• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:21Güneş 05:59Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:04Yatsı 21:35
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2439.282 0.00
  • Dolar: 32.4246 0.00
  • Euro: 34.6533 0.00

CHP adayı Yakup Törk; “Dilovası’nda değişim zamanı”

Basın toplantısı düzenleyen CHP Dilovası Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, Dilovası’nın hizmet olarak Kocaeli’nde ki en geride kalan ilçesi olduğunu belirterek, “Dilovası için artık değişim zamanı, biz bu değişimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
CHP adayı Yakup Törk; “Dilovası’nda değişim zamanı”

Dilovası Tavşancıl Mahallesi’ndeki Kahve Konağı’nda basın toplantısı düzenleyen Yakup Törk’ün basın toplantısına CHP Dilovası ilçe başkanı Servet Turan, ilçe yöneticileri ve meclis üyesi adayları da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Servet Turan, “CHP İlçe Başkanı olarak Dilovası Belediye Başkanı adayımız Yakup Törk’ün basın toplantısına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
DİLOVASI’NDA SEVGİ KAZANACAK
Turan’ın ardından konuşan CHP Dilovası Belediye Başkanı Yakup Törk ise yaptığı açıklama da “Bugün Dilovası’na dair düşünce ve hayallerimizi sizlerle paylaşmak istedim. 13 Şubat’ta Genel Merkezimizce bize Dilovası Belediye Başkan adaylığı verilmesinin ardından 14 Şubat’ta Sevgililer Gününde eşimle birlikte “Dilovası’nda sevgi kazanacak” diyerek çalışmalarımızı başlattık. 
DİLOVASI KADERİNE TERK EDİLMİŞ
Yaklaşık o süreçten bu yana 26 gün geçti. 54 bin nüfusa sahip Dilovası’nın mahallelerine gittikçe Dilovası’nı kenara itilmiş, Kocaeli’de kaderine terk edilmiş, en az yatırım almış ilçesi olarak gördük. Özellikle gençleri, kadınları ve çocukları umutsuz bırakılmış ilçe haline getirilmiş. Bunu içinde bulunduğumuz Tavşancıl ile görebiliriz. Neredeyse açık bir tesis yok. O kadar çok sorun var ki, bizlerde bu sorunları çözebilmek için geçmişteki bilgimiz, birikimimiz ve eğitimimiz bu kente dair bu kente dair düşüncelerimiz ve hayallerimiz Dilovası’nı 31 Mart’ta Dilovası halkı ile beraber, Dilovası halkının kazandığı bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz. 
DİLOVASI’NDA DEĞİŞİM ZAMANI
Geldiğimiz günden bu yana genç ve kadın seçmende ciddi bir değişim talebi olduğunu görüyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızın sonunda 31 Mart akşamı hep birlikte değişimin başlayacağını ve gerçekten Dilovası’nın 5 yıl içerisinde hak ettiği hizmetleri alarak gençlerin, kadınların ve çocukların yüzünün güldüğü bir Dilovası’nı inşa edebiliriz. Yerel yöneticiler kentin sosyal hayatını şekillendirebilecek vizyona sahip yöneticiler olmalıdır. Kentin sosyal tesislerinin oluşmasını saplamalılar, kreşlerle, anaokulları ile, kadın ve gençlik merkezleri ile, kütüphane, sinema ve tiyatro salonları ile kentin sosyal dokusunu oluşturmaları lazım. Ancak Dilovası’nda bunların hiçbiri halka sunulmamış. Kocaeli’nin 12 ilçesinden biri ancak 11 ilçe bir tarafta Dilovası bir tarafta bırakılmış. Ben Dilovası halkının sağ duyusuna inanıyorum. Dilovası halkı kendi geleceği için biz sonuna kadar çalışacağız. Dilovası halkı 31 Mart’ta bir karar verecek ve “Dilovası’nda değişim zamanı” diyecektir. 

KENTİN SORUNLARININ KONUŞULACAĞI ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEĞİZ
Göreve geldikten sonra ilk üç ay içerisinde benimde mezunu olduğum Kocaeli Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi ile sanayicilerimizle, bölge kamuoyuyla ve kentin yöneticileri ile bir araya gelerek Dilovası’nın çevresel sorunlarını ve temel sorunlarının konuşulacağı bir çalıştay düzenleyeceğiz. Oradan çıkacak raporlarla bu kentin çocuğunun, gencin, kadınının, yaşlısının hayatı için mücadele edeceğiz. Sanayiyle iç içe yaşayan bir Dilovası var. 6 OSB, 10 limana sahip olmasına rağmen milyarlarca dolar ihracat yapmasına rağmen maalesef Kocaeli’nin en az gelirine en az gelişmiş ve eğitim seviyesi en düşük bir ilçe konumunda bırakılmıştır. Yarattığı değerden adeta mahrum bırakılmış. Aslında bu kentin daha zengin, daha fazla sosyal alanlara sahip olmalı. Dilovalı’nın geliri artacağına tam tersi olmuş. Dilovası daha çok hizmet alacağına maalesef yine tam tersi olmuş. Biz bunu değiştireceğiz. OSB’lerin, sanayicilerin kentle barışacağı ve kentin refah seviyesinin yükseleceği bir kent inşa edeceğiz. 31 Mart’ta Dilovası halkının kazandığı bir anlayışla yöneteceğiz. Özellikle genç ve kadın seçmende ciddi bir değişim talebi olduğunu görüyoruz. İnşallah 31 Mart akşamı Dilovası’nda değişimin başlayacağını umut ediyoruz” dedi.
12 BİN OY ALACAĞIZ
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Törk, Dilovası’nda yaklaşık 12 bin oy alarak belediyeyi alacaklarını söyledi. Dilovası için öncelikli projelerinin eğitim, kültür ve spora yönelik olduğunun altını çizen Yakup Törk, “Dilovası’nda eğitim, spor odaklı hizmetlerle başlayacağız. Kadın ve gençlerin sosyal hayatına dönük projelerle başlayacağız.” dedi.  

İLERLEYEN SÜREÇTE BİR İTTİFAK OLABİLİR
Yerelde bir ittifak olup olmayacağının sorulması üzerine Törk, “İlçe başkanımızın ben aday olmadan önce birtakım çalışmaları olmuş. Normal ittifak süreci partilerin genel merkez düzeyinde gerçekleşirdi ancak bu seçim sürecinde o süreç kapandı. Ama Dilovası bu konuda daha özel bir yer. Onun için yerelde bir sandık ittifakı olabileceğini öngörüyorum. Şuan için bununla ilgili bir çalışmamız yok. Ama Dilovası halkının güçlü bir değişim talebinin olduğunu görüyorum. İlerleyen süreçte göreceğiz.”dedi.
 
PROJE TANITIM TOPLANTISINA DAVET ETTİ
Törk, ayrıca 10 Mart Pazar günü düzenleyeceği beyanname tanıtım toplantısında Dilovası için yapmayı planladığı projeleri açıklayacağını söyleyerek tüm herkesi davet etti. 

whatsapp-image-2024-03-08-at-10.43.04.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim