• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 10628.2 2.99
  • Altın: 2477.397 0.44
  • Dolar: 32.2497 -0.02
  • Euro: 34.9968 -0.52

Devlet Hastanesi Çayırova’yı gerdi!

Çayırova Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis toplantısı Bünyamin Çiftçi Başkanlığında gerçekleştirildi.
Devlet Hastanesi Çayırova’yı gerdi!

Meclis toplantısında iki gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantının açılışında söz alan Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, pandemi sürecinde tedbirleri artırdıklarını ifade ederek, “Salgın sürecinde mücadelemiz devam ediyor. Kurumlar olarak üst düzeyde gereken önlemleri aldık, ilgili çalışmalar yapılıyor. Yerel yönetimler olarak halkımızın en az düzeyde etkilenmesi için gerekli önlemleri aldık. Bizden tedarik isteyen kurumlarımıza gereken desteği veriyoruz. Dezenfekte edilmesi gereken kamu kurumlarını dezenfekte ediyor, karantina süreci yaşayan vatandaşların bulundukları ortamı dezenfekte ediyor, testleri pozitif çıkanlar Belediye olarak arıyor ve ihtiyaçlarını soruyoruz.”dedi.  

YANLIŞ BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN

İlçeye yapılacak Devlet Hastanesiyle ilgili konuşan Başkan Bünyamin Çiftçi muhalefetin bu konuda itibarsızlaştırma çalışması olduğuna değinerek, süreci anlattı. Çiftçi, “Çayırova Devlet hastanesiyle ilgili olumlu gelişmeyi kamuoyuyla paylaştık. Hastane konusunda vatandaşın talebi ilk yerin uygun olmadığı yönündeydi, Bakanlıktan talepte bulunduk, bizden alternatif yer istendi, üç tane yer önerdik. Mevcut yeri kabul ettiler ve hızlı bir şekilde yerin tahsissi yapıldı. Sürecin hızlanması adına eski yerle alakalı proje olup olmadığını sorduk, Bakanlık da eskiye dair proje olmadığını ifade etti. Etüt çalışmalarını yaparak 6 ay zaman kazandık, yoğun bir mesai sonucu Bakanlık Şubat için ihale karar aldı, Haziran’da inşaatın başlayacağını bildirdi. Kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve itibarsızlaştırmaya dair yanlış yönlendirmeler var, bunlara itibar etmeyin. Bizi izlemeye devam edin, Çayırova’ya değer katacak projeler yapacağız. Önümüzde ki sene de Kent Meydanı çalışması başlayacak. Çayırova’ya yeşil alan kazandıracak bir çalışma yaptık, bu konu Büyükşehir Meclisi’nden geçti ve 80 dönüm yeşil alan kazandırdık. Biz işlerimizi aceleye getirmiyoruz, yerinde ve zamanında yatırım yapmaya çalışıyoruz.”diye konuştu. 

HASTANE 3 YILDIR YAPILMADI, SADECE TABELA VAR

CHP Grup Sözcüsü Halis Koç konuşmasında Başkan Çiftçi’nin Hastane açıklamasına cevap vererek iktidarın 3 yıldır yalan söylediğini ileri sürdü. Hastane temelinin geçmiş beyanlarda 2017’de atılacağını hatırlatan Koç, yalan konuşulduğunu iddia ederek, “Biz Hastane yapılmasına karşı değiliz, mecliste destek verdik. Siz bizi inandıramamışsınız demektir. 2017 yılında Bakan düzeyinde bilboardlarda hastane hayırlı olsun afişleri var. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Bu muhalefeti bir kere kandırdınız. 2017’de olacak dediniz, 2020 bitiyor sadece tabela var. 3 senedir yalan söylediğiniz için bu muhalefet ne zaman temel atılırsa o zaman inanacak bu projeye.”dedi.  
Halis Koç’un açıklamasına belgeyle cevap veren Başkan Çiftçi, CHP’nin basında yaptığı açıklamalara da tepki göstererek, “Hastane konusunda birileri hayal bile demezken 18 sene boyunca Türkiye’ye adeta yapılamayacak denilen hizmetleri yaptık. Siz yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Basına verdiğiniz demeçte eski hastane yeri ve projeyi iptal ettiğimi söylediniz, yer değişikliği benim değil hakkımın talebi. Biz milletle hareket ediyoruz, siz kiminle hareket ediyorsunuz bilmiyorum. Siz bu zamana kadar beni hastaneyle ilgili ne yaptın diye eleştiriyordunuz, şimdi haddini bil bu Bakanlığın yatırımdır diyorsunuz. Hangi beyanatınızın arkasında duracaksınız? Bu konuda belge istediniz, o da elimizde. Siz konuşuyorsunuz, biz yapıyoruz.”diye cevap verdi.  

741bffa9-d6b9-422b-8253-f8a3d626512b.jpg

KOÇ’TAN YARDIM ÇAĞRISI

Pandemi sürecinde mağdur olanlara değinerek, yardım kampanyası çağrısında bulunan CHP’li Halis Koç konuşmasında, “Pandemi sürecinde Çayırova kırmızı alarm veriyor. Belediyemizin bu konuda ne gibi çalışmaları var bilgi verirse seviniriz. Belediye bu dönemde kampanya düzenlemesi, bir çorbada sizin tuzunuz bulunsun demesini isteriz. Birlikte bu sürece destek verelim. Maddi ve manevi her türlü desteği sağlayalım. Bu süreçte işsiz kalan, karantina da kalan ihtiyaç sahiplerine bir sabah kahvaltısı ve sıcak yemek ulaştırmayı sosyal tesislerimiz aracılığıyla gerçekleştirelim. Gün birlik ve dayanışma günüdür, parti olarak belediyemize bu desteği vermeye hazırız. Yenimahalle’de salgın zirve yapmışken PTT’nin kapatılmasına muhtarın ve halkın tepkisi yeterli olmazken, Belediye Başkanı da izledi. Bu PTT ne kadar kapalı olacak bilmek istiyoruz. 130 bin nüfuslu Çayırova’da SEPAŞ abone merkezi yok, bu yüzden hizmetleri Gebze’de yapıyor. Bu dönemde SEPAŞ merkezi kurulmasını istiyoruz. Bu süreçte yardıma muhtaç olan ve iş yerleri kapanan meslek gruplarına belediyemiz yardımcı olacak mı merak ediyoruz.”şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim