• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:09Güneş 05:50Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:12Yatsı 21:46
    • 11°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 9°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.67
  • Altın: 2390.367 0.00
  • Dolar: 32.335 0.00
  • Euro: 34.7427 0.00

"CHP, seçimden seçime gelen parti değil"

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İl Yöneticileri Asude Fırat Özkan ve Ali Akagündüz, CHP Derince İlçe Örgütü’nün hazırladığı mahalle toplantısına katıldılar, ardından Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi`ndeki
"CHP, seçimden seçime gelen parti değil"

CHP Derince İlçe Örgütü’nün Esentepe Mahalle programına katılan CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan,  İl Yöneticileri Asude Fırat Özkan ve Ali Akagündüz, Derince İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Derince Belediye Başkan Adayı Hakan Savaş, Derice Belediye Meclis üyeleri, ilçe örgütü ilk olarak Esentepe’de kahvehaneleri dolaşıp vatandaşla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi, bol bol not aldılar.

İLÇE BİNASINDA
Derince ilçe binasında bir araya gelen İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan, İl Yöneticileri Asude Fırat Özkan ve Ali Akagündüz, İlçe Başkanı Nihat Değer  mahalle programı öncesi görüş alış verişinde bulundular. Başka bir programı olması nedeniyle Esentpe programına katılamayan Tarhan, guruptan ayrılırken, Kuşkan ve beraberindekiler ilk olarak Esentepe Kıraathanesinde vatandaşla bir araya geldiler.

YİNE KALDIRIMLARI SÖKMEYE BAŞLADILAR
Esentepe sakinlerini dinleyen CHP’liler, "Biz buraya sizleri dinlemeye geldik" dediler. CHP’lileri sıcak bir şekilde karşılayan mahalleli; mahallede ki emeklilerin maaşları konusunda sıkıntılarını dile getirdiler. Mahallemizde her dönem olduğu gibi yine kaldırımlardan sökmeye başladılar diyen mahalleli, “ İSU ile bir sıkıntımız var. Ana hatların üzerine göstermelik kum döküyorlar. Hiç haber verilmeden, vatandaşa açıklama yapılmadan kazılar başlıyor” dediler. 13 yıldır yaşanan bir gerçek var diyen mahalleli, “ Burada herkes isyanda. Mahallenin birçok sıkıntısı var. Yollarımız perişan halde, kanalizasyon sorunumuz var.  Ancak nedense kimse bu sıkıntılarla ilgilenmiyor” diye konuştular.

CHP SEÇİMDEN SEÇİME GELİYOR ALGISINI KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Seçim süreci henüz başlamış değil diyen CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Biz CHP olarak bu dönem mahalleleri gezmeye vatandaşa dokunmaya çalışıyoruz. Her zaman söylenen bir algı oturmuş. CHP sadece seçimden seçime geliyor diye. Bunu kaldırmak için uğraşıyoruz. Eylem yapan işçinin, haklarını isteyen öğrencinin, mahalle de vatandaşın yanındayız “ dedi. 2011 seçimlerinde 41 projeyle çıktık. Bunlardan bir tanesi aile sigortasıydı, bir başkası intibak yasası” dedi. Bu iktidar öyle bir algı oluşturdular ki CHP iktidara gelse sosyal yardımlar kesilecek diyen Kaplan, “ Bizim zaten aile sigortamızın özü de buydu. Ancak bunu vatandaşa anlatamadık” diye konuştu. İntibak yasası hakkında açıklama yapan Kaplan, “ Bizden biraz kopya çektiler. İntibak yasasını çıkardılar. Emekliler için istediğimiz intibak yasasının bir kısmı oldu ancak bizim istediğimiz gibi yine olmadı” dedi.

TAŞERONLAŞMA İÇİN SESİNİZİ ÇIKARMANIZ LAZIM
Bazı şeylerde gerçekçi olalım diyen Kaplan, “ Küreselleşme sizin tek başınıza ekonomik hakimiyetinize izin vermiyor. İktidara geldiğimde özelleştirmeleri kaldırırım deme şansınız yok. Özelleştirmede bizim karşı çıktığımız şey devletin, ağır bedeller ödenerek kazanılanları kendi yandaşlarına peşkeş çekmesidir” diye konuştu. Taşeronlaşma hakkında konuşan Kaplan, “ Bu sadece bizim bir şeyler yapmamızla olmuyor. Sizinde seslendirmeniz konuşmanız, konuşurken kimseyi ayrıştırmamanız, çoğalmanız lazım. İşçi sınıfı açısından tüm arkadaşları örgütlemekten geçiyor.  İktidara geldiğimizde kamu sektöründe hiçbir iş kolunun özelleştirmesine izin vermeyiz” dedi.

İÇ SAVAŞ TEHLİKESİ GÜNDEMDE
Tüm siyasi partiler içerisinde çözüm sürecine, toplumsal barışa en fazla katkı sunan parti biziz diyen Kaplan, “ Nedense bunu anlatamadık. Bunun için de vatandaşa defalarca gitmemiz anlatmamız lazım” ifadelerini kullandı. Zor dönemden geçiyoruz diyen Kaplan, “ ülkemizde iç savaş tehlikesi gündemde. Sakın provokasyonlara gelmeyin. Bu ülkede hoşgörüyü kaybetmemiz lazım. Kardeş kavgası büyük acılara neden olur. Lütfen ötekileştirmeyin “ dedi.  

KERBELA ORTAK ACIMIZDIR
Başkan Kuşkan ve beraberindekiler mahalle toplantısının ardından Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi`ndeki iftar yemeğine konuk oldular.  Muharrem ayında canlarla bir araya gelen CHP’liler, “Kerbela ortak acımızdır, ortak kederimizdir, ortak üzüntümüzdür” dediler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim