• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 12°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2323.978 0.75
  • Dolar: 32.361 0.09
  • Euro: 34.9394 -0.34

Deniz Baykal’dan Başkan Sözen’e Ziyaret

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde 2. kez Manavgat Belediye Başkanlığına seçilen Şükrü Sözen’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.
Deniz Baykal’dan Başkan Sözen’e Ziyaret

- CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde 2. kez Manavgat Belediye Başkanlığına seçilen Şükrü Sözen’i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Baykal, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP eski İl Başkanı Özer Ülken ve bir grup partili ile birlikte Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret etti. Sözen’in yeniden başkan seçilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Baykal, "Şu anda en verimli çalışmalar yapacak noktadasın. Hem yaşanılan deneyimler hem de karşı karşıya bulunduğun yeni sorunlar. Beldelerin kapatılıp senin üzerine yıkılması. Maddi güçlükler Köyler Sen'den hizmet talep eder. Senden ve Büyükşehir'den. Tabii bunlar hep sana yönelik meydan okuma. Hadi göster kendini diyen oyunlar. Bunların üstesinden geldiysen büyük bir başarıyı yakalamış olursun. Sana yeni dönemde açılmış bir kredi var. O kredi ile buradasın o kredinin hakkını verirsen bambaşka bir tablo olacak. Bu konuyu en iyi yapacak birikimde, bilgi de sensin. Ben senin bütün bunların üstesinden en iyi şekilde geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

“SİDE’NEN BUGÜNLERİNDE YAPIM VAR”

Maliye Bakanlığı döneminde Manavgat-Side’ye kağıt fabrikası yapılması konusuna değinen Baykal, şunları söyledi:

“Side'de yapılacak bir kağıt fabrikası bakanlığım dönemimde imza için önüme geldi. Dedim nereden çıktı. Efendim dediler. 'Dünya Bankası finansmanını sağlıyor'. Dünya Bankası'nda bu konularda çok hassastır. Çevre duyarlılığı olan bir bankadır. İyi bir dünya oluşturma sorumluluğunu hissettiği söylenir. Bütün devlet teşkilatından onaylar alınmış. Maliye Bakanlığı'na geliyor. Biz onaylayacağız. Biz Antalyalıyız nereden çıktı bu? Biraz araştırma yaptım herkes istiyor. Aman fabrikamız gelsin diyorlar. Niye gelsin? Bu kağıt fabrikası da sanayinin çevreye en fazla tahribat vereni. Çimento fabrikasından daha beter. Kağıt fabrikasının da mutlaka doğanın en verimli en zengin olduğu yere yapılması lazım. O nedenle geliyor Side'ye. Temiz akarsu lazım Manavgat çayı, Soğutma suyu lazım Side'nin denizi. Bu üçünü bir araya getirmeye çalışıyorlar. Ağaç yiyecek tüketecek ağacı, tatlı suya ihtiyacı var Manavgat çayı, birde soğutma suyuna ihtiyaç var o da deniz. Hepsi burada ideal yer. Dikkat edin Bartın, Taşucu'nda vardır. Hepsi bunlar bu özelliklere sahip. Bula bula Side'ye gelmişler. Bu Side 2 bin yılın Side'si. Bu şimdi var. Bin yıl sonra da var. Side'yi mahvedecek. Dedikoduda çıktı Manavgat'a hizmeti Baykal engelliyormuş. Çıkıp engelledim arkadaş da diyemiyorum. Partiye zarar verecek. Zamanın Mersin Milletvekili bunu duymuş geldi bana fabrikayı müsaade eder misiniz?. Ben dedim ki almanı tavsiye ediyor değilim. Ama sen istiyorsan sorumluluk sana ait. Ve hemen imzaladım. Şimdi gidin Taşucu'na hiç iyi değil. O tabloyu Side'de hayal edin. Yüzlerce otel muazzam bir turizm sektörü, binlerce evladımız ekmek yiyor. Türkiye'ye çok büyük katkı getiren bir bölge. Orada turizm neden gelişmiyor. Mersin'in denizi mi eksik? Ormanı mı, suyu mu eksik? Şimdi bakın nükleerde oraya gidiyor. Artık Mersin başka bir yer. Bu anlattığımı o zaman anlatmış olsaydım siyaseten bitirirlerdi.

Fabrika bitiriyor ormanları kurutuyor. Dışarı da sırf bu iş için yapay koruluklar yapılır. Kağıt fabrikalarının kullanması için Şimdi o iş bitti Türkiye Kağıt fabrikası yapmıyor artık. Olanı da kapatıyor İthal ediyor. İthal ediyoruz çünkü çok zararlı bir iş. Ne olacaktı biz burayı mahvedecektik. O gün verdiğim kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Eğer kağıt fabrikasına engel olmasaydım bugün Side diye bir turizm cenneti olmayacaktı. O zaman kağıt fabrikasının yapıldığı Taşucu’nun hali ortada” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim