• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9094.18 0.16
  • Altın: 2324.793 0.78
  • Dolar: 32.3663 0.12
  • Euro: 34.9559 -0.22

Dilovası Devlet’te, Tomografi ve Mamografi cihazları tanıtıldı

Kurulduğu günden bu yana her geçen gün büyüyerek hizmetlerine devam eden Dilovası Devlet Hastanesi dün önemli bir güne daha imza attı. Dilovası’nda eksikliği büyük oranda hissedilen Tomografi ve Mamografi cihazları geldi.
Dilovası Devlet’te, Tomografi ve Mamografi cihazları tanıtıldı

Günde yaklaşık bin hastaya hizmet veren Dilovası Devlet Hastanesi bünyesine kattığı yeniliklerle birlikte büyümeye devam ediyor. Dilovası Devlet Hastanesi son olarak dün bünyesine kattığı Tomografi ve Mamografi cihazlarını basına tanıttı. Tanıtım törenine Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Hastane Başhekimi Ömer Naci Yılmaz, Hastane İdari ve Mali İşler müdürü Şükrü Gözalan, Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

HASTANEMİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Naci Yılmaz, “Hastane olarak her geçen gün daha da büyüyoruz. İnşallah ilerde C sınıfı hastane statüsünü de alacağız. Şuan için tüm koşullarımız yerine getirilmiş durumdadır. Günde yaklaşık bin hastaya hizmet vermekteyiz ve hastanemizde büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. Hastane personelimiz elinden geldiğince en iyi hizmeti verebilmek için canla başla çalışıyor. Hastanemizde bir yandan hasta tedavilerimiz devam ederken bir yandan da bulunan eksikliklerimizi de gidermek için çalışıyoruz. Bugün hastanemiz bünyesine kattığımız Tomografi ve Mamografi cihazlarımızın tanıtımını yapıyoruz. İnşallah kısa sürede bu cihazlarımızın izni de bitmiş ve Dilovası halkının hizmetine açılmış olacaktır. Cihazlarımızın alımında önemli destekleri olan bölge milletvekilimize, belediye başkanımıza, AK Parti İlçe Başkanına teşekkür ediyorum.”dedi.

STATÜSÜNÜN DEĞİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Cihazların gelmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Hastanemizin yaptığı hizmetler ve hastane yönetiminin çabası bizleri mutlu ediyor. Hastanemizin daha iyi koşullarda ve daha iyi donanımlarla halkımıza hizmet verebilmesi için bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerimiz sonrası hastanemizin eksikliklerini kısa zamanda giderecek ve inşallah ilerleyen süreçte statüsünün de değişmesi ile daha güzel hizmetler vermeye devam edecektir. Biz her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bugün de yeni alınan Tomografi ve Mamografi cihazlarının da kısa sürede hizmete girmesi de bizleri sevindiriyor.”dedi.

DİLOVASI’NIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Hastanenin son durumu hakkında bilgiler aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise yaptığı açıklama da “Dilovalı hemşerilerimin en büyük isteğiydi hastanenin yapılması. Dilovası’nda o zaman hayal olan bir projeydi. Belediye başkanlığı dönemimde adeta Sağlık Bakanlığımızın kapısında bekleyerek hastane talebimizi her defasında bakanımıza ilettik. Ve sonunda hastanemizin iznini aldıktan sonra belediye olarak hastanemizin yapılması için seferber olduk. O dönemler muhalefet bizi çok eleştirdi. Adeta dalga geçtiler. Poliklinik açıyorlar demişlerdi. Ancak şimdi gururla görüyorum ki Dilovalı hemşerilerimize çok güzel bir hastaneyi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz o günlerde 400-500 hasta kapasitesi olur mu derken şimdi günde bin hastaya hizmet verildiğini öğreniyoruz. Tabi hizmet ederken de hastanemizde bulunan eksiklerin giderilmesi içinde elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Son olarak hastanemize kazandırılan Tomografi ve Mamografi cihazlarımızla da Dilovalı hemşerilerimize dahi iyi hizmetler verecektir. Yani cihazların hastanemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.      

TOMOGRAFİ VE MAMOGRAFİ CİHAZLARI TANITILDI 

Dilovası Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan Tomografi cihazı; Kemik tümörleri ve kırıkları gibi kas ve kemik bozukluklarını teşhis etmede, Kemiklerde hasar, kan akışı, felç ve kanserle ilgili sorunları tespit etmede, Tümör, enfeksiyon veya kan pıhtısının konumunu belirlemede, Cerrahi, biyopsi ve radyasyon tedavisi gibi prosedürleri yönlendirmede, Kanser, kalp hastalığı, akciğer görüntülemesinde röntgenden sonra kullanılan en sık tarama cihazıdır.

Mamografi cihazı ise; Meme kanserinin erken teşhisinde kullanılabilecek en önemli görüntüleme yöntemidir.

has2.jpghas3.jpghas1.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim