• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 10003.43 0.89
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Darıca Aşura matemiyle yankılandı

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından bugün Darıca Nenehatun Stadı’nda Aşura matemi programı düzenlendi. Programda duygulu anlar yaşandı.
Darıca Aşura matemiyle yankılandı

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle matem programı düzenledi. Darıca Nenehatun Stadı’nda gerçekleşen programa Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Bayram Şahin, AKP Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“ASLA BÖLÜNMEYECEĞİZ”

Yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan anma mateminde  Azerbaycanlı Anar Mehmetov Kuran Kerim tilaveti okundu. Programın açılış konuşmasını Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın yaptı. Kerbala’da yaşanların  feci bir insanlık suçu ve bir soykırım olduğunu belirterek, “ Rabbim ahrette orada şehit edilenlerin hesabı soracaktır” dedi.  Bugün  İslam coğrafyasında yaşanların İslam düşmanlarının fitne ve fesadı olduğunu ifade eden Apaydın, “İslam coğrafyasında yaşananlar bu ayrımcılılar sebebi bizi birbirimize düşüren  ve bu bulanık sudan faydalanmak için  çalışan İslam düşmanlarının fitne ve fesadıdır. Bizler yaşadığız coğrafyada mezhebi,ırkı ne olursa olsun aynı çatı altıda birleşecek ve  aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir güç ün bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

“HERKESİN YÜREĞİNDE DERİN BİR SIZI”

Kerbela’da yaşananların tüm İslam aleminin ortak yası olduğunu ifade eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “ Bu matem hepimizin acısıdır. Kerbela’da yaşanlar ders alınması gereken acı bir olay olarak her zaman hatırlayacağız” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Hz. Hüseyin’in, Kerbela’da uğradığı o zulüm ve haksızlığın herkesin yüreğinde derin bir sızı olduğu belirterek, “Kerbela’nın toplumsal vicdanımızdaki yeri ve önemi çok büyüktür. Bugün, bir matem günü. Ama aynı zamanda sevginin de uyanış günüdür. Gözyaşlarımız kaynaşırken birliğimizin, beraberliğimizin coştuğu büyük bir gündür. Her Aşura, bizi birbirimize daha çok kenetliyor’’ ifadelerini kullandı. Programda ayrıca Darıca Kaymakamı ve diğer protokol üyeleri de kısa birer konuşma yaparak duygu ve düşünlerini aktardılar.

Öte yandan törene katılan kadınların siyah giydikleri görülürken, başlarına üzerinde "Ya Hüseyin ya Saniye" yazılı kırmızı, siyah ve yeşil kurdela bağladılar. Törende vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışında bulundu. Program Türkiye Caferiler Vakfı gençlik kolları sergilemiş olduğu tiyatro gösterisi ile son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim