• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:01Güneş 05:48Öğle 13:16İkindi 17:11Akşam 20:33Yatsı 22:12
    • 17°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 10891.42 0.18
  • Altın: 2529.106 0.09
  • Dolar: 32.8951 0.13
  • Euro: 35.7068 -0.12

Darıca’da ÖNEM Projesi Galası Gerçekleşti

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz Hanımefendi ile birlikte hayata geçirdikleri Özel Nedenlerin Engelleri ile Mücadele (ÖNEM) Projesi kapsamında düzenlenen ve Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katıldı.
Darıca’da ÖNEM Projesi Galası Gerçekleşti

Kocaeli ili genelinde öğrenim görmekte olan dezavantajlı ve risk altındaki çocukların akademik, kültürel ve spor faaliyetleri yoluyla gönüllerine dokunmak, ellerinden tutmak, kişilik gelişimi sağlamak, sorun çözme becerilerini iyileştirmek ve karşılaşabilecekleri riskleri önlemek amacıyla yürütülen ÖNEM Projesi Gala Programı bugün de Darıca Dudayev Sahil Parkında gerçekleşti.

1-028.jpeg

Programa; Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, ilgili kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri Darıca Aslan Çimento İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Halk Oyunları Gösterisi ile karşılandılar. Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyelerinin yerlerini almalarının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Darıca Kaymakamı Yüksel Kara’nın açılış konuşmalarıyla ve sonrasında da Vali Seddar Yavuz’un ÖNEM Projesinin anlam ve önemine değindiği hitaplarıyla devam etti.

4-028.jpeg

Her Bir Evladımızın Elinden Sımsıkı Tutalım

Vali Seddar Yavuz, bugünün İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümü olması vesilesiyle Fatih Sultan Mehmet Han ile kutlu askerlerini yâd ederek konuşmalarına başladı ve ÖNEM Projesinin amacına değinerek devam etti: “Değerli kardeşlerim, bizler devlet olarak her bir ferdimizin elinden tutmaya ve onların sorunlarını çözmeye büyük bir değer ve önem atfediyoruz. Ama minicik evlatlarımız elbette aynı koşullarda dünyaya gelmiyor. Aynı koşullarda hayata devam etmiyor. Biz istiyoruz ki her bir evladımızın elinden sımsıkı tutalım, onları hayatı hazırlayalım ve karşılaştıkları sorunlar karşısında kendilerini yalnız hissetmesinler. Karşılaştıkları her sorun vesilesiyle kaçacak başka bir yol veya yöntem aramasınlar.”

Medeniyet Değerlerini Yaşam Biçimi Haline Getirip Örnek Olunmalıdır

ÖNEM Projesiyle çocukların üzerinde nasıl bir etki bırakılmasının gerekliliklerinden bahsederek konuşmalarına devam eden Vali Yavuz: “Öncelikle kendilerinin özgüvenlerini geliştirelim. Sorun çözme becerilerine katkı sunalım, Türk Kültür ve Medeniyetinin sevgi ve iyilik medeniyeti olduğunu ve bu medeniyet değerlerini sadece söz ile değil toplumca yaşam biçimi haline getirerek onlara gösterelim. Çocukların sadece ve sadece ailelerinin çocukları olmadığını, her birinin aziz Türk Milletinin evladı ve bireyi olduğu anlayışıyla onları sımsıkı kucaklayalım. Onlara bir rehber olmaya gayret edelim.” ifadelerini kullandı.

8-006.jpeg

Vali Yavuz: “ÖNEM Projesi ile Çocuklarımızın Hayatını Değiştirmeye Gayret Ediyoruz

”İnsanın yaratılış amacının iyilik ve güzellik üzerine kurulu olduğunu söyleyen Vali Yavuz: “Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de ‘Biz insanı en güzel suretle yarattık’ der. Şartlar ve koşullar, toplum ve diğer faktörler vesilesiyle insanlar değişir ve etkilenirler. Bizim istediğimiz ve arzu ettiğimiz şey; insanın içinde bulunduğu ve içinde var olan o ruhu diriltmek, hayat bulmasına vesile olmaktır. İşte hep beraber tam da bu yolculuğa çıkıyoruz. Yıllardır buna gönül veren ve emek veren kardeşlerimizle beraber tamamen gönüllülük esasına göre yürüttüğümüz bir çalışma olan ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz. Bunların her biri yıl sonu raporuyla raporlanıyor. Memnuniyet anketleri yürütülüyor ve yine bilim insanlarımızın katkısıyla kategorize ediliyor.”

Birlikte Yol Yürümeli, Çevremize Kulak Vermeliyiz

ÖNEM Projesini yürüten tüm Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına, kurum müdürlerine, öğretmenlere ve hamilere teşekkürlerini ileten Vali Yavuz: “Sizlerde bulunan bu iyilik anlayışının devamını gönülden diliyorum. Daha fazla insanımızın aslında bizimle beraber yol yürümesini, sadece kendi dertlerimizle ilgilenmeyi değil çevremizdeki insanların sorunlarıyla da ilgilenmeyi, onlara da ışık olmayı herkese tavsiye ediyorum.

Şüphesiz biz dünyanın en büyük milletlerinden bir tanesiyiz. Biz Türk Milletiyiz. Bize liderlik yakışır. Lider olmak da elbette ama elbette evlatlarımızın elinden sımsıkı tutarak olur. Sorumluluk alarak ve kendimizi her olumsuzluktan mesul tutarak olur. İşte bu anlayışla yol yürüyen bütün arkadaşlarıma ayırt etmeden şükranlarımı sunuyorum.” diyerek imkânı olan herkesin ÖNEM Projesi’ne destek vermesinin çok kıymetli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Darıca Zeki Gezer Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Bağlama Topluluğu ve Korosu’nun müzikali ve Kazım Karabekir Anaokulu öğrencilerinin ‘Ay Yıldızlı Bayrağım’ isimli gösterisi davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Darıca ÖNEM Yürütme Kurulu Üyeleri ve Proje Hamilerine başarı ve teşekkür takdiminin yapılmasının akabinde toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Darıca ÖNEM Sergisinin açılışı sonrası program, Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından stantların gezilmesi ile sonlandırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim