• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.611 1.43
  • Dolar: 32.3171 0.29
  • Euro: 35.0449 -0.01

Çayırova 1. Kitap Fuarı okurların hizmetine açıldı

İlçenin kültürel gelişimi için büyük bir çaba sarf eden Çayırova Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Çayırova Kitap Fuarı, bugün düzenlenen törenle açıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa katılım yoğun oldu.
Çayırova 1. Kitap Fuarı okurların hizmetine açıldı

Okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren bir gençlik için sloganıyla düzenlenen Çayırova 1. Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. 60 yayınevi, 40 yazar ve 200 bin kitabın Çayırovalılarla buluşacağı fuar 4-13 Ekim tarihleri arasında bölgemize hizmet verecek. 60 bin kişinin katılımı beklenen organizasyonun açılış törenine Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan, MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban, birim müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, konuk yazarlar, öğrenciler ve çok sayıda Çayırovalı katıldı. Başkan Çiftçi yaptığı açılış konuşmasında, “Çayırova’da yaşayan vatandaşlarımız bize bu güzel şehrin yönetimini emanet etti. Bu emanet bizlere geleceğimizi inşa etmenin görevini de veriyor. Hem çocuklarımıza hem de eğitime yatırım yapmak adına attığımız ilk adımı çok önemsiyoruz. Bizim medeniyetimiz kitaba çok önem verir. Bu fuarı önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirmek istiyoruz.

“EN İYİ DOSTLA BULUŞACAKLAR”
Fuarın tanıtımına başlamadan önce anaokulundan 7. sınıf öğrencilerimize kadar kitap kumbara dağıttık. Bu kumbarada biriken paralarda yavrularımızın alacağı en güzel şeyin bilgi olduğunu aşılamaya çalıştık. Çocuklarımız o paralarla kendileri için en iyi dost olan kitapları alacaklar. Ziyaretçilerimiz kitap fuarına koyacağımız kitap kumbarasına bağışta bulunabilecekler. 10 gün boyunca sabah 9’dan akşam 8’e kadar ziyaretçilerimiz fuarla buluşturacağız ve belediyemizin otobüsleri sizlere hizmet edecek” dedi.

“ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ”
Çiftçi’nin ardından kürsüde bir konuşma gerçekleştiren GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ise kitap okumanın öneminin altını çizdiği konuşmasında, “Mensubu bulunduğumuz İslam dinini ilk ayeti ‘Oku’dur. Hz. Peygamberimizin mucizesi de Kuran-ı Kerim’di. Kitabın önemini daha fazla anlatmaya gerek yok. Her hafta bir kitap okuyun. Kitap okuma alışkanlığı sayesinde çok büyük işler başaracağız” ifadelerini kullandı.

KUMBARAYA KİTAP BAĞIŞI YAPTILAR
Son olarak kürsüden katılımcılara seslenen Kaymakam Hasan Gözen ise, “Çayırova gelişen değişen dönüşen bir süreç içerisinde. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ne de yakışan böyle güzel bir kitap fuarına ev sahipliği yapmasıdır. Bizler millet olarak sürekli okumak mecburiyetindeyiz. Dünyanın neresine el atarsak atalım orada ecdadımızın değerleri vardır” dedi ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Protokol üyeleri açılış kurdelesini hep beraber kestikten sonra fuarda yer alan stantları ziyaret ettiler ve kitap kumbarasına bağışta bulundular.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim