• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 06:35Güneş 08:06Öğle 13:00İkindi 15:22Akşam 17:43Yatsı 19:09
    • 18°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10953.28 0.32
  • Altın: 5771.12 0.54
  • Dolar: 42.5104 -0.13
  • Euro: 49.5706 -0.24

Ekrem İmamoğlu hakkında karar belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, siyasi yasak kararı vermedi.
Ekrem İmamoğlu hakkında karar belli oldu

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle üçüncü kez hâkim karşısına çıktı. Davada, İmamoğlu’nun "terörle mücadele eden kamu görevlisini hedef gösterdiği" suçlamasından beraat etmesine hükmedildi.

2 SUÇTAN MAHKÛMİYET, BİRİNDEN BERAAT

Mahkeme, İmamoğlu’nu “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, “tehdit” suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Toplamda verilen ceza 1 yıl 8 ay olarak kayıtlara geçti. Ceza, hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kapsamında değerlendirilmedi.

SİYASİ YASAK KARARI VERİLMEDİ

Kararın ardından kamuoyunda en çok merak edilen konu ise siyasi yasak olup olmayacağıydı. Ancak mahkeme, Ekrem İmamoğlu hakkında herhangi bir siyasi yasak kararı vermedi. Bu kararla birlikte İmamoğlu’nun siyasi faaliyetlerine devam etmesinin önünde hukuki bir engel oluşmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim