• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2489.882 0.73
  • Dolar: 32.5225 0.29
  • Euro: 34.7073 0.11

Düren: “E-bilet Sistemindeki Gecikme Bizle Alakalı Değil”

Türkiye Futbol Federasyonu, E-Bilet ile ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenledi. TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, sisteme geçişin gecikmesinin kendileriyle değil, daha çok kulüplerin sisteme entegrasyonlarının uzun sürmesiyle ilgili olduğunu söyle
Düren: “E-bilet Sistemindeki Gecikme Bizle Alakalı Değil”

- Türkiye Futbol Federasyonu, E-Bilet ile ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenledi. TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, sisteme geçişin gecikmesinin kendileriyle değil, daha çok kulüplerin sisteme entegrasyonlarının uzun sürmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

TFF, hafta sonu Beşiktaş - Fenerbahçe maçı ile uygulanmaya başlayacak E-Bilet uygulaması için basın toplantısı düzenledi. TFF’nin İstinye’deki binasında gerçekleştirilen toplantıda TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, TFF'nin Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Öksüz ve TFF E-Bilet Proje Sorumlusu Kemal Hacıoğlu yer aldı.

“ÇEŞİTLİ İTHAMLARA MARUZ KALDIK”

Mete Düren, TFF’ye yönelik talepler geldiğini vurgulayarak, “Kanunun ertelenmesi, iptal edilmesi, değiştirilmesi önerilmeye başlandı. Bu önerilere red cevabı verdiğimiz için eleştirildik ve çeşitli ithamlara maruz kaldık. Yürürlüğe giren bir kanunu, TFF'nin değiştirmesini beklemeyi sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakmak istiyoruz” dedi.

“TEKLİFİ MECLİSTEN OY BİRLİĞİYLE GEÇİREREK YASALAŞTIRMIŞLARDIR”

TFF’nin, kanunu yürütme görevini hassasiyetle yerine getirdiğini dile getiren Düren, “İki yıl önce TBMM'de grubu olan siyasi partilerin tümü ilgili kanun teklifini genel kurula getirmişler ve bu teklifi meclisten oy birliğiyle geçirerek yasalaştırmışlardır. Oy birliğiyle bir kanunun geçmesi çok sık gördüğümüz hadiselerden biri değildir. Bugün bazı siyasi parti temsilcilerinin, iki yıl önce vermiş oldukları oyu hiçe sayarak bu kanunla ilgili yaptıkları şiddetli eleştirileri anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu kanunu, sadece yürütmekle görevli TFF'ye bu eleştirileri yapmalarını anlayamıyoruz. TFF, kanunu yürütme görevini ve bu sorumluluğunu hassasiyetle yerine getirmiştir” diye konuştu.

Eşiyle, ailesiyle birlikte huzurlu bir stat isteyen, şiddetin, küfürün olduğu bir stat istemeyen ve bu sisteme entegre olan futbolseverlere teşekkür ettiklerini söyleyen TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, “Aynı hassasiyeti bütün kulüp yöneticileri ve taraftarların da göstermesini bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

“KULÜPLER 14 NİSAN'DAN ÇOK KISA BİR SÜRE ÖNCE, ANCAK SİSTEME ENTEGRE OLABİLMİŞLERDİR”

Düren, açıklamalarının devamında E-Bilet’in uygulanmasındaki gecikme hakkında ise şu şekilde konuştu:

“Sisteme geçişin gecikmesi bizle ilgili değil, daha çok kulüplerin sisteme entegrasyonlarının uzun sürmesiyle alakalı oldu. Kulüp başkanlarının bu konuda popülist yaklaşımlardan uzak durarak verdikleri muvafakat nameleri ve kulüp logolarının kullanımıyla ilgili kısa süre önce muvafakat nameler gelmiştir. Kulüpler 14 Nisan'dan çok kısa bir süre önce, ancak sisteme entegre olabilmişlerdir. Bursaspor tarafından bir küçük problem olmuştur. Bursaspor kulüp logosunun kullanılmasına dair bir muvafakat name vermiştir ancak işi yürüten firma logoyla ilgili bir yanlışlık yaptığı için sınırlı sayıda kart basılmıştır. Biz hiçbir kulüpten muvafakat name gelmeden keyfe keder bir iş yapmamız mümkün değil. 37 kulübün 35'i muvafakatname vermiştir. Sadece iki kulüpten muvafakatname gelmedi.”

“PASSOLİG 15 TL’DİR”

Passolig’in fiyatının 15 TL olduğunu ifade eden Mete Düren, “Bu 15 lira içerisinde yüzde 47'lik payı vardır. Büyük kulüpler bu ücreti 10 lira daha artırılarak, kendilerine aktarılmasını istediler. Taraftarlar bunu bilsinler ve yine protesto edeceklerse etsinler. Kartlar arasında bir fark olacaksa bu farkın kulüplere gideceğini bilsinler. Maç programlarını daha huzurlu organize edebilmek için tüm taraftarların sorumlulukların hassasiyet içinde davranmalarını, kendilerini isyana yöneltici davranışlarından kaçınmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

TFF'nin Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Öksüz, E-Bilet uygulamalarının 11 Mart 2013 tarihinde yayınlandığını ve 17 firmanın katıldığını belirterek, “Tüm bankalar tüm GSM şirketleri ve PTT, Telekom'a ihaleye teklif vermeleri davet edildi. Aktifbank teklif verdi. En iyi teklifi Aktifbank verdi. Kulüpler birliği'nde bir yıl önce görüşmelere başladık. 8 Şubat 2014 tarihinde Ekim’de bitmesi gereken süreç, 2 aylık bir gecikmeye uğradı. Kartlandırma 1 Nisan’da başladı. Kasımpaşa ve Fenerbahçe hariç, mukavetnameler alındı. TFF, kanunun vermiş olduğu yükümlülükleri getirdi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim