• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:20Güneş 05:58Öğle 13:06İkindi 16:56Akşam 20:05Yatsı 21:37
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10082.77 1.69
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak soruyoruz!

Dilovası İlçesinde faaliyet gösteren bir firmaya ait tanklardan, tanklar arası fuel oil aktarımı sırasında güvenlik havuzlarına yağın taştığı, buradan da önce yağmur suyu kanalına oradan da denize akmıştı...
CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak soruyoruz!

Dilovası İlçesinde faaliyet gösteren bir firmaya ait tanklardan, tanklar arası fuel oil aktarımı sırasında güvenlik havuzlarına yağın taştığı, buradan da önce yağmur suyu kanalına oradan da denize akmıştı. İzmit Körfezi'ne akan fuel oil burada bulunan kuş ve balıkların da toplu telef olmasına neden olmuş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise yaptığı incelemeler sonucu ismi açıklanmayan bir firmaya tek kalemde 2,1 milyon TL para cezası kesmişti. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu adına Diş Hekimi Müzeyyen Topçu Tan kamuoyuna bir açıklamalarda bulundu.
 
İşte Tan'ın yaptığı o açıklama;

Geçen hafta Dilovası'nda yaşanan çevre felaketi sonrası denize sızan petrol, dalgalar ve akıntıyla Ramsar Sözleşmesi ile kuşların üreme bölgesi ilan edilen ve koruma altına alınan Hersek Lagünü'ne kadar ulaştığını, buradaki kuşlarında da petrol nedeniyle ölmeye başladığını öğrendik. Bir iddiaya göre de sızan petrolün İstanbul Adalar'a yaklaşmakta olduğu söyleniyor.

Soyu tükenmek üzere olan bazı kuş türlerinin de konaklama ve üreme alanı olan Hersek Lagünü'ne  kadar ulaşan petrol nedeniyle çok sayıda kuşun etkilendiği ve kuş ölümleri başladığını, Yalova Valiliğinin lagünde temizleme çalışmaları başlattığını öğrendik. Petrolden etkilenen deniz kuşlarının Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne getirilip burada temizlenip tedavi edildiğini,  tedaviyi ise aslen veteriner olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptığını basından takip ediyoruz.

Uzmanların "denizin eski haline geri dönmesi için en az 30 yıl gerekir" sözünden bölgemizde ne kadar ciddi bir facia yaşandığını tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Yüzlerce deniz canlısının öldüğü, ekosistemin geri dönmesinin onlarca yıl alacağı bir felaket sonrası,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir hafta sonra (19 Ocak 2017 tarihinde) yaptığı basın açıklamasında;

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmit Körfezi'nde meydana gelen kirliliği temizlemek için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık, çevreye verdiği zarardan dolayı bir firmaya 2 milyon 100 bin TL idari yaptırım cezası uyguladı" diyor. Denize yaklaşık 90-100 ton civarında fueloil döküldüğü tahmin ettiklerini söyledikleri tesisin adını açıklama da ne yazık ki göremedik!

CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak soruyoruz:

En başından beri yakın takipçisi olduğumuz çevre felaketini gerçekleştiren tesisin yetkilileri petrol sızıntısının kendi tesislerinden kaynaklandığını söyledikleri halde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı firmanın   adını neden açıklamamıştır?

Yüzlerce deniz canlısının ölümünün ve ekosistemin bozulmasının karşılığı 2 milyon 100 bin TL midir?

Bu ceza başka felaketlere sebep olmamak için caydırıcı olacak mıdır, ekosistemi geri getirecek midir?

Denize yaklaşık 90-100 ton civarında ciddi bir miktarda fuel oil dökülürken bu firmanın yetkileri neredeydi?

Bu felaketle ilgili yapılan temizleme çalışmalarının devlete maliyeti nedir, ne olacaktır?

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, denizi her gün uçak ile denetlediklerini zikretmelerine rağmen, 100  ton petrolün denize sızdığını nasıl görememişlerdir?

Yine Bakanlığın basın açıklamasında "Uçak ile her gün denetleme yapıldığını söylemelerine rağmen neden olayın meydana geldiği 12.01.2017 den bahsetmek yerine, "18.01.2017 tarihi itibariyle uçaktan çekilen hava fotoğraflarında deniz yüzeyinde film tabakası şeklinde yağımsı kirlilik görülmekte, kıyılarda ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün personellerince denetimler devam etmekte olup, lokal kısmi kirlilik olduğu, bunlara da temizlik firmaları yönlendirilerek temizlik işlemleri devam etmektedir" denmektedir.

Çalışma Bakanlığı bu firmanın denetimini en son ne zaman yapmıştır, bu felaketten sonra denetim yapmış mıdır?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim