• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 12°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Dilovası’nda "Kadına şiddete hayır" etkinliği

Dilovası’nda "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle Dilovası Kaymakamlığı öncülüğünde çeşitli etkinlikler düzenledi.
Dilovası’nda "Kadına şiddete hayır" etkinliği

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Dilovası’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen Programa Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, İlçe Emniyet Müdürü Timur Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Said Arı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl ile kurum müdürleri katıldı.

whatsapp-image-2020-11-25-at-14.53.19-002.jpeg

DİLOVASI’NDA 55 KADIN BAŞVURMUŞ
Dilovası Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleşen koordinasyon toplantısı ile başlayan etkinlik önce Şehit İlimdar Atasoy İmam Hatip Lisesi’nde Sosyal Hizmetler Temsilcisi Kübra Kayademir Zararsız, “Kadına Şiddet” konusunda Türkiye’de ve Kocaeli’de ki gelişmeler üzerine sunum yaptı. Yapılan sunumda ayrıca Dilovası’da kadına şiddetin son durumu hakkında bilgiler verirken 55 kadının şiddet konusunda başvuruda bulunduğunu belirtti. Programda ayrıca İlçe kurum müdürleri de “Kadına Şiddet” konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. 

whatsapp-image-2020-11-25-at-14.57.14.jpeg
AİLE DANIŞMANLIK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİLER 
Kaymakam Alkan ve katılımcılar daha sonra Dilovası Belediyesi’nin hizmete sunduğu Aile Danışma Merkezi’ni ziyaret ettiler. Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Sosyolog Cemil Memiş’ten çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

whatsapp-image-2020-11-25-at-14.53.55-(1).jpeg

KADES’İ VATANDAŞA ANLATTILAR
Aile Danışmanlık Merkezi ziyaretinin ardından Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Dilovası Belediyesi önünde vatandaşları bilinçlendirmek için açılan standı ziyaret ettiler. Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kadına şiddeti önlemek amacıyla uygulamaya geçen KADES hakkında bilgiler alarak ailenin korunması ve kadına şiddet konusunda bilgilendirme amaçlı kurulan standı ziyaret eden vatandaşı da bilgilendirdiler.

whatsapp-image-2020-11-25-at-14.53.55.jpeg
KADINA ŞİDDET EN BÜYÜK ACİZLİKTİR
Gerçekleşen etkinlikler ile ilgili olarak açıklama yapan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu bildirmek yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirmek ve kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla bugün çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Ancak tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddet artarak devam etmektedir. Artan şiddetle birlikte aile içi ve toplumsal huzursuzlukta artmaktadır. Kadına şiddetin önlenmesi ile birlikte hem aile içinde hem de toplumuzda huzur ve refahın artacağına inanıyorum. Ülkemiz de bu konuda büyük yasal mevzuatlar faaliyetlere geçirilmiştir Ancak kadına şiddeti durdurmak, önlemek herkesin görevidir. Herkes üzerine düşeni yaparsa hep kadına şiddeti önlemiş oluruz hem de daha iyi aile ve toplumu ortaya çıkartmış oluruz." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim