Çin’e bile bu yolla ihracat yapabilecek hale geldiğimizi hatırlattı. Ellibeş, şöyle devam etti: “Kocaeli genelinde 2 gün süreyle böyle bir dönemde su kesintisi yaşanması elbette hiçbirimizin tercih edeceği bir durum değildir. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve gidecek yerimiz yok. Kimse zorunlu kalmadıkça böyle bir çalışmayı bu zamana denk getirmek istemezdi. Gebze-Köseköy arası yapımı tamamlanan ilave iki hatla birlikte bu bölgedeki toplam peron sayısı 4’e çıkmış durumda. Bu hatlar her iki yönden tamamlanarak Hereke Bölgesinde 2 bin mm'lik içme suyu ana isale hattıyla kesişti. Bu nokta ülke ekonomisinin de adeta can damarı konumunda. Pandemi nedeniyle aylardır bu noktanın birleştirme işlemi bekletildi. Ancak ülke genelinde oluşturulan katma değerin %21’i, toplam endüstriyel üretimin %40’ı, dış ticaretin %30’u ve ülkemizin yük hareketinin de %30’u bu noktadan geçmektedir. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren (YHT), Anadolu’ya devam eden ekspres trenler ve yük taşımacılığı hizmetleri veren mevcut iki hat 4 perona çıktığında bu bölgede Gebze-Köseköy arası YHT işletmeciliği,  anlaşmalı yolcu ve yük taşımacılığından ayrılarak, YHT kapasite ve trafik emniyeti artacak, Adapazarı Ekspresi kapasitesi de halkımızın temiz ve güvenli taşıma talebini karşılayacak şekilde artacak, liman ve sanayi tesislerinin iltisak hatlarının bağlantıları tamamlanarak yük taşıma kapasitesi de yükselecektir. Bütün bunların yanında fosil yakıt tüketiminin azaltılarak temiz çevreye katkıda bulunulması da gözardı edilmemelidir”.

BUGÜNE KADAR EKİPLER HİÇ BOŞ DURMADAN ÇALIŞTI

Ellibeş, aynı şehrin insanları olarak ortak kaderi paylaştıklarını da belirterek şöyle devam etti: “Bu çalışma bir anda, bugün alınmış bir karar değildir. Az önce de ifade ettiğim gibi Pandemi koşulları düşünülerek bugüne kadar ertelenmiş ama gelinen noktada zaruri olmuş bir çalışmadır. Ekipler bugüne kadar da boş durmamıştır. Şimdiye kadar toplam bin 453 metre boru serimi, kaynak ve geri dolgusu yapıldı. Boru kaynak birleşimleri radyografik, ultrasonik ve manyetik testler ile kontrol edildi ve boyası yapıldı. Boru içi detaylı temizlik ve dezenfeksiyon/nötralizasyon işlemleri tamamlandı. Yeni serilen hattın hidrostatik testi bitirildi. Deniz ve kara tarafı olmak üzere toplam 485 adet fore kazık çakıldı. İki adet betonarme menfez uzatıldı. Boru hattı gerekli yerlerde koruyucu betonarme zarf içerisine alındı. İzolasyon ve geri dolgular tamamlandı. Bütün bunların ardından 2 bin mm’lik içmesuyu isale hattı ile kesişen bölgenin taşınması aşamasına gelindi. Burada yapılacak çalışmanın bir saniyesi bile boşa harcanmadan hızlıca bitirileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Aldığımız bilgilere göre hattın taşınması için belirlenen 48 saatlik çalışmanın 22 saati boru hatlarının boşaltılıp-doldurulması şeklinde geçecek. Boru bağlantı çalışmalarının ise 26 saatte bitirilmesi bekleniyor. 48 saat en uzak noktadaki hanenin evine içme suyunun ulaşacağı süre. Şehir merkezlerine daha kısa sürmesi bekleniyor. Öyle inanıyorum ki, bu bağlantı işlemi tamamlandığında ilimiz hem daha çevreci, güvenli ve düzenli bir demiryolu ulaşımına kavuşmuş olacak, hem de içmesuyu hattımızla ilgili sıkıntı ortadan kalkacak”.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim