• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 3°C Kocaeli
    • 7°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2243.153 -0.05
  • Dolar: 32.3276 0.06
  • Euro: 35.151 -0.16

Dünya Yetimler Vakfı'ndan Suriyeli Çocuklara Yardım

Dünya Yetimler Vakfı tarafından Kilis’teki okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklara, yardım malzemeleri dağıtıldı.
Dünya Yetimler Vakfı'ndan Suriyeli Çocuklara Yardım

- Dünya Yetimler Vakfı tarafından Kilis’teki okullarda eğitim gören Suriyeli çocuklara, yardım malzemeleri dağıtıldı.

Suriyeli sığınmacılar için Kültür ve Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen yardım dağıtım törenine; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Dünya Yetimler Vakfı Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, Kızılay Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Turunç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Koordinatör Vali Dalmaz yaptığı konuşmada, öncelikle hayır yapan kuruma hayrından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Onlara tebriklerimi sunuyorum. Malumunuz burası 1 buçuk sene önce açtığımız Suriyelilere hizmet vermek üzere onların eğitimlerine katkı yapacak bir müessese. Belediyemiz buranın zeminini hazırlamıştı yine milli eğitimimizin koordinesinde Suriyeli çocuklarımıza burada eğitim veriliyor ve ben Kilis halkına çok teşekkür ediyorum. Kendileri ensar-muhacir kardeşliği çerçevesinde burada Suriyeli kardeşlerine kucak açtılar ve en fazla fedakarlığa katlanan illerimizin başında Kilis var. Dolayısıyla bugün de sadece buradakilerin değil Türkiye’nin her tarafından, her bucağından, her köşesinden gelen yardımların burada Suriyeli insanlarımıza yönlendirildiğini görüyoruz. Şimdi de Dünya Yetimler Eğitim Vakfı bünyesinde toplanan yardımlar Suriye halkına bu okul vesilesiyle, hem bu okulu destekleyen hem çocuklarımızın ailesini destekler vaziyette yardımlar burada kendilerine ulaştırılıyor. Umuyoruz en kısa zamanda öbür tarafta barış gelir huzur gelir ve insanımız Suriyeliler tekrar kendi memleketlerine dönerler” dedi.

Kızılay Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Turunç ise Suriye’den gelen misafirlerin burada kendi kardeşlerinin evinde kardeşane duygularla karşılandığını belirterek, “Ne kadar burada kalacaklarsa bu konuda hiçbir endişeleri olmasın biz onları mülteci olarak görmüyoruz. Türk halkı, Türk milleti, Türk devleti Suriye’den gelen insanları kardeşleri olarak misafirleri olarak görüyorlar. Ellerinden gelen imkanları da o yüreklerindeki sevgi ile milletimizin sevgisi ile ortaya koyuyorlar. Bu gelen yardım malzemelerinin içerisinde çocuklara yönelik giysiler var ayakkabı var giysi var. Öğretmenlerimize gıda kolileri var ailelere dağıtılmak üzere gıda kolileri var kullanacakları eşyalar ve muhtelif malzemeler var” diye konuştu.

Dünya Yetimler Vakfı Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ise, içerisinde bulundukları ortamın kendileri için önemli bir mana ifade ettiğini belirterek, “Son derece huzurlu, son derece kendimizi mutlu hissediyoruz. Duygularımız doruğa çıkmış durumdadır. Bu duygularımızın temelinde yatan kardeşlik bağlarının gelişmesini sağlamak, birlik ve beraberliğimizi ilelebet sürdürecek, bundan sonra daha büyük hedeflere koşturacak yardımlaşma duygusudur. Biz bunu tarihimizde gördük. Tarihimizde yaşadık. Ensarlar muhacirlerine sahip çıktı. Biz de Türkiye olarak onların nesilleri olarak misafirlerimize sahip çıkmak ve onlarla beraber hayatımızı sürdürmek, tek millet olabilme sınavını vermek için çalışıyoruz. Aslında bizim bu insanlara yapacağımız hizmetlerin daha fazlası olması gerekiyor. Onlar çok kaliteli şeylere layık insanlardır.”

Yapılan konuşmaların ardından, gönüllü olarak Suriyelilere her zaman yardım eden Ahmet Urfalıoğlu’na Kızılay Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Turunç tarafından plaket verildi.

Daha sonra Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve beraberindekiler, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulları ziyaret ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim