• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9132.45 0.58
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

Dünya Çocukları Başkan Şahin'i Ziyaret Etti

TRT tarafından bu yıl 36.'sı düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Gaziantep’e gelen dünyanın değişik ülkelerinden çocuklar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.
Dünya Çocukları Başkan Şahin'i Ziyaret Etti

- TRT tarafından bu yıl 36.'sı düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Gaziantep’e gelen dünyanın değişik ülkelerinden çocuklar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu, TRT Çocuk Kanalı Koordinatörü Bekir Yıldızcı, 36 ülkeden gelen çocuklar ve yetkililer yer aldılar.

Ülkelerine ait yöresel kıyafetleri ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nu dolduran çocukları Türkiye’de ve Gaziantep’te görmekten duydukları mutluluğu dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, “Gaziantep binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bir barış, kardeşlik ve hoşgörü şehridir. Aynı zamanda kuşatan ve kucaklayan bir şehirdir. Bu yüzden birçok medeniyet ve uygarlık en zengin dönemlerini bu topraklarda yaşamıştır. Bu coğrafyada, Hititlerden Selçuklulara uzanan derin bir zenginliğin izlerini görmek mümkündür” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan'ı, milli meclisin kuruluşunun ve milli iradenin tecellisinin önemine bağlı olarak dünya çocuklarına ulusal bir bayram olarak armağan ettiğini vurgulayan Şahin, “Bu dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Sizler bizim dünümüz, bugünümüz, yarınımız ve geleceğimizsiniz. Sizler bizim istikbalimizsiniz. Bizler dünyaya çocuklarımızın gözleri ile bakabildiğimiz sürece onlara yaşanabilir bir dünya emanet edebileceğiz. Çocuklarımızı yarınlara taşımak bizim en asli görevimizdir. Nasıl bir dünya kurmak istediğinizi anlamak için sizin gözünüzden bakmak çok önemlidir. Bugün dünyanın birçok rengini, izlerini burada görmek, bir araya getirmek bize gelecek adına umut vermekte ve gelecek adına heyecanlandırmaktadır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurucu Bakanı olarak hazırladıkları projelerde merkeze hep çocukları ve çocuklarla ilgili projeleri oturttuklarının altını çizen Fatma Şahin, “Yaşanabilir bir ülke, yaşanabilir bir dünya için çocukları yaşamın merkezine oturttuk. Bu bakış açısı ile sizlerden bir ablanız, bir teyzeniz olarak bir tek ricam var. Yarın bizlerin yerine sizler kendi ülkelerinizde yönetici rolleri üstlenecek, ülkenizi sizler yöneteceksiniz. Bugün dünyadaki çarpıklığı ve yaşanan acıları sizler sona erdireceksiniz. Yoksulluktan dolayı açlıktan ölen, savaştan dolayı ölen çocukları düşündüğünüzde barış ve kardeşliğin yaşandığı, kanın ve gözyaşının dindiği bir dünya için mücadele etmenizi istiyorum. Bugün hemen yanı başımızda yaşanan savaşta kimyasal silahla çocuklar hayatını kaybediyor. Ülkelerinden gelemeyen çocuklar için, insanlığın öne çıktığı bir dünyayı inşa etmenizi istiyorum” diye ifade etti.

Ülkelerinden getirdikleri yöresel hediyeleri Başkan Şahin’e takdim eden çocuklar, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Meclisi Salonu fuayesinde fotoğraf çektirdiler. Başkan Şahin de çocuklara, günün anısına Gaziantep’e özgü el yapımı bakır ürünler hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim