• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:42Güneş 06:15Öğle 13:09İkindi 16:53Akşam 19:53Yatsı 21:19
    • 14°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2492.639 0.12
  • Dolar: 32.5114 -0.07
  • Euro: 34.551 0.00

Eğitim-İş ten seçmeli ders tepkisi

Eğitim İş Sendikası okullarda zorunlu olan seçmeli dersler hakkında açıklama yaptı. Başkan Sabri Mutlu, seçmeli dersleri tüm okulların imam hatipleştirmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışıldığını söyledi.
Eğitim-İş ten seçmeli ders tepkisi

Eğitim İş Sendikası dün 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020-2021 eğitim öğretim yılında seçmeli derslerin seçimi konusunda ki tutumu eleştirildi. Basın açıklamasını sendika adına  Şube Başkanı Sabri Mutlu yaptı. Mutlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere 4 ile 11. sınıflar arasında okuyan tüm öğrencilerin bir sonraki öğretim yılında okuyacağı dersler 4-22 Ocak tarihleri arasında belirlenecektir.  Sendikamıza ulaşan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı kurum içi yazışmalar ile öğrencilere pozitif bilimlerle, sanatla, sporla, yabancı dillerle ilgili derslerin seçilmesini engelleme girişiminde bulunmakta, öğrencilerimize özgürce ders seçme hakkı tanımak yerine dini içerikli derslerin dayatma çalışmalarına başlamıştır. 

BELGELERDEN ANLAŞILMAKTA

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen talimatta Kuran'ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi için ilçe müdürlerine büyük rol düştüğünün altı çizilmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin de bu talimatı görev kabul edip, okul müdürlerine seçmeli derslerde nasıl dayatma yapacaklarına dair sunum hazırlamış olduğu da sendikamızın eline geçen belgelerden anlaşılmaktadır. Daha önceki yıllardan da bildiğimiz, kamuoyuna ifşa ederek ve yargıya taşıyarak mücadele ettiğimiz yönetmeliğe aykırı bu uygulama görülüyor ki bu yıl da sahnelenmektedir. 

FİLMİ DAHA ÖNCE İZLEDİK

Talimatnamelerde bu 3 ders öğrencilere zorla dayatıldıktan sonra ilgili STK'ların da sürece katılmasının sağlanması gerektiğine dair not düşülmesi de, dernek vakıf maskesi takmış tarikatların eğitime yine arka bahçeden sokulmaya çalışıldığının göstergesidir. Belli ki dayatılan 3 dersten başka dersleri almayı talep edecek çocuklarımıza yine bu dersi verecek öğretmen yok yalanı, tozlu raflardan çıkarılıp hazırda bekletilmektedir.  Bilinmelidir ki biz bu filmi daha önce izledik ve mücadelemizle vizyondan kaldırdık! Tekrar sahnelenmesine izin vermeyeceğiz!

YOBAZ TOPLULUKLAR

Daha önce de anlattığımız üzere seçmeli derslerdeki bu dayatma, zincirleme bir mağduriyet, büyüyen bir tahribat yaratmaktadır  Birçok öğrenci okul yönetimiyle ters düşmemek için bu dayatmalara boyun eğmek zorunda kalmaktadır. Öğrencilerimiz kendilerine hayati derecede fayda sağlayacak dersleri alamamaktadır. Velilere sadece müşteri gözüyle bakan zihniyet, seçmeli derslerin belirlenme sürecinde de velileri ekarte etmektedir. Normalde okulların önünden bile geçmesine izin verilmemesi gereken, sicilleri ağza alınmayacak suçlarla kabarmış, Cumhuriyet alerjisi, söylemlerinden taşan yobaz topluluklar, STK adı altında okullara enjekte edilmektedir.

ŞİMDİ SIRA TÜRKİYE’DE

Bu dayatmalar, okullardaki norm dengesini alt üst ederek eğitim emekçilerini de mağdur etmektedir. Örneğin sınıfları 50 kişilik koca liselerde ancak 1 tane fizik, kimya ya da biyoloji öğretmeni istihdam edilirken, bu dayatmalar sonucunda onlarca din dersi öğretmeni bulunmaktadır. Bu haksız durum, başka branşlardan mezun öğretmenlerimizi de haklı bir tedirginliğe sürüklemektedir. Oysaki artan ders sayısı, Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin yönetici yapılmasına bağlı olarak din içerikli dersleri verecek öğretmen bulunamamakta, din görevlerinin derslere girmesi sağlanmaktadır. Sendika olarak bu hukuksuz talimatlara ilk ulaştığımız andan itibaren gösterdiğimiz yüksek tepkiyle, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geri adım attırmış bulunmaktayız. Şimdi sıra tüm Türkiye'de!

SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, başında bulunduğu Bakanlıkta kendi söylemiyle bu kadar çelişen bir uygulamanın nasıl olduğunu kamuoyuna açıklamalıdır. Eğer konuşmalarındaki çağdaşlık vurgusu takiyye değilse, derhal harekete geçmeli, seçmeli dersleri tüm okulların imam hatipleştirmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışan bu yöneticilere yönelik idari soruşturma başlatmalıdır. Altını çiziyoruz Seçmeli dersi belirleme süreci, velinin bilgisi dahilinde, öğrenci tarafından yapılır. Buradaki asıl amaç, öğrencinin kendini keşfetmesi, kendi ilgili olduğu alanda donanımlı hale gelmesidir. Ülkenin geleceğini direkt olarak ilgilendiren bu konu, iki tane partizan müdürün koltuğunu sağlamlaştırmak için yapacağı hamlelere kurban edilmemelidir.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim