• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10219.63 0.11
  • Altın: 2389.586 -0.23
  • Dolar: 32.3116 -0.00
  • Euro: 34.7079 0.81

Dilovası’na 2 yılda 235 Milyon TL Yatırım!

2 yıllık görev süresini değerlendiren Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, bu sürede Bakanlıkların yolunu aşındırdıklarını ifade ederek, Dilovası’nın tarihi, kültürel bir sanayi şehri olduğunu söyledi.
Dilovası’na 2 yılda 235 Milyon TL Yatırım!

Dilovası Belediye başkanı Hamza Şayir, düzenlediği basın toplantısıyla iki yıllık görev süresini değerlendirdi. Dilovası Belediyesi Kültür merkezi’nde yapılan değerlendirme toplantısında Başkan Hamza Şayir, 2 yılda kente kazandırılanları kamuoyuyla paylaştı. 

Şayir konuşmasında şunları söyledi: Üçlü olsun güçlü olsun dedik ve yola çıktık. Diliskelesi sahiline Büyükşehir Belediyemizle beraber, Osmangazi Köprümüzün ayağına birinci etap parkı kazandırdık. Balıkçı barınağına iyileştirme yaptık. Biz eğitimi ve gönül belediyeciliğini ön planda tuttuk. Bakanlığımız ve sanayicilerimizin desteğiyle 10 bin tablet dağıttık. Ortaokullarda okuyan tüm öğrencilere, tüm Liselilere ve Üniversite okuyanlara tablet verdik. İlçemizde yaşayıp farklı yerlerde okuyan öğrenci kardeşlerimize de katkı sunduk. Diliskelesi Kapalı halı sahayı halkın hizmetine sunduk. Cadde ve aydınlatma çalışmalarını gerçekleştirdik. Sadece üst yapı değil, alt yapıda da İSU tarafından ciddi çalışmalar gerçekleştirildi. 

EĞİTİM VE İSTİHDAM YATIRIMLARI

Eğitimde çalışmalara hız verdik, sorunlarımızı ilgili kurumlara aktardık. Sanayicimizle beraber GEBKİM, Mimar Sinan, Diliskelesi başta olmak üzere 7 tane Anaokulunu tamamladık. Diğer şehirlere örnek olacak anaokulları yapıldı. Kız Meslek Lisesi kazandırdık ilçemize.  Mesleki ve Teknik eğitim merkezleri yaptık. Eynerce Doğu Kavşağı bağlantı yolu Büyükşehirle beraber tamamlandı. İlçeye giriş merkezlerimiz yoktu, şimdi bu giriş noktalarlını aydınlatacağız. Aile Danışmanlık Merkezlerimizi kurduk, sahada her desteği veriyoruz. Kariyer ve İstihdam merkezi hayata geçti. Eleman arayan ve iş arayanlar arasında iletişimi kurarak onları buluşturduk. Sanayici ve iş arayanları doğru masada buluşturduk. Şu ana kadar 1300’e yakın insanımız işe değişti. Ekmeğimi paylaşıyorum projemizi de Büyükşehir Belediyemiz beğendi, tüm ilçelerde uygulanmaya başladı. Bu projeyle Halk ekmek noktaları oluşturuldu. Sokak hayvanlarımızı unutmuyoruz, onlarla ilgili her şeye anlık müdahale ediyoruz.

e8606483-2b8f-4ba3-a768-aa739f12fd46-001.jpg

BAKANLIKLARIN YOLUNU AŞINDIRDIK

SEDAŞ ve Palgazın burada merkezleri yoktu. Elemanlarımızı yetiştirdik ve Kültür Merkezimizde şube oluşturduk, PTT hizmet birimleri kurduk. Buraya Banka gelmiyor, PTT İse bütün masrafları bize yükleyip acentelik veriyordu. Halkımızı hizmet için Tavşancıl ve Köseler’e PTT bürosu açtık. Boş durmadık, Bakanlıklarımızı aşındırdık. Araç filolarımızı genişlettik, özellikle Çevre Bakanlığı’nın yolunu çok aşındırdık.  10 yıldır Tren ulaşımından kopmuştuk, çok mağduriyetimiz oldu. Trenle gidip gelen çalışanlarımız 10 yıldır bu konuda mağdurdu. Yüklenici firma 1 sene sonra burayı bitirecekti, Bakanımıza gittik, Ada Treni çalışmıyordu. Durumu anlattık ve hızlı şekilde Ada Treni başladı. Geçici peronlarla da olsa Diliskelesi’nde tren seferleri başladı.  

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ UYGULUYORUZ

Gönül Belediyeciliği’ni ilçemizde uyguluyoruz. 16 bin haneye gıda yardımı yaptık. Hanelerimize patates ve soğan ulaştırdık. Kimsenin maske bulamadığı dönemde her eve maske temin ettik, annelerimizi unutmadık. Diliskelesi Tır Parkı tamamlandı. İlçede selin zarar verdiği ve yıkılmak zorunda kalan İmam-ı Şafii Cami’ni yeniledik, taşlarını da Midyat’tan getirdik ve o havayı kattık. 

DEVAM  EDEN PROJELER

Tavşancıl tarihi evler projesi 30 Milyon TL beledi olan ciddi bir proje. Bu konuda Bakanlığımız elini cebine attı, Büyükşehir destek verdi, yakında Tavşancıl’a İstanbul, Bursa’dan, diğer şehirlerden insanlar buraya akacak. Dilovası tarihi, kültürel bir kent. Sadece Sanayi kenti değil. Burada Yeniçeri mezarı var, Yahya Kaptan burada, mimar Sinan köprüsü burada. Vatanseverleri bekliyorum buraya, öyle lafla vatanseverlik olmaz. Dilovası’nı sadece sanayi şehri olmak anmak haksızlık olur. 2 gün önce TOKİ Başkanıyla görüştüm. Millet Bahçesi projesinde son aşamaya gelindi. Fiyat veren tekliflerin savunmaları anılıyor. Yakın zamanda kazmayı vuracağız. 

DEVLET HASTANESİ STATÜSÜ DEĞİŞECEK

Kapalı semt pazarı çalışması devam ederken, imar sorunu olan yerlerde çözüm için uğraşıyoruz. 12 Mahalleye park projesi Büyükşehir öncülüğünde yapılıyor. Köseler de TOKİ projesinde insanlar oturmaya başladı, ciddi bir yatırım daha geliyor ilçemize. Aynı bölgede TIR Parkı çalışmasına başladık. Tepecik mesire alanı sonarla doğru geldi. Tavşancıl Yüzme Havuzu’nu Bakanlıkla beraber temelini attık. Yarı Olimpik bir havuz olacak. Kültür Sanat faaliyetlerini aksatmamaya çalışıyoruz. Devlet Hastanesi’nin statüsünün değişimini istiyoruz. Biz geldiğimizde 4 tane doktor vardı, yaptığımız protokolle şu an doktor sayısı 12’yi geçti ve her branşta doktor var. Ekipmanların temini için de sanayicilerimiz destek verdi. 

600 MİLYONA BEDEL İŞLER

Dilovası Eğitim Vakfı ile Üniversite öğrencilerimize eşit yardımda bulunduk. Sürekli halkın içinde olmaya çalışıyoruz. Beni zaten yerimde tutamazsınız. Çok önemli konu olmadığı zaman ben makamda duramam, psikolojim bozulur, sahada olmalıyım. İlçeye seyyar yüzme havuzları getirdik. İlçe Kütüphane projelerinin startını erdik ayrıca gönüllerle her okula kütüphane kazandırdık. Asri mezarlığın düzenlemesine başladık, 7 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Alt yapı çalışmalarına hız verdik. İSU, SEDAŞ, Telekom çok ciddi yatırımlar var.Yerin altına parayı gömüyoruz ve bu işler görünmüyor. 90 Milyon yatırımın bittiğini ifade eden Şayir, 145 Milyon TL yatırım çalışmasının sürdüğünü açıklarken, 220 Milyon TL yatırımın da sanayiciler, Bakanlıklar aracılığıyla dolaylı yoldan yapıldığını vurguladı. 120 Milyon kamulaştırma bedeliyle yapılan harcamaların 600 Milyonu bulduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakanlıktan otomobil sektörüne sert tedbir!02 Mayıs 2024 Perşembe 14:18
  • Rakı grubuna daha zam geldi!02 Mayıs 2024 Perşembe 14:13
  • Ekmeğe zam! 10 lira oluyor02 Mayıs 2024 Perşembe 14:05
  • GTÜ Rektörü Babasını Son Yolculuğuna Uğurladı02 Mayıs 2024 Perşembe 12:39
  • Körfez’de sanat dolu gece02 Mayıs 2024 Perşembe 12:33
  • Hasta Nakil Ambulanslarıyla tedaviye güvenli ulaşım02 Mayıs 2024 Perşembe 11:23
  • İlimtepe 118. Sokakta üstyapı yenilendi02 Mayıs 2024 Perşembe 11:21
  • “Hizmetlerimizde muhtarlarımızın imzası var”02 Mayıs 2024 Perşembe 11:19
  • Çayırova Belediyesi, Gaziantep’i mağlup etti02 Mayıs 2024 Perşembe 11:14
  • Bedelli askerlik yapacaklara şok! Dev zam kapıda02 Mayıs 2024 Perşembe 07:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim