• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9055.87 2.83
  • Altın: 2292.207 0.72
  • Dolar: 32.314 0.18
  • Euro: 35.1085 0.00

Chp, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Azınlıkta Kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin CHP’li olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde azınlık durumunda olduklarını belirterek, “AKP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu üyelerini
Chp, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Azınlıkta Kaldı

- Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin CHP’li olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde azınlık durumunda olduklarını belirterek, “AKP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu üyelerini ve grup yöneticilerini sağduyuya ve samimiyete davet ediyorum” diye konuştu.

Çuhadar, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 30 Mart 2014 seçimlerinden sonraki ilk toplantısını dün yaptığını hatırlattı. "Temsilde adalet ilkesine ve demokrasiye tamamen aykırı olarak çıkartılan yasa gereği, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kent merkezindeki Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinden gelen meclis üyesi sayısı diğer 12 ilçeden seçilen meclis üyesi sayısının çok altında kaldı" diyen Nihat Çuhadar, “Durum böyle olunca 10 ilçede belediye başkanlığını kazanan AKP’li üyeler Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu oluşturuyor. Yani merkezdeki Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri CHP'li olmasına rağmen CHP Büyükşehir Belediye Meclisi'nde azınlık durumunda. İşte bu ilginç yapıya sahip Büyükşehir Meclisi ilk toplantısını yaptı. AKP’li meclis üyeleri ve Grup Başkanı Mustafa Birsen, gerek toplantı öncesi ve gerekse toplantının açılışında yaptığı konuşmada; Eskişehir için çalışacaklarını, burada siyaset yapmayacaklarını, kent yararına olan plan ve projeleri destekleyeceklerini ifade etti ancak dilek ve temenniler kısmı bitip gündeme geçilince AKP grubunun tamamen bilenmiş bir şekilde toplantıya geldiği, Büyükşehir Belediyesi'ni her konuda tıkama gayretinde oldukları, söyledikleri ile yaptıklarının birbirini tutmadığı açıkça ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

AK Parti grubunun İç Anadolu Belediyeler Birliğine üye seçimini engelleyerek birlikten çıkma ve başkanlık danışman ücretlerinin belirlenmesi konularını komisyona havale ettirdiğini belirten Çuhadar, “Sayın Büyükerşen’in konuk olarak çağrıldığı Selanik Belediyesi'ne gitmesi konusunu da komisyona havale ettirdi. Hepsinden önemlisi, Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğünde çalışan memur ve sözleşmeli personele sosyal denge tazminatı ödenmesi için sendikayla sözleşme yapılabilmesi konusunda, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yetki verilmesi konusunu komisyona havale ettirdi. Belediye çalışanları maaşlarını alamazlarsa bunun sorumlusu AKP Büyükşehir Meclis Grubu'dur. Bu toplantıda görüşülüp karara bağlanabilecek daha pek çok konu, AKP grubunun oyları doğrultusunda meclisten geçmeden komisyona havale edildi” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, AK Parti grubunun adeta 30 Mart 2014 tarihinde Eskişehir'de aldıkları 3-0 lık mağlubiyetin intikamını almaya çalıştığını da iddia ederek, “Ancak AKP grubunun bu tavrı Sayın Büyükerşen’e değil, Eskişehir halkına zarar verecektir. Dört dönemdir sandıkta yenemedikleri Eskişehir halkını büyükşehir meclisinde cezalandırma gayreti, siyasi nezaketten ve samimiyetten uzak olduğu gibi, hukuka ve usule de aykırıdır. AKP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu üyelerini ve grup yöneticilerini sağduyuya ve samimiyete davet ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim