• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9008.98 2.30
  • Altın: 2281.851 0.26
  • Dolar: 32.3198 0.21
  • Euro: 35.0518 -0.09

"Cumhuriyet Tarihinin En Güçlü Dönemini Yaşıyoruz"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin AK Parti döneminde Cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşadığını söyledi.Bakan Bozkır, AK Parti Kırklareli Mahalle ve Köy Baş...
Cumhuriyet Tarihinin En Güçlü Dönemini Yaşıyoruz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin AK Parti döneminde Cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşadığını söyledi.

Bakan Bozkır, AK Parti Kırklareli Mahalle ve Köy Başkanları Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı. Kırklareli Valiliği ziyareti sonrası bir restoranda mahalle ve köy başkanlarına seslenen Bakan Bozkır, AK Parti iktidarında Türkiye’de yapılan çalışmalardan bahsetti. Bozkır, AK Parti iktidarı döneminde olmaz denenlerin yapıldığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Buralara da Türkiye kolay gelmedi. Adeta büyük bir kayayı kan ter içinde ellerimiz kanayarak o dağın tepesine çıkarttık. Türkiye o sayede buralara gelebildi. Şimdi burada tutmak oraya çıkartmaktan aslında daha zordur. Eğer o kaya o dağın tepesinden bir iniverirse hiç kimsede onu bir daha oralara çıkaracak ne güç ne enerji ne şevk kalır. Onun için bunun kıymetini bilmek lazım ve onu nasıl daha ileri götürürüz diye düşünmemiz lazım. Tabi yaptıklarımı hatırlamakta fayda var. Hatırladıkça da konuşmakta da fayda var. Siyasetin en önemli unsurlarından bir tanesini vaktiyle bir siyaset büyüğü bana söylemişti. Siyasette tevazu olmaz demişti. İnsan mütevazi olur, sporcu tevazu içinde olabilir ama siyasette tevazu olmaz. Habire gözüne sokacaksın karşı tarafın. Türkiye nereden nereye geldi hatırlamak lazım. Türkiye’de Merkez Bankası’nın tam takır olduğu günleri hatırlarız. 70 sente muhtaç olan Türkiye’den bahseden liderlerimizi hatırlarız. Bugün gerçekten Merkez Bankası’nı 25, 26 milyar dolar rezervle almış AK Parti hükümeti bunu 140 milyar dolara çıkarttı. Tam takır bir Merkez Bankası 140 milyar dolarlık bir Merkez Bankası oldu. Bir ara IMF konusu vardı. Hepimizin günlük yaşamında çay içerken IMF, arabaya binerken, maçın sonucu ne olacak IMF. Böyle bir IMF başımıza çökmüştü. Ama ne IMF ne de Dünya Bankası ve çeteleri ile bir yere gitmiş dünyada hiç bir ülke yoktur. Anacak krizden başını suyun üstüne çıkarırlar ondan sonrası yoktur. Ama Türkiye bugün IMF’ye 20 küsur milyar dolar borcunun tamamını ödediği gibi IMF’ye ihtiyacınız varsa 5 milyar dolar para veririz dedik. Bakın Türkiye nereden nereye geldi. IMF’ye kredi açan bir Türkiye haline geldi" dedi.

"TÜRKİYE’DE BİR MUHALEFET SORUNU VAR"

Türkiye’de muhalefetin güçlü olmadığını ve muhalefet sorunu olduğunu belirten Bakan Bozkır, "Türkiye’de bir iktidar sorunu yok muhalefet sorunu var. Gerçekten bu kadar zayıf bir muhalefet olmamalı. Muhalefet güçlü olmalı. Sporcu olanlar bilir. Eğer karşındaki iyi oynarsa sen de iyi oynarsın. Eğer yenilirsen de onu yenmeye çalışırsın. Ama Türkiye’de öyle bir muhalefet var ki bizi rehavete sokmaya çok müsait. Ama biz Allah’tan kimseye bakmıyoruz işimize bakıyoruz. Muhalefet her şeyi eleştirir. Yeni hava alanı 25 milyon yolcu taşıyor. İki tane pisti var böyle paralel değil de dikey. Lodos havada iniş yapan bir uçak aniden kalkmaya karar verirse öbür inen uçakla çarpışır diye yeni bir havaalanı yapacağız. Devletin kasasından bir kuruş para çıkmıyor. 6 tane pisti olacak. 150 milyon yolcu taşıyacak. Bütün dünyanın hava trafiği Almanya’nın Münih, Frankfurt hava alanlarından buraya gelecek. Canım ne gerek var diyorlar. Havada uçaklar çarpışır böyle idare edin gürültü de çıkacak diyorlar. Ona da karşı çıkıyorlar. Bunlara biz yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye’de 2023 yılına kadar 820 milyar dolar olan milli geliri 2 trilyon dolar yapacağız diyoruz. 2 trilyon dolar bugün aşağı yukarı Almanya demek. Kişi başına milli geliri 25 bin dolar, ihracatımız 500 milyar dolar, turizm gelirlerimiz 100 milyar dolar olacak diyoruz. Bunları hakikatten eskiden dudaklarında gülümseme beliren batı camiası artık gülümsemiyor. Türkiye bunları yapar diyorlar. 2023 yılında öyle bir Türkiye olsun ki insanlar dini inancına, yaşam biçimine bakılmaksızın herkes bu ülkede aynı ölçüde vatandaş olsun. Yıllarca eziyet çekmiş insanlar artık bunlardan dolayı öteki olmasın. Ayrımcılığa tabi olmasın. Hepimiz birlikte Türkiye olalım. Çözüm süreçleri bunun için. Bütün öteki adledilen insanlarımızı tekrar biz haline getirmek için. Böyle bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim