• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2497.686 1.05
  • Dolar: 32.5064 0.20
  • Euro: 34.7322 0.08

Dü Rektörü Prof. Dr. Saraç’tan İçten’in İddialarına Yanıt

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in, kendisi ve Dicle Üniversitesi (DÜ) yönetimi hakkındaki iddialarına yanıt veren DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, “5.5 yıl içinde 20-30 yıl içinde yapılamayanları, önce Allah'ın lütfü ve bereketi daha
Dü Rektörü Prof. Dr. Saraç’tan İçten’in İddialarına Yanıt

- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in, kendisi ve Dicle Üniversitesi (DÜ) yönetimi hakkındaki iddialarına yanıt veren DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, “5.5 yıl içinde 20-30 yıl içinde yapılamayanları, önce Allah'ın lütfü ve bereketi daha sonra Başbakanımızın destekleriyle yaptık. Başbakanımızın pozitif ayrımcılığıyla bugünlere geldik. Bu vekil, keşke AK Parti'nin akına yakışır beyanatlarda bulunsaydı. Bu vekilin iftira üretmesi AK Parti'nin akına hiç yakışmaz” dedi.

Rektör Saraç, AK Parti’li İçten’in kendisi ve üniversite yönetimi hakkındaki iddialara yanıt vermek için basın mensuplarının karşısına geçti. İçten'in iddialarının talihsiz, içi boş ve gerçekle bağdaşmayan iddialar olduğunu belirten Rektör Saraç, 5.5 yılda yaptıklarının ortada olduğunu söyledi. 1.5 yıl önceki seçim döneminde de aynı iddiaların gündeme geldiğini kaydeden Rektör Saraç, görevi üstlendikleri günden beri, rant, adam kayırma hesabı içinde olmadıklarını dile getirdi. Kendilerinin hiç bir zaman kanun dışına çıkmadıklarının altını çizen Rektör Saraç, kendilerinden önceki dönemlerde yanlışlıklar olduğunu fakat şu anki yönetimde yanlışlık olmayacağını ifade etti. Rektör Saraç, “Biz, beyanat yapan zatın, yaptıklarımızı da anlatması ve daha iyi şeyler için işbirliği teklifini yapmasını beklerdik. 5.5 yıl içinde 20-30 yıl içinde yapılamayanları, önce Allah'ın lütfü ve bereketi daha sonra Başbakanımızın destekleriyle yaptık. Başbakanımızın pozitif ayrımcılığıyla bugünlere geldik. Bu vekil, keşke AK Parti'nin akına yakışır beyanatlarda bulunsaydı. Bu vekilin iftira üretmesi AK Parti'nin akına hiç yakışmaz. Milletvekili sıfatıyla, ferdi, şahsi görüşleri ve iddiaları ile mensup olduğu partiyi zan altında bırakmıştır. İddiaları, çamur at izi kalsın mantığıyla gündeme getirmiştir. Basın yerine ilgili kurumlara paylaşsaydı. Sayın Başbakan'ın dediği gibi, iddiayı yapan iddiasını ispatlamak zorundadır. Kamuoyunda infial oluşmuştur, tüm Diyarbakır halkından özür dilemelidir. Manevi tazminat davası açacağız” dedi.

AK Parti’li İçten’in paralel yapı iddialarına da cevap veren Rektör Saraç, üniversitelerinde asla böyle bir duruma izin verilmediğini vurguladı. Rektör Saraç, “Tüm kurumların içerisinde Türkiye'de bu tür şeyler var mıdır, yok mudur, ne kadar vardır bizim üniversitemizde de bundan farklı bir şey değildir. Sizler benim kanuna nizama devlet hiyerarşisine ne kadar önem verdiğimi bizzat bilirsiniz. Kardeşim, babam olsa affetmem. Üniversitemizde devlet hiyerarşisine hiçbir şey ile değiştirmek mümkün değildir. Bazen bazı kişilerin bu yöndeki beklentilerini karşılayamadığım için hemen bize karşı bir muhalefet cephesi de oluşturabiliyorlar” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ı hep minnetle yad edeceklerini anlatan Rektör Saraç, “Örtü yasağını kaldılar. Başbakanımız ve bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum. AK Parti milletvekili olduğunu söyleyen birinin bunun akabinde bu olayı hemen kalkıp sanki kamufle etmeye çalışması bu da soru işaretleri doğurmuştur. Yani aslında Başbakanımızın bu uygulamasını, bir özgürleştirmenin toplumda yer bulması, yankı bulmasıdır bu. Ne kadar güzeldir herkes, bakın Başbakanımızın şeyi ile bir rektör de bunu yapabiliyor diyor. Bu Başbakanımızın artı hanesine yazılması gereken bir şey iken hemen bunu kamufle edip Başbakanımızın artı hanesine yazılmasın gibi bir telaş ile gündeme değiştirmesi bunun gündem olması bizim arzumuz değil. Ben hiç istemedim ama biliyorsunuz gündem oldu. Bu benim haneme yazılacak bir gündem değildi. Bu Başbakanımızın hanesine yazılacak bir gündem idi. Ama maalesef Başbakanımızın gündemine yazılması gerekecek bu gündemi apar topar değiştirme telaşına girmiştir. Bunun izahının da kendisinin yapması gerekir. Başta Başkanımıza olmak üzere” şeklinde konuştu.

Rektör Saraç, İçten'in iddialarına YÖK'ün inceleme başlatıp başlatmadığı ile ilgili bir soru üzerine, “YÖK'ün üniversite ile ilgili incelemesine dair resmi bir tebligat yok. Bütün üniversiteler zaten YÖK'ün denetimi altındalar. İnceleme var ise bile rutindir bu. İnceleme başlatılması zaten garip kaçmaz, zaten her zaman bir şikayet olduğunda gelir bakarlar” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim