• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:07Güneş 05:49Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:13Yatsı 21:47
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10282.49 0.05
  • Altın: 2413.146 0.96
  • Dolar: 32.2664 -0.21
  • Euro: 34.8187 -0.11

Dilovası Kent Konseyi genel kurulu ertelendi

Uzun bir aradan sonra kurulması planlanan Dilovası Kent Konseyi’nin yeni başkan ve yönetiminin oluşması için gerçekleşen olağan genel kurul toplantısı yapılamadan iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi.
Dilovası Kent Konseyi genel kurulu ertelendi

Dilovası Kent Konseyi’nin uzun bir aradan sonra yapılacak olağan genel kurulu sakin başlarken, ilerleyen dakikalarda sakinlik yerini gerginliğe bıraktı. Dilovası Kent Konseyi Başkan Adayı Mustafa Türker, siyasi partilerin ve STK’ların tepkilerine duyarsız kalmayarak genel kurulun istişare içerisinde olması gerektiğini belirterek ertelenmesini istemesinin üzerine önerge veren iki muhtar dilekçeleriyle önergelerini geri çekince, Divan Başkanı Genel Kurulu ileri bir tarihe erteledi.  

277179673_1054235538464608_420908842719197562_n.jpg

DİVAN HEYETİ BELİRLENDİ

Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Dilovası Kent Konseyi Genel Kurulu divan heyetinin seçimi ve ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Prof.Dr. Metin Eriş’in seçilmesinin ardından divan üyeliğine ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu seçildi.

KİMLER KATILDI

Genel Kurula Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, Deva Partisi İlçe Başkanı Ali Çelik, YRP İlçe Başkanı Ercan Oğuz, HDP İlçe Başkanı Kadir Demir, İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Yılmaz, BBP İlçe Başkanı Emrah Yakar, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Fesih Telli, Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker, Belediye Meclis üyeleri, Kamu Kurum Müdürleri, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

277030241_929288674428727_6600452184649315299_n.jpg

DİLOVASI’NI GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Divan seçiminin ardından Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Bizler bu yola çıkarken halka hizmet hakka hizmet düsturu ile yola çıktık. Adamcılık yapmadık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır dedik. Dilovamızı geleceğe taşıyacak güzel işlere, güzel başarılara imza atmaktır. Herkese eşit olmaya çalıştık. Bugün yapılacak olan Kent Konseyi Genel Kurulunun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Eminim ki buradan güzel bir karar çıkacaktır. Oluşacak olan Kent Konseyimizin Dilovamızın gelişimi için güzel çalışmalara imza atacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

275728599_279604467684264_9040969295961492773_n.jpg

İLÇENİN GELİŞİMİNE KATKI SUNACAKTIR

Başkan Şayir’in ardından konuşan Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında “30 yıla yakın bir zamandır ülkemizin bir çok yerinde görev yapan biri olarak Kent konseylerinin ilçelerin gelişmesinde ilerlemesinde önemli çalışmalara imza attıklarını gören biri olarak Dilovası Kent Konseyi’nin de ilçemizde eğitimden sağlığa ilçenin gelişimine katkı sunacağına inanıyorum. Dilovası son derece önemli bir ilçe sahip olduğu sanayilerle Türkiye’de sayılı bir yere sahip olup, gelişmeye de devam eden bir ilçemizdir. Özellikle ulaşım noktasında önemli bir yere sahip olması, limanların bulunması ve büyükşehirlere olan yakınlığı ile önemli bir coğrafi konuma sahip olan bir ilçemizdir. Umarım bugün yapılacak olan kent konseyin kongresinin ardından birlik ve beraberliğe de katkı sunacaktır. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.”dedi.

275576671_657401792145887_4968088262673315520_n-001.jpg

KAYMAKAM VE BAŞKAN GENEL KURULDAN AYRILDI

Başkan Şayir ve Kaymakam Kubilay konuşmalarının ardından Kocaeli’de düzenlenen Kartepe zirvesine katılmak üzere genel kuruldan ayrıldılar.

GERGİNLİĞİN BAŞLADIĞI ANLAR

Konuşmaların ardından genel kurulun 5. Maddesi gereği başkanlık seçimine geçildi. Kent konseyi başkanlık seçimi için Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker ve EKOSDER (Ekoloji ve Sağlık Derneği) adına başkanlığa Ercan Teker aday oldukları açıklandı. Ancak Genel Kurulda bulunan dernekler masası temsilcisi Ercan Teker’in verilen süre içerisinde adaylık başvurusu yapmadığını söylemesinin ardından genel kurulda gerginlik başladı.

275947500_293553776251812_1804775353089770515_n.jpg

YANGINDAN MAL KAÇIRIYORLAR

Yapılan açıklama da 1 Mart’ta kadar adayların başvuruda bulunulması gerektiğinin belirtilmesinin üzerine Ercan Teker ve salonda bulunan Kent Konseyi delegeleri usulsüzlük yapılarak kendilerine tebliğin dün yapıldığını belirttiler. Bunun üzerine söz alan DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik “Kent Konseyi genel kurulu için yapılan çağrıda çok büyük bir usulsüzlük var. Ben bir siyasi partinin ilçe başkanı olarak ve burada bulunan birçok STK temsilcisi ve mahalle muhtarı genel kuruldan haberimiz yok. Bir gün önce akşamdan aranarak söylenmesi usulsüzlüktür. Tebligat olmadan yapılan bu genel kurul adaletsiz bir genel kurul olacaktır ve Bu ilçenin vatandaşları olarak yangından mal kaçırırcısına yapılan bu genel kurulun yapılmasını istemiyoruz. Kimseye tebligat yapılmamıştır. Yapılan çok yanlıştır.”dedi.

DAYATMACI GENEL KURUL İSTEMİYORUZ

Meral Altunlu ise yaptığı açıklama da “Dilovası halkı olarak ve STK’ları olarak hiç birimiz davet edilmemize rağmen bugün buradayız. Burada herkes birbirini tanır. Teşkilatlarımız açık olmasa da herkes birbirine çok kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Yapılan çok yanlıştır.”dedi. Ardından konuşan Kocaeli Ağrı Dernekler Federasyonu Başkanı Ömer Yıldırım ise “Kocaeli’de 13 derneğiyle birlikte güçlü bir yapıya sahip olan federasyonumuz Dilovası’nda çalışmalarını yürütmektedir. Dilovası’nda bulunan 6 dernek de federasyonumuza bağlıdır. Kısacası bölgenin önemli dinamiklerindeniz. Ancak böyle bir oluşumdan haberdar olmamamız gerçekten çok yanlıştır. Kent Konseyine aday olacak kişinin kentin dinamiklerinden biri olmalıdır. Mustafa Türker bu kentin hangi dinamiğine dokunabilecektir. İthal bir adayı Kent Konseyi Başkanlığına getirmenin mantığı nedir. Yapılacak olan bu kongrenin dayatmacı bir genel kurul değil de, ilçemize yakışır bir şekilde olması için ileriki bir tarihe ertelenmesini istiyorum.”dedi.

MUHTAR DURMUŞ, “USULÜNCE YAPILSIN”

Yönetmeliğe göre gerekli çoğunluğun olması nedeniyle genel kurulun yapılmasını isteyen Divan Başkanının açıklamasının ardından gerilen genel kurulda konuşan Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Alaattin Durmuş “Dilovası’nın iyi bir konuma gelebilmesi hepimizin arzu ve isteğidir. Dilovası sanayisiyle halkıyla birdir. Yapılacak olan Kent Konseyi genel kurlu ile temennimiz ilçemize güzelliklerin yeniliklerin gelmesi olacaktır. Amacımız budur. Bu isteklerimizin yerine gelmesini istiyorsak bunun bir prosedürü bir işleyişi vardır. Onun düzgün bir şekilde yerine getirilmesidir. Hepimizin amacı birdir. Sanayi de, halkta bizimdir. Biz yapılacak olan genel kurulun usule uygun olarak kimseyi kırmadan üzmeden yapılmasını istiyoruz. Divan Başkanlığından talebimiz bugün yapılacak olan genel kurulun ilerleyen bir tarihte usulünce yapılmasıdır. Mustafa Türker ve Ercan Teker’de prosedüre göre aday olsunlar. Huzurlu bir şekilde kim seçilecekse seçilsin.”dedi.

275412131_3209077899323176_1685817081660513297_n.jpg

BİZİM TAVRIMIZ USULSÜZLÜĞE KARŞIDIR

Gergin geçen genel kurulda aday olan ancak adaylığı kabul edilmeyen Ercan Teker ise yaptığı açıklama da “Bu kentte herkes birbirini çok iyi tanır, hemen hemen herkesin bir akrabalık derecesi vardır. Komşuluk derecesi yüksek olan bir ilçedir. Bizim gerginlikle işimiz olmaz. Bura da ki tavrımız Mustafa Türker beyin şahsına yapılmış bir tavır değildir. Bizim tavrımız yapılan usulsüzlüğe karşıdır. Kent konseyinin amaçları içersinde yenilik deniliyor, şeffaflık deniliyor, katılımcılık deniliyor ancak bunların hiçbiri bugün burada yok. Bir gün öncesinden genel kurul haberi verilemez. En az 15 gün önceden herkese tebliğ edilmesi gerekir. Genel kurul hafta içi herkes işinin gücünün başındayken olmaz. Hafta sonu yapılır. Hafta içi genel kurulun yapıldığı nerde görülmüştür. Burada bir niyet var. Kimsenin katılım sağlamadığı bir genel kurulla oldu, bittiye getirilmektir. Bizim talebimiz bu genel kurulun ertelenmesi ve usulünce yapılmasıdır.”dedi. SP İlçe Başkanı Erkan Bilikli de söz alarak yapılanın usulsüz olduğunu belirterek bir gün önceden tebliğin yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

BENDE HERKES KADAR DİLOVALIYIM

Konuşmaların ardından Divan Başkanı yönetmeliğe göre elinde bir liste olduğunu ve genel kurulun tek listeli olarak devam edeceğini belirtmesinin ardından gerilen genel kurulda sözlü sataşmalar yükselmeye başladı. Bunun üzerine söz alan Kent Konsey Başkan Adayı Mustafa Türker “Öncelikle şunu söyleyeyim burada herkes ne kadar Dilovalı ise bende o kadar Dilovalıyım. Burada ne yapacaksak burada bulunan herkesle birlikte yapacağız. Burada bulunup ta genel kurul ile ilgili dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum.

Ben siyasi değilim. Ben sanayiciyim. Kent konseyinin de siyasi bir durumu yok. Bundan önce de bu tür yapının içinde oldum. O zamanda oturdum muhalif arkadaşlarımla da oturduk. Onunda fikrini aldık ve yola çıktık. Dilovası güzel bir şehir, biz bu güzel şehre yakışan bir Kent Konseyini kurmak zorundayız. Bugün burada arkadaşlarla müzakere ettim. Arkadaşları iddiaları hakkında ben bişey bilmiyorum. Bana teklif edildi. Bende Dilovası’na hizmet fırsatı olarak gördüm. Kabul ettim. Nasip olursa o hizmeti yaparız. Olmasa da bu yapının dışında hizmet etmeye devam ederiz.

277044375_1606095429776112_6937984546146804969_n.jpg

TÜRKER’İN KONUŞMASI ALKIŞ ALDI

Ancak bugün burada huzursuzluk çıkmasını istemiyorum. Hele ki benim yüzümden olmasını kesinlikle istemem. Çünkü neticede kent konseyi yasa ile kurulmuş, çok fazla yaptığım gücü olmayan tavsiye niteliğinde çalışmalar yürüten bir kurumdur. Onun içindir ki burada huzursuzluğun çıkması hiç birimize fayda sağlamaz. Hepimizi yıpratır. O nedenle divan uygun görürse bu genel kurulun ileriki bir tarihte tek adayla yapılmasıdır.”dedi.

İKİ MUHTAR DİLEKÇE VERDİ GENEL KURUL İPTAL EDİLDİ

Bunun üzerine genel kurulun iptal edilmesi ve ileri bir tarihe alınması için önerge verenlerden bir kişinin önergesini geri çekmesiyle birlikte genel kurulun iptali ve ileriki bir tarihe alınması için genel kurula önergesi verenlerin isimleri okundu. Cihan Odabaşı, Asuman Yeşil, Mustafa Polat, Davut Pirislan, Vecip Mengübeti ve Mehmet Kara’nın isimlerinin okunmasının ardından önergeye imza atan iki muhtar Vacip Mengübeti ve Mehmet Kara Divan başkanlığına giderek önergenin geri çekilmesi için dilekçe verdiler.   

TÜRKER’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Genel kurulun iptal edilmesinin ardından Genel Kurula katılan siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve mahalle muhtarları DOSB Başkanı Mustafa Türker’e sağduyusundan dolayı teşekkür ettiler. 

275239626_3115496198778684_5861276195635149755_n.jpg277077678_1391468567987687_7747475270046332904_n.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim