• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:50Güneş 05:37Öğle 13:06İkindi 17:01Akşam 20:24Yatsı 22:04
    • 19°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 10567.44 2.40
  • Altın: 2475.889 0.38
  • Dolar: 32.2744 0.06
  • Euro: 35.0113 -0.47

Çakır'dan istifa ile ilgili açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Gebze Belediyesi başkan adaylığı başvurusunda bulunan Serap Çakır, kararından vazgeçtiğini bu sabah ani bir kararla duyurmuştu. Çakır konu ile alakalı açıklamalarda bulundu.
Çakır'dan istifa ile ilgili açıklamalar

Gebze kamuoyunun yakından tanıdığı ve adaylığı partinin ilçe teşkilatınca açıklandıktan sonra büyük bir heyecan uyandıran Serap Çakır, aldığı kararla adaylıktan çekildiğini duyurdu. MHP'ye yaptığı adaylık başvurusunu geri çeken Çakır'ın, kararı hakkındaki gerekçelerini şu şekilde açıkladı; “Milliyetçi Hareket Partisi Gebze Belediye Başkanı Aday Adayı Serap Çakır olarak sabah ani bir kararla aday adaylığımdan çekildiğimi duyurdum. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aday adaylık sürecim ile ilgili kısa bir açıklama yapma ihtiyacı doğdu. Ezelinden var olan her zaman açıkça söylemekten çekinmediğim MHP ye olan gönül bağım 2015 yılında resmiyete dönüşmüştü. Seçim zamanlarında ilçe teşkilatım teklif ile gelmiş aktif siyasete girmeye sıcak bakmadığım için kabul etmemiştim.

“TEK ADAY ADAYI OLARAK”
31 Mart seçimleri için teşkilatımın getirdiği teklif ve görüşme süreçleri sonrasında il başkanının da bilgisi doğrultusunda gelen bir teklif olduğu söylendiği için Gebze'ye hizmet amacıyla kabul ettim. Süreç verilen söz gibi başlayıp ilerlemedi çünkü ben aday adaylığı değil aday olursam varım demiştim ve Ankara’ya gittiğimiz başvurumuz yapıldığı anda resmen adaylığım açıklanacağı söylenmişti. Gittik döndük sonrasında benim dışımda 5 tane daha aday adayı olduğu ve sürecin ne olacağı belli değil bekliyoruz denmeye başlandı. Tabii ki ne olursa olsun sonuçlanana kadar beklemek niyetindeydim. 2-3 hafta kadar sonra diğer aday adayı arkadaşlarımız teşkilat binasında yapılan toplantı ile çekildiklerini açıkladılar ve Gebze'de tek aday adayı olarak bugüne kadar geldik.

“HEDEFİM GEBZE’YE HİZMETTİ”
Bu süreçte İl Başkanı Sayın Aydın Ünlü Bey’i ziyaretimiz oldu ve sürecin ne olacağı belli olmaz siyaset uzun soluklu bir iş bu sefer olmazsa ileride başka bir şekilde devam edersin şeklinde konuşmuştu. Neredeyse 2 aya yakın bir süre her şeyi ve herkesi gözlemledim. Sürecin uzaması çeşitli dedikoduları beraberinde getirerek zor bir süreç geçirdim ve bana sorulan cevabını benimde bilmediğim sorulara kırmızı çizgi ve Cumhur İttifakı’na zarar vermeyecek şekilde cevap vermeye çalıştım. Benim hedefim ilerisi uzun soluklu siyaset değil Gebze'ye hizmetti. Uzun soluklu siyaset ya da vekil olma gibi bir niyetim hiç bir zaman olmadı çünkü siyasetten öte hizmet anlayışına sahip yapıdayım.

“ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLEDİM”
Hedefim Gebze'ye hizmet ederek Milliyetçi Hareket Partisi'nin belediyecilik anlayışını Gebzelilere yaşatmaktı ama yaşananlar ve gözlemlediğim kadarıyla sürecin uzaması ya benim çekilmemi ya da veto edilmem şeklinde ilerledi. Bu ihtimaller yarı yarıyaydı. Yani ya ben çekilecektim ya da veto edilecektim ama kesinlikle aday olarak açıklanmayacağım düşüncesi oluştu. Şunu söylemekte de fayda görüyorum şahsım bugüne kadar ne sosyal medya hesaplarımda ne de her hangi bir gazeteci ya da bir şahsa adaylığım kesinleşti adayım açıklamasında bulunmadım. Her zaman aday adayı olduğumu üstüne basa basa söyledim. Beni aday görmek isteyenlerin aday olarak lanse etmesi onların tercihi. İlçe teşkilatının kendi sayfalarında Gebze'nin tek adayı olduğum için aday olarak paylaşımlar yapması sonucu bazılarında kesin aday olduğum algısı yaratmış olabilir. Herkes bugüne kadar iyi ya da kötü istediği gibi yazıp çizdi. Bu süreçte herkesin açıklamalarına saygı duyduğum gibi benim de düşüncelerime ve görüşlerime saygı duyulmasını bekleyerek hem aday adaylığımdan hem de parti üyeliğimden istifa ettiğimi tüm kamuoyuna bildiririm.

“RESMİ OLARAK SONLANDIRACAĞIM”
Bazı MHP'liyim diyenler tarafından muhalefet adı altında hakaret, iftiralara maruz kaldığım ve eğer muhalefet yapılacaksa muhalefetin muhalefet partili olan kişilere saygı ve adalet çerçevesinde yapılması görüşünde olduğum aldığım bu karara tuz biber ekti. Partiyi o kişilere tamamen bırakmak adına Pazartesi resmi olarak hem üyelik hem de aday adaylık sürecimi sonlandıracağım. Herkes kendince nasıl en iyi vatanseverse bende kendimce öyleyim. Benim için şahsi menfaatlerimden öte vatan ve ilçe menfaatleri gelir. Bu süreçte kimseyle şahsi bir sorunum olmadı olmaz da. Yazdılar okuduk, söylediler dinledik. Sayın İl Başkanı Aydın Ünlü Bey’e, İlçe Başkanı Ferit Taşdemir’e ve yönetimine, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Çağrı Şakar Bey ve yönetimine, mahalle başkanlarına ve tüm MHP'ye gönül veren herkese teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum. Hatamız varsa affola, herkesin yolu açık olsun.”

 

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim