• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:18Güneş 05:56Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:06Yatsı 21:38
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 10045.74 -0.37
  • Altın: 2392.293 -1.90
  • Dolar: 32.3845 -0.61
  • Euro: 34.6065 -1.12

Dilovası Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracatın merkezi

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, “Dilovası Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat merkezi. Üretim ve istihdamın artırılması için tüm sanayi kuruluşlarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Dilovası Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracatın merkezi

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, ilçede bulunan OSB’leri ziyaret etti. Ziyaretine ilk olarak motor yağları üretimi sektöründe faaliyet gösteren XENOL Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasından başlayan Kaymakam Kubilay, fabrika hakkında Genel Müdür Feyzullah Günaydın ve Fabrika Müdürü Hakan Sungur’dan bilgi alarak üretimi yerinde inceledi. Motor yağları, gres, antifriz ve motorlu araçlar için bazı katkı maddeleri üreten ve üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederek ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan XENOL ailesini ve çalışanlarını tebrik etti. Ardından endüstriyel kablo alanında 6 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan Üntel Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasını ziyaret ederek Onursal Başkan Mehmet Ünlü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Günan’dan bilgi alan Kaymakam Kubilay, geniş ürün yelpazesi, ar-ge çalışmaları ve istihdama katkısından ötürü Üntel ailesini ve çalışanlarını tebrik ederek başarılar diledi. 

SANAYİ KURULULŞLARINA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kaymakam Kubilay daha sonra, 1985 yılından beri faaliyette bulunan 120 bin metrekare depolama alanına sahip Altıntel Liman İşletmeleri A.Ş. firmasını ziyaret etti. Burada Genel Müdür Kıvanç Boztepe’den yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi alan Kaymakam Kubilay, alanında sektörün depolama ihtiyacını karşılayarak sektörün önde gelen isimlerinden olan Altıntel ailesini ve çalışanlarını tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Son olarak Uğur Teneke Ambalaj ve Plastik Sanayi A.Ş. fabrikasını ziyaret ederek firma sahiplerinden Marko Maya ve İşletme Müdürü Kaya Gürcan Gürsoy’dan bilgi aldı, üretimi yerinde inceledi. Teknoloji yatırımlarıyla ambalaj sektörüne yön veren Uğur Teneke ailesini tebrik ederek çalışanlarına başarı diledi. Dilovası’nın Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat merkezi olduğunu vurgulayan Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, üretim ve istihdamın artırılması için tüm sanayi kuruluşlarına destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLIYOR

Ziyaretler ile ilgili açıklamada bulunan Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, “Organize Sanayi Bölgelerimizde faaliyet gösteren Xenol Enerji, Üntel Kablo, Altıntel Liman ve Uğur Teneke fabrikaları gerek ihracat potansiyeli, gerek depolama alanında, gerekse istihdam açısından ülkemiz ekonomisine büyük katkıları olan, sektörlerinde öncü kuruluşlarımızdır. Bu başarılarından dolayı ilçemiz adına kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Ziyaretlerimde fabrikaların tüm bölümlerini gezerek faaliyet alanları, üretim teknikleri gibi birçok detaylı bilgiye sahip oldum. Ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecektir” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim