• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9886.95 1.75
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Dadaşlardan Coşkulu Kutlama

Gurbetteki Erzurumlular Erzurum’un 12 Mart düşman işgalinden kurtuluşunu kutladılar.
Dadaşlardan Coşkulu Kutlama

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği kurtuluş şölenine Ankara akın etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Kocaeli milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen gecede Erzurum’ un destansı kurtuluşu kutlanırken, mili birlik ve beraberlik içindeki gücü vurgulandı.

 

Gebze Spor Salonu’nda yaklaşık 4 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü etkinliğine  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aydın Ünlü, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cihat Altunyuva, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Erzurum dernekleri başkanları, STK temsilcileri ve Erzurumlular katıldı. 

“ERZURUMLU AŞIKTIR”

Kırmızı beyaz Türk bayrakları ile süslenen salonda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende coşku yapılan konuşmalarla arttı. Salondakilere hitaben yaptığı konuşmada Erzurumlu olmaktan ve burada hemşerilerinin arasında olmaktan gurur duyduğunu söyleyen  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 97 yıl önce çok acı çeken bir Erzurum’un olduğundan söz etti. Güllüce, “ Bizim çağımız soykırıma uğrayanları görmüş, 12 Martları ağlayarak anlatanların kucaklarında büyüdü. 12 Mart öncesinde köylerde soykırım yapılıp kimseler bırakılmamış katledilmişti. Kahraman Erzurum halkı bir taraftan bu kıyımdan çocuklarını, kadılarını, yaşlılarını kurtarmaya çalışırken bir taraftan da kahramanca mücadele vermiştir. Bu bayrağa, bu vatana, bu millete  bağlı olmanın adı Erzurumlu olmaktır. Bin yıldır garnizon bölgesi olmamızdan dolayı bizim barlarımız bile eğlenceli değildir neden biliyor musunuz, ne kadar acılar çeken ecdadını, gazi ve şehit olan dedelerini aklından çıkarmadan oynadıkları içindir. Dünya savaş tarihinde o dönem Erzurum halkının askere yaptığı cansiperane duruşun bir benzeri daha yoktur. İklimimiz görüntümüz serttir, yüzümüz asıktır ama kalbimiz aşıktır, Allaha aşıktır, vatana aşıktır, bayrağa aşıktır, millete aşıktır. Allah bu milletin birliğini dirliğini bozmasın” ifadelerini kullandı.

“ERZURUM SEMBOL BİR KENTTİR”

Erzurumluların coşkusunu tüm yurt adına candan yaşadığını söyleyen ve Erzurum’un Türklüğün aşılmaz kalesi olduğunu ifadeden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu konuşmasında,  “Yüreği ve gönlü vatan aşkıyla çarpan, Türklüğün aşılmaz kalesi değerli Erzurumlular, bu coşkulu ve anlam dolu gecede sizlerle olmaktan mutluk duyuyorum. Erzurum’un kurtuluşunda şahadet şerbetini  içen, seve seve toprağa canını feda eden, bugün sahip olduğumuz tüm değerlerimizi bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bizler bu emaneti daha ileriye taşımak için büyük kararlılık ve sorumluluk taşıyoruz. Erzurum bu ülkenin değerlerinin, birlik ve beraberliğinin kardeşliğinin sembol bir kentidir. Erzurumlunun bakışındaki ciddiyet, duruşundaki asalet ve insana dayalı zenginliğindeki sohbet her şeyin ötesindedir” diyerek salonda bulunmanın kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

“CANIMIZ ERZURUM’UN SAHİBİYİZ”

Programda konuşmasına kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara ve Erzurum’un değerlerini yaşatmak için verdikleri emekler için Erzurum derneklerine teşekkür ederek başlayan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, “ Erzurum halkı, 97 yıl önce yaşadığı zor durumdan vatan sevgisi ile fedakarlıklarla şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır.  Atalarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Bizlere bugün düşen görev onların bu mücadelesine sahip çıkıp yaşanan acıları anlaya bilmek ve onlardan yadigar can Erzurum’umuza sahip çıkabilmektir. Bizler Kocaeli’nde yaşıyoruz burası da Erzurum kadar memleketimiz,  aynı düşünce ve duygularla Kocaeli’ nede sahip çıkıyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından törene katılım gösteren ve törende maddi manevi desteği olan katılımcılara armağan olarak özel tasarım plaket sunuldu. Gecede Erzurum’un kurtuluşunu anlatan bir tiyatro gösterisi seğrilendi.  Erzurum Bar ekibinin oyunu ve ses sanatçılarının yöresel ezgileri ile coşkunun doruğuna çıkan Erzurumlular doyasıya bu unutulmaz günü yaşadılar. 

bar-ekibi.jpgplaket.jpg

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim