• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Dilovası’na iki önemli yatırım

Dilovası'nda Makina İhtisas OSB tarafından yaptırılan Tasarım ve Teknoloji Atölyesi ile E-Sınav Merkezi, Vali Seddar Yavuz’un katıldığı törenle hizmete açıldı.
Dilovası’na iki önemli yatırım

Bir dizi program, açılış ve ziyaret için gününü Dilovası’na ayıran Vali Seddar Yavuz, Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Metal Atölyesi ile TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi ek binasında faaliyete başlayan E-Sınav Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Murat Bozkurt, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Çayır, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Makine İhtisas OSB Bölge Müdürü Yaşar Yalamanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

DİLOVASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MAKİNE VE METAL ATÖLYESİ AÇILIŞI

Makine ihtisas OSB tarafından yapılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanan Makine ve Metal Atölyesi açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali Seddar Yavuz eğitime ve gençlere verdiği önemi dile getirerek yaptığı konuşmada: “Bilim, sanayi, teknoloji, dijitalleşme ve son dönemde yapay zekâ ve sanal gerçeklik dahil olmak üzere çağın gereklerine ulaşmamız lazım. Eğer siz hak hukuk ve adaleti haykırmak istiyorsanız, insana yardım etmek istiyorsanız; bu çağın bilim ve teknolojisi ile buluşacaksınız, kendinizi geliştireceksiniz, yatırım yapacaksınız. Benim de Müteşebbis Heyeti Başkanı olduğum Makineciler OSB yönetimini, bölge müdürümüzü, sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Önemli birçok hizmet yaptılar yapmaya da devam edecekler çünkü kendilerine yatırım yapıyorlar. Sizleri yetiştirecekler ve istihdam edecekler. Dolayısıyla biz sanayicimize her zaman diyoruz ki eğitime yatırım yapın. Çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirin. Yetiştirdiğiniz çocukları daha nitelikli iş gücü olarak ister beyaz yaka ister ara eleman veya mühendis sınıfında iş ve işletmelerde istihdam edin.” dedi.

Öğrencilere seslenerek hayata hazırlanmaları için her daim yanlarında ve destekçileri olduklarını dile getiren Vali Yavuz: “Makine ve Metal Atölyesinin yapılmasına vesile olan kıymetli kaymakamımıza, belediye başkanımıza, milli eğitim müdürümüze ve Makineciler OSB yönetimine, kısacası emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyerek açılışı yapılan atölyenin hayırlı uğurlu olmasını temennilerinde bulundu.  

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, hayırlı olsun temennileri ve İlçe Müftüsü Recep Ayhan’ın dualarıyla Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Metal Atölyesi açılış kurdelesini kestiler.

Makine ve Metal Atölyesi gezilerek incelenmesi sırasında öğrencilerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz onlarla bir süre hasbihal etti, başarılar diledi.

Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri bir sonraki programa geçmek üzere alandan ayrıldı.

TOKİ SELAHADDİN EYYUBİ ANADOLU LİSESİ E-SINAV MERKEZİ’NİN AÇILIŞI

Vali Seddar Yavuz, Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Metal Atölyesi açılışı sonrası TOKİ Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi ek binasında faaliyete başlayan E-Sınav Merkezi’nin açılış törenine geçti.

Öğrenciler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Yavuz, öğrencilere hitap ettiği konuşmasında okula adı verilen Selahaddin Eyyubi’den bahsederek: “Bu memleket, bu topraklar yeni Selahattin Eyyubiler yetiştirecektir, bundan hiçbir kuşkumuz yoktur. Özellikle 7/25 yaş aralığını aktif ve en iyi kullananlar hayatları boyunca bu kazanımlarından faydalanacaklardır. Lütfen bu yılların, bu yaşların değerini, kıymetini iyi bilin. Kendinize yatırım yapın, kendinizi geliştirin, şikâyet etmek yerine daha iyi nasıl olabileceğinizi düşünün. O yüzden de kendinize lütfen gerçekçi hedefler koyun. Bunun için potansiyelinizi keşfedin. Neyi en iyi başarabiliyorsanız onun peşinden koşun.

12-001.jpeg

Öğretmenlerimizden, ailenizden gerekiyorsa uzmanlardan lütfen görüş alın, istifade edin.” diyerek hizmete alınan ve buradan yararlanacakların hayatlarını kolaylaştıracak olan E-Sınav Merkezinin hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, protokol üyeleri ile birlikte E-Sınav Merkezi’nin açılış kurdelesini keserek, merkezde incelemelerde bulundu, çalışanlara kolaylıklar dileyerek ziyaretlerini sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim