• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Dilovası'nda ki o fabrikada direniş başlıyor!

Dilovası'nda bulunan Systemair HSK fabrikasında Birleşik Metal-İş'e üye oldukları için ücretsiz izin uygulamasıyla karşılaşan işçiler pazartesi günü direniş başlatacak.
Dilovası'nda ki o fabrikada direniş başlıyor!

Birleşik Metal-İş Sendikası, Dilovası’nda faaliyet gösteren Systemair Hsk fabrikasında sendikal örgütlenmeye tahammül edemeyen işverenin, işçileri ücretsiz izine çıkardığını duyurdu. Konuyla ilgili olarak Birleşik Metal İş Genel Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklama şöyle: ‘’Ücretsiz izin uygulaması sendikalaşmaya engel olmak için kullanılamaz! Fazla mesaili çalışan işyerinde ücretsiz izin uygulaması olmaz.

SENDİKALAŞMANIN CEZASI

Sendikalaşmanın cezası günde 39 lira ödenekle ücretsiz izin uygulaması olamaz! Kocaeli Dilovası’nda faaliyet gösteren İsveç sermayeli Systemair Hsk Havalandırma Endüstri Sanayi işçileri sendikamızda örgütlendiler. Sendikamız işyerinde yasanın aradığı çoğunluğu sağladı ve çoğunluk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yetki tespitiyle belgelendi. İşyerinde kölelik koşullarında işçi çalıştırmaya alışan ve sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen işveren bugün üyelerimize ücretsiz izin uygulamasını dayatmaktadır.  

DAYATMA VAR

Ücretsiz izin, pandemiden olumsuz etkilenip üretimi önemli ölçüde azalmış, işini neredeyse kaybetmiş işyerlerinde işçi çıkışlarını önlemek için hükümet tarafından çıkarılmıştır. İşler durma noktasına gelmemişse ücretsiz izin uygulanamaz.  Hatta Systemair'de olduğu gibi üretimin yoğun olarak sürdüğü, fazla mesai yapılan işyerlerinde ücretsiz izin uygulaması kesinlikle yapılamaz. Systemair'de ücretsiz izin dayatması sendikalaşmaya karşı yapılmak isteniyor. Sendikamız üyesi 45 işçi ücretsiz izin dayatması ile karşı karşıya.

İŞVEREN SUÇ İŞLİYOR

İşçilerin sendikaya üye olma hakkı sadece Anayasamızda değil, ülkemizin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız tarafından da güvence altına alınmıştır. Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanmış ve cezai yaptırıma bağlanmıştır. Systemair HSK yönetimi bu suçu işlemekten derhal vazgeçmelidir.

HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ

Systemair Hsk işçileri anayasal haklarını kullanmışlar ve sendikamıza üye olmuşlardır. İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa; işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve ücretsiz izin baskısı derhal durdurulmalıdır. Sendikal haklara saygı duyularak, ücretsiz izin durdurulmadığı takdirde Pazartesi günü sabah fabrika önünde olacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Tüm demokratik kitle örgütlerini basın ve kamuoyunu da işçilere desteğe bekliyoruz DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası olarak her zaman olduğu gibi işçilerin haklarını alması için tüm gücümüzle mücadelemizi artırarak sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

 

Evrensel

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim