• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:04Güneş 05:46Öğle 13:06İkindi 16:59Akşam 20:15Yatsı 21:50
    • 14°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 10336.5 0.68
  • Altın: 2400.893 -0.46
  • Dolar: 32.2647 -0.16
  • Euro: 34.6857 -0.36

CUMHURİYETİMİZ MAZLUMLARIN UMUDU, HALKLARIN ÇİMENTOSUDUR

CHP Ardahan Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ensar Öğüt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin dünyanın en faziletli rejimi olduğunu, halkların çimentosu görevini gördüğünü, ona sahip çıkmanın demokrasiye sahip
CUMHURİYETİMİZ MAZLUMLARIN UMUDU, HALKLARIN ÇİMENTOSUDUR

Cumhuriyetimizin 91.yıldönümünü tüm ülke olarak coşkuyla kutladığımızı, çünkü bugünün anlamlı bir gün olduğunu, bununda tarihsel misyonu, tarihte benzeri olmayan özellikler taşımasından ileri geldiğini ifade eden Ensar Öğüt, “Cumhuriyetimiz, dünyanın ilk Ulusal Kurtuluş mücadelelerinden biri olan Ulusal kurtuluş mücadelemizin sonucu kurulmuştur. Hem de birden çok emperyalist devleti dize getirerek zaferini ilan etmiştir”dedi.

Öğüt, Mustafa Kemal önderliğinde başarıya ulaştırılan Ulusal Kurtuluş savaşımızın sadece Cumhuriyetin kuruluşunu sağlamakla kalmadığını dünyanın dört bir yanında sömürge edilmiş halklara da umut ve cesaret verdiğini vurguladı.

BİRLİKTELİĞİN YOLUNU AÇTI

Hem Ulusal Kurtuluş mücadelemizin hem de Cumhuriyetimizin en büyük özelliklerinden birinin de halklar kaynaşması ve birlikteliği olduğuna da dikkat çeken Ensar Öğüt, bu iki olgunun asırlardır birarada yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak’ın çimentosu olduğunu söyledi. Öğüt, “Kolay kazanılmayan bir zafer ve ardından kurulan Cumhuriyet sayesinde ülkemizde dünyada ender görülen bir kardeşliğin tohumlarını atılmıştır”diye konuştu.

CUMHURİYET DEHA ÇIKARMIŞTIR

Ulusal Kurtuluş savaşı ve Cumhuriyetimizin hem Mustafa Kemal gibi bir deha çıkardığını hem de bir önderin zaferden zafere taşımasına tanıklık ettiğini dile getiren Öğüt, dünyada diktatörlüklerin hüküm sürdüğü bir dönemde, halkın iradesi demek olan Cumhuriyetimizi dünyaya ilan etmesi, diktatörlere büyük bir darbe olduğunu vurguladı.

DİKTATÖRLÜKLERE MEYDAN OKUNDU

Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal öncülüğünde dünyanın en iyi idare şekli olarak kurulmuştur. Öğüt, Cumhuriyetin, demokrasi, insan hakları, halkların yönetime katılması, seçme seçilme hakkı, kadın ve erkek eşitliği, din ve vicdan özgürlüğü, eşit vatandaşlık hakkı ile hukuk düzeni demek olduğuna dikkat çeken Öğüt, “büyük önder Atatürk her fırsatta köylülere milletin efendisi olduğunu,yeni nesilin öğretmenlerin eseri olacağını söylediğini, gençlere Cumhuriyet size emanet ediyorum diye vasiyette bulunduğunu, kadın haklarına, sanayi, tarım ve çiftçiye büyük önem verdiğini hiç unutmamamız gerekir. O halde, ulusça, tüm halk olarak ona ve eserlerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur”dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAKTIR

Dünyanın en faziletli sistemi ve demokrasinin teminatı olan Cumhuriyetimize sahip çıkmanın, çok çalışmak, üretmek, tarıma, köylüye ve yoksula sahip çıkmak, demokrasiyi geliştirmek, dünya ile yarışır hale gelmek olduğuna dikkat çeken Ensar Öğüt, “Atatürk’ün istediği de zaten buydu. Bu duygularla Cumhuriyet bayramımızı kutlarım”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim