• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

CHP’nin adayları yarın açıklanacak mı?

Bazı ilçe adaylarının 4 Ocak’ta açıklanacağı beklenen CHP Kocaeli’de gözler, yarınki PM toplantısında. Adaylık sürecinin sancılı geçtiği İzmit, Körfez, Derince, Başiskele ve Kandıra ilçelerinin adayları en merak edilen ilçeler arasında.
CHP’nin adayları yarın açıklanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) adayların açıklanması için geri sayım başladı. CHP Genel Merkezi’nin yarın gerçekleştireceği Parti Meclisi (PM) Toplantısı’nın ardından 200 adayını açıklaması bekleniyor. Kocaeli’de 5-6 ilçenin de netleşmesinin beklendiği CHP’de kritik ilçelerden İzmit,Körfez ve Derince’de kimin aday gösterileceği merak ediliyor. İzmit’te mevcut Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in adaylığının yarın ilan edilmesi beklenmezken, Başiskelesi’de ortak aday gösterilmek istenen SP’li Zafer Mutlu’nun aday gösterilmesi bekleniyor. Derince’de son seçimi kaybeden Sertif Gökçe’nin yeniden aday gösterilmesi sürüncemedeyken Körfez’de Emirşah Torun’un aday gösterilmesi bekleniyor.  4 aday isminin konuşulup, tek başvurunun bulunduğu Kandıra’da da belirsizlik sürüyor.

DERİNCE’DE YILDIZLI FAKTÖRÜ

CHP’nin Derince’de belediye başkanlığı için başvuru yapan aday adayları Sertif Gökçe, Atasoy Bilgin ve Birkan Koçak. Derince’de son seçimde aday gösterilen ve 1261 oyla başkanlığı kaybeden Sertif Gökçe’nin adaylığını Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı’nın istemediği partililerin iddiaları arasında. CHP, Derince’de şansını, seçimi az bir oyla kaybeden Gökçe’den yana mı yoksa diğer aday adayları Koçak ya da Bilgin’den yana mı deneyecek bekleyip göreceğiz. Nihayetinde aday ismine kim karar verirse versin, adaylık savaşının kazananı da kaybedeni de halk olacak.

İZMİT BEKLEMEDE

 Mevcut Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeniden aday olması beklenen İzmit’te de adaylık süreci halen belirsizliğini koruyor. En merak edilen ilçelerden İzmit için başvuru yapan isimler ise Hüseyin Erol, Emre Andız, Hakan Tanta ve Ulaş Yıldız. Anketlerden çıkan sonuçlara göre de İzmit için oy potansiyeli en yüksek görünen Hürriyet’in aday gösterilmemesi, CHP’nin Kocaeli’deki en şaşırtıcı tercihlerinden olacak.

KANDIRA’DA KRİZ VAR

Aday adayı başvurusunun bulunmadığı Kandıra’da geçtiğimiz hafta genel seçimlerde milletvekili aday adaylık başvurusu yapan Mehtap Memiş, yerel seçimler için de talip oldu. İlçe yönetiminin sıcak baktığı Memiş’in adaylığına il başkanlığının kararsız kaldığı iddialar arasında. İl Başkanlığı’nın Kandıra konusunda istişarelerini sürdüreceği öğrenildi.

KÖRFEZ’DE TORUN’A KARŞI ADAY HAZIRLIĞI 

152 delegenin ön seçim için imza verdiği CHP Körfez’de parti yoklaması için hiçbir açıklama yapılmazken, Emirşah Torun’un aday gösterileceği iddiaları güçleniyor. Tepkililerin ise, Emirşah Torun’un aday gösterilmesi halinde, aralarında CHP’lilerin ve başka partililerin desteklediği bir ismi aday gösterme hazırlığında olduğu biliniyor. Yarınki toplantıdan Torun’un aday çıkması, Körfez’in kaderini de belirleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim