• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:18Güneş 05:56Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:06Yatsı 21:38
    • 18°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 10105.2 0.22
  • Altın: 2397.363 -1.68
  • Dolar: 32.377 -0.65
  • Euro: 34.6839 -0.98

Disiplin sağlayıp, önce insan dedik!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz 2 yıllık süresini bu sözlerle değerlendirdi.
Disiplin sağlayıp, önce insan dedik!

Gebze’de Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 2 yıllık hizmet sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Pandemi nedeniyle insan sağlığı ve mali disipline önem verdiklerini ifade eden Büyükgöz, bu yıl itibariyle projelerin hayata geçeceğini açıkladı.   

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, düzenlediği basın toplantısıyla 2 yıllık görev süresini değerlendirdi. Arapçeşme Bilim ve Sanat merkezi’nde yapılan toplantıya Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri de katıldı. İşte Başkan Büyükgöz’ün 2 yıllık hizmet sürecine dair konuşmasında öne çıkan konular Gebze Belediyesi’ne kazandırılan bütçe ve mali disiplin, pandemi döneminde insan hayatına yönelik çalışmalar ve yakın zamanda ihaleleri yapılacak projelerin durumu oldu. 

whatsapp-image-2021-04-05-at-10.19.40.jpeg

BÜTÇE VE MALİ DİSİPLİN SAĞLANDI

Başkan Büyükgöz, 2 yıllık sürecini şu sözlerle özetledi: “Bütçe, personel ve mali disiplin konusunda radikal uygulamalar devreye aldık. Beklentiler seçim olunca binalar yapılsın, parklar yapılsın, diğer görünen işler olsun yönündeydi. Temel beklenti bu olsa da kurumlar yapısal reformlarla alakalı mali sorunları çözmeden uzun vadeli yönetilebilir özelliğini kaybeder. Bizde bu yapısal sorunu ele alıp görünmeyen hizmetlere ağırlık verdik. Köylerle alakalı imar durumlarını ele aldık. Mülkiyet sorununu ele alıp masaya yatırdık, 30 milyon metre kare alanda insanlara tapuları verildi, bu sessiz bir devrimdir. Yavuz Selim-Hürriyet’te mülkiyet sorunu çözüldü, bu yılın sonuna kadar imarla ilgili meselelerin konuşulmadığı bir sonuç için çabalıyoruz. Gebze’nin şu anda 100 yıl, 500 yıl sonrasının omurgasını ve yol haritasını ortaya koyuyoruz. Sadece Pelitli Mezarlığına uygulama sonucu kazandırılan 80 dönüm arazi 160 Milyon TL eder. Bu sadece denizde bir nokta.  Sadece uygulama ile 80 dönüm mezarlık alanını kamuya kazandırdık. 

photo-2021-04-05-11-48-52_3.jpg

ÖNCE İNSAN SONRA BİNALAR

186 Milyon artı bütçeyle iki yılı kapattık. Yaptığımız her yatırımı satın alma oranında düşürme ve öz kaynakla yapma anlamı taşır bu. Yaptığımız her şeyi kendi paramızla, borçlanmadan, faiz yükü getirmeden hayata geçirdik. Pandemiyle beraber çok farklı bir evreye girdik. Bütün çalışmalarımızda öncelikler değişti. Çünkü gelir kalemleri düşüyor ama bir o kadar da harcama kalemleri değişmeye başladı. Fiziki yatırımlarla kendimizi riske mi atalım yoksa süreci mi takip edip yön mü verelim dedik ve önce insan diyip ikincisini tercih ettik. Parkı, binaları bir yıl sonra yapabiliriz ama insan sağlığını ötelemek gibi bir şansımız olamazdı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek önceliği insan sağlığına verdik. 2020’nin ikinci altı ayından sonra da hem süreci yürütüp hemde fiziki projelerin temellerine atmaya karar verdik ve projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Peş peşe ihaleler önümüzdeki günlerde gelmeye başlayacak.

photo-2021-04-05-11-48-53.jpg

MİLLET BAHÇESİ İHALESİ 25 MAYIS’TA

2021 yılının ikinci altı ayı projelerin ihale edilmesi, başlanması, temellerinin atılması olarak hizmet yılı olacak. 2800 civarında insanımızı işe yerleştirdik. Gebzemizde vasıflı eleman sıkıntısı var. Bu nedenle Sakarya Üniversitesi’nden destek aldık, başlangıçta 11 bölüm olmak üzere istihdama yönelik eleman yetiştirmek için mesleki kurs açacağız. Tatlıkuyu Kapalı pazarımız bu amaçla düzenlendi. 25 Mayıs’ta da Kışla Millet Bahçesi’nin ihalesi yapılmış olacak. Artık günler, tarihler sabit hale geliyor. Hünkar Çayırı’nda ki ihale süreci de bir kaç gün içinde belli olacak. Gebze’de bu yatırımlarla 2021 yılını dolu dolu yaşayacağız. Biz bugünü kurtarma anlamında değil, yarınları yaşayacak şekilde kenti geleceğe hazırlıyoruz. 

VİCDANIMIZ RAHAT 

Bugün gelinen noktada biz vicdanen rahatız. Nihayetinde ortaya koyduğumuz tablo ve bilanço, başarı grafiğimiz son derece memnun edici. Bu konuda emeği geçen Başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimize, Meclis Üyelerimize, Gebze halkına teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar halkımız bizi anlayışla karşılayıp, pandemi dönemini yakından takip ettiler.  Akıllı kent modeliyle Gebze’de ilkleri yaşamış olacağız. 2022 yılından itibaren de Coğrafi Bilgi sistemini devreye almış olup, bütüncül anlamda işleyişini tamamlamış ilk Belediye olacağız.

photo-2021-04-05-11-48-59_3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim