• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Egzotik Ve Yabani Hayvan Sağlığı Konusunda Bilim Adamları 2 Mayıs'ta İstanbul’da

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Egzotik ve Yabani Hayvan Hekimliği Kongresi, İstanbul Veteriner Hekimler Odası tarafından 2-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.
Egzotik Ve Yabani Hayvan Sağlığı Konusunda Bilim Adamları 2 Mayıs'ta İstanbul’da

- Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Egzotik ve Yabani Hayvan Hekimliği Kongresi, İstanbul Veteriner Hekimler Odası tarafından 2-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Veteriner Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ve İ.Ü. Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü’nün de desteklediği kongre Ulusal Fuarcılık tarafından organize ediliyor.

Ülkemizde yaban hayata yönelik tehditlerin artmasına paralel olarak insanların konuya olan duyarlılığı ve ilgisi de artmakta, bu kapsamda her geçen gün hem veteriner fakültelerine hem de veteriner kliniklerine daha fazla egzotik ve yabani hayvan tedavi için getirilmektedir.

Yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman birçok profesör ve bilim adamının katılacağı kongrede veteriner hekimlere egzotik ve yabani hayvanların; tutulması, taşınması ve tedavi yöntemleriyle ilgili oturumlar düzenlenecek.

Kongrenin organizasyonuyla ilgili yapılan imza töreninde İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, kongre hakkında, “Son yıllarda dünyada yaban hayata yönelik tehditlerin artmasına paralel olarak ülkemizde de tehditler artmıştır. Tarım ve orman alanlarının yapılaşması ve insan elinin daha fazla buralara değmesiyle çok sayıda türün yaşam alanı bozulmuştur. Bu olumsuzlukların medya ve basına ulaşmasıyla beraber insanların konuya olan duyarlılığı ve ilgisi de artmaktadır. Ülkemizde bulunan veteriner fakülteleri ve muayenehanelere çok sayıda egzotik ve yabani hayvan tedavi için getirilmektedir. Ancak bu türlerin tutulması, taşınması ve zaptı-raptı genellikle diğer türlere göre ayrı bir eğitim gerektirmektedir. Birçok hayvanın bu tutma ve taşıma sırasında zarar gördüğü rapor edilmiştir. Başta nesli tükenme tehlikesi altında olan türler olmak üzere insan elinin uzandığı ve kendisine direkt ya da dolaylı olarak zarar verdiği hayvanların her biri çok değerlidir. Bu nedenle doğaya geri döndürülmek üzere tedavisi ve rehabilitasyonunun yapılması son derece gereklidir. 2-3 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul`da gerçekleştirilecek 1.Uluslararası Katılımlı 1. Egzotik ve Yabani Hayvan Hekimliği Kongresi’nde gerek dünyanın dört bir yanından gelecek gerekse ülkemizde konusunda uzman konuşmacılarla, egzotik ve yabani hayvanların ülkemiz için önemini ortaya konacaktır. Kongremize klinisyen veteriner hekimler, belediyeler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvanat bahçeleri ile diğer ilgili alanlarda çalışan veteriner hekimler ve araştırma yapan bilim insanları katılabilmektedir. Ülkemiz için bir ilk olan bu kongreye ilgi göstermenizi umar, teşekkür ederim” ifadelerini kaydetti.

Kongre Radisson Blu Conference & Airport Hotel ’de 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi “www.egzotikvetkongre.com” adresinden edinilebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim