• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9915.62 0.00
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

Çocuk Oyun Odaları’nda yıl sonu heyecanı

Kursiyer annelerin gözü arkada kalmasın diye oluşturulan Çocuk Oyun Odalarında yıl sonu etkinlikleri devam ediyor
Çocuk Oyun Odaları’nda yıl sonu heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları çocuk oyun odalarında eğitim gören çocukların yıl sonu etkinlikleri devam ediyor. KO-MEK’in özellikle kursiyer annelerin gözü arkada kalmasın diye kurs merkezleri içinde oluşturan Çocuk Oyun Odalarına gelen miniklerin yıl sonu gösterileri anne babalarına duygu dolu anlar yaşattı. Bu kapsamda Köseköy KO-MEK Kurs Merkezi’nde düzenlenen yılsonu etkinliğinde sahne alan minikler birbirinden güzel gösterileri ile anne babalarından bolca alkış aldı.

ÇOCUKLARIN MUTLU GÜNÜ

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen yılsonu etkinliğine, eğitim hayatlarının ilk durağını başarıyla tamamlayan miniklerin gösterileri damga vurdu. İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreninde çocuklar kadar ailelerinde heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.

GÖSTERİ VE ORTA OYUNLARI ALKIŞ ALDI

Köseköy KO-MEK oyun odasına yıl boyunca devam eden 12 çocuk gösteri boyunca 9 farklı gösteri düzenledi. Şiirlerin okunduğu orta oyunların sergilendiği gösteride Hacivat-Karagöz orta oyunu bolca alkış aldı. Miniklerin sergilediği görsel şovlar ve dans gösterileri izleyenleri adeta büyüledi. Gösteri sonrasında yılsonu pastasını hep birlikte kesen çocuklar doyasıya eğlenmenin tadını çıkarttı.

OYUN ODALARINDAN 14.670 ÇOCUK YARARLANDI

Toplamda 14 bin 670 çocuğun yararlandığı Çocuk oyun odalarında 2022-2023 eğitim döneminde 4 bin 329 çocuk eğitim aldı. Çocuklarıyla birlikte kurs merkezine gelen anneler, buradaki uzman personele çocuklarını bırakarak gönül rahatlığı ile derslerine odaklanabildi.

3-6 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR KABUL EDİLİYOR

Çocukları nedeniyle kursa gelemeyen anneler için adeta kurtarıcı olan Çocuk Oyun Odaları, çocuklar için de bir eğitim alanı oldu. Çocuklara, Oyun Odalarında alanında uzman eğitmenler gözetmenlik yapıyor. Çocuk Oyun Odaları’na 3-6 yaş arasındaki çocuklar kabul ediliyor.

ANNE ÇOCUĞUNU BIRAKIP DERSE GİRİYOR

Anne kursiyerler eğitim gördükleri KO-MEK kurs merkezlerine çocuklarıyla birlikte geliyor. Kursiyer çocuğunu buradaki Çocuk Oyun Odası’na götürüyor ve uzman personele teslim ediyor. Çocuk Oyun Odasına gelen çocuklar ise anneleri dersteyken yaşıtlarıyla eğlenceli vakit geçiriyor.

OYUN, EĞLENCE, EĞİTİM

Çocuk Oyun Odaları sadece anne dersteyken vakit geçirilecek bir yer olarak tasarlanmadı. Buraya gelen çocuklara, değerler eğitiminden, drama eğitimine kadar geniş bir yelpazede eğitim veriliyor. Oyun odaklı eğitimlerde, çocuklar hem öğreniyor hem oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.

TEMEL AMAÇ TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENMEK VE YAŞATMAK

Yaz döneminde de devam edecek olan çocuk oyun odalarına bu kez çocuklar anneleri ile birlikte katılabilecek. Yaz dönemi boyunca anne ve çocuklar çocuk oyun odası atölyelerinde doyasıya vakit geçirirken gün boyunca hem eğlenecek hem de günlük hayatta öğrenmenin tadını çıkaracak. Eğitimler 03 Temmuz-28 Temmuz tarihleri arasında Pazartesi-Salı-Perşembe ve Cuma günleri saat 10.00-15.00 saatleri arasında verilecek. Eğitimlerde 1. Grup 10.00-12.00 saatleri arası, 2. Grup ise 13.00-15.00 saatleri arası yapılacak. Tüm etkinliklerde Türk kültürünü öğrenmek ve yaşatmak temel amaç olarak planlandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim