• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:12Güneş 05:52Öğle 13:06İkindi 16:57Akşam 20:10Yatsı 21:43
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 10208.65 1.62
  • Altın: 2395.066 -1.33
  • Dolar: 32.3403 -0.46
  • Euro: 34.7603 -0.24

Çayırova’da şenlik başladı

Çayırova Protokolü tarafından açılışı gerçekleştirilen ve Fatih Caddesi’nde başlayan Çayırova Öğrenme Şenliği Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start aldı.
Çayırova’da şenlik başladı

ÖĞRENMENİN SONU YOKTUR

Çayırova Öğrenme Şenliği’nin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan yaptı. Doğan konuşmasında, “İnsanın hayatının sonuna kadar öğrenme davranış biçiminden vazgeçemez. Öğrenme süreklilik gösterdiği gibi, öğrenilecek olan olguların da sonu yoktur. Bu nedenle ilçemizde öğrenmeye ilişkin başlatılan şenlikler insanlarımızın bilgilerine yenilerini eklemek amaçlıdır. Çayırova Halkı’nın şenliklerimize ilgi göstermesini bekliyoruz.”dedi.

cayirova-senlik-1.jpg

BİLGİNİN ÖNEMİ ÜYÜKTÜR

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın ardından katılımcılara yönelik bir konuşmada Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu yaptı. Çelenkoğlu, “Bilginin önemi büyüktür. Bilmek önemlidir. İnsanın yaşı kaç olursa olsu her an, her gün yeni bir şey öğrenir. Öğrenmek için merak etmek gerekir. Çayırova Öğrenme Şenlikleri’ni bundan sonraki dönemlerde daha uygun alanlarda yapılmasını da arzu ederim. Fatih Caddesi en yoğun caddemiz. Şenliklerin burada yapılması katılım oranını artırıyor. Ancak yine de daha geniş alanlarda yapılması yönünde çalışma yapılabilir.”dedi.

Şenlikler kapsamından ilk olarak saat 11.00 ila 15.00 arasında Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen  Ebru çalışması, İlçe Protokolününde ilgisini çekti. Kaymakam Çelenkoğlu Ebru sanatı ile ilgili stantı gezerken, kursiyerlerin yaptığı çalışmayı da dikkatle izledi. Ortaya çıkan eseri ise tüm katılımcılar alkışladı. İğne oyası yapımı, el nakışları uygulamaları makine bölümü, grafik tasarım etkinliği, elektrik tüketimi bilinci etkinliği, çocuklara sağlıklı beslenme menüsü hazırlama ayrıca Çayırova ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekleme Ekibi tarafından  trafik güvenliği eğitim, halkı bilinçlendirme amaçlı trafik uygulamaları sergileniyor..

senlik-6.jpg

KİTAPLAR HEMEN TÜKETİLDİ

 İl ve Çayırova İlçesi’nin tanıtımı Çayırova belediyesi tarafından yapılırken, fotoğraf çekimi Komek, bağlama öğretimi  Halk Eğitim Merkezi, takı tasarımı ve çalışmaları, resim çalışmaları, sergi, engellilere imkan verin imkansızı isteyin etkinliği ise Beyaz Ay Derneği Çayırova Şubesi tarafından şenlikler kapsamında gerçekleşti. Yeşilay ise sigaranın zararları konusunda bilgilendirme etkinliği yaptı. Beyaz Derneği Çayırova Şubesi tarafından dağıtılan “Engellilere Kişisel Bilgiler” isimli kitap şenliklere katılanlar tarafından çok kısa sürede tüketildi. Dernek Başkanı Furkan Eşitti, ilçe protokolüne dernek ve engelliler hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.

senlik-3.jpg

KATILIM YOĞUNDU

Çayırova Öğrenme Şenlikleri’nin açılış törenine Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Çayırova İlçe Spor Müdürü Çetin Malkoç, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şenliklerin açılış kurdelesini katılımcılar hep birlikte kestiler.

senlik-7.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim