• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 19°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

CHP Gebze Madımak’ı andı

CHP Gebze İlçe Başkanlığı, dün 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği programla, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri andı.
CHP Gebze Madımak’ı andı

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel’de yaşanan katliamda yaşamını kaybedenler Gebze’de anıldı. CHP Gebze İlçe Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği anma programına, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan, 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplam ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anma törenine basın açıklamasıyla devam edildi. Bildiriyi kalabalık adına CHP Gebze İlçe Bilişim Sorumlusu Canan Türk okudu. Anma töreninde Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan açıklamada şunlar dile getirildi; “2 Temmuz 1993’te Sivas’a düşen ateş yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için Sivas’a giden aralarında aydınlarımız, ozanlarımız ve gençlerimizin olduğu ülkenin aydınlık yüzü 35  canımızı aramızdan kopartan katliamın üzerinden 26 yıl geçti.

AYNI ZİHNİYET DEVAM EDİYOR
Bu katliamın ardındaki gerçekler hala ortaya çıkartılmadığı gibi Sivas katliamının failleri de zaman aşımı kararıyla devlet eliyle kurtarılmıştır. Cezalandırılmamaları bir yana ülkeyi faşizmin kararıyla kuşatanlar ve Sivas’ta olduğu gibi birçok katliamın bizatihi sorumluları olanlar makamlar ve payeler verilerek ödüllendirilmiş, failler ‘kahraman’ olarak ilan edilmiştir. Aradan geçen 26 yıla rağmen aynı zihniyet devam ediyor.

ACIMIZI AZALTMANIN TEK YOLU
Zulmün ve zorbalığın efendileri yüzlerce canımızı bizden kopartan katliamları unutmamızı, alışmamızı bekliyor. Oysa insanlık kendisine karşı işlenmiş suçları, bu suçları işleyenleri ve yaşananlara sessiz kalanları unutmamıştır ve asla unutmayacaktır. Alışmanın, kanıksamanın kabullenmek olduğunu en iyi bizler biliyoruz. Katliamlara, ölümlere alışmayacağız. Bu kararlığa teslim olmayacağız. Acımızı azaltmanın tek yolu katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızın savunduğu değerlere, demokrasiye, emeğe ve barışa sahip çıkmaktan geliyor.

HEP BİRLİKTE GÖRDÜK
Bunun için insanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkesi hedef tahtasına koyanlara, halkların birlikte yaşama umudunu yok etmeye çalışanlara karşı ortak geleceğimizi kurmak için birbirimize daha fazla kenetleneceğiz. Dostluğu ve sevgiyi onlarla birlikte büyüsün, dünyayı sarsın diye yeni doğmuş tüm bebeklerin yüreklerine yazmak için mücadele edeceğiz. 31 Mart seçimlerinde karanlıktan ancak ortak ve birlikte mücadele ederek kurtulabileceğimizi hep birlikte gördük.

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
Demokrasi, barış, kardeşlik ve adalet için mücadeleyi duraksamadan sürdürecek, yaşadığımız katliamların hesabını bir arada yaşam zeminlerini güçlendirerek, barış ve kardeşliğin ülkesini kurarak soracağız. 26 yıldır içimizdeki acı hiç dinmedi. Failler hesap vermeden, sorumluları ortaya çıkartılmadan da hiç dinmeyecek. Sivas katliamı nezdinde yaşadığımız tüm katliamları bir kez daha lanetliyor, yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim