• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 14°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8876.85 1.82
  • Altın: 2240.943 -0.15
  • Dolar: 32.3403 0.08
  • Euro: 35.1219 -0.25

Büyükakın: Futsal Dünya Kupası’na talibiz

Spor Kenti Kocaeli'de oynanan Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda mutlu sona Bağcılar ulaştı
Büyükakın: Futsal Dünya Kupası’na talibiz

‘Spor kenti Kocaeli’ vizyonu doğrultusunda her özel çocuğun yapacağı bir spor branşını bünyesindeki Kağıtspor’da bulunduran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri sporla sosyal hayata adapte etmesine olanak sağlayarak sporda engelleri kaldırıyor. Bu kapsamda Büyükşehir, Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’na ev sahipliği yaparak, özel sporcuların unutamayacakları bir organizasyona imza attı. Büyükşehir’in ev sahipliğinde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası yapılan final maçı ile sona erdi. Final maçını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, özel sporcuların final coşkusuna ortak oldu. Başkan Büyükakın yaptığı açıklamada, Down Sendromlular Futsal Dünya Kupası’na talip olduklarını söyledi.

6 TAKIM MÜCADELE ETTİ

6 ilden yaklaşık 72 özel sporcunun katıldığı Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Bursa Hacı Mehmet Zorlu, Ankara Amatör Sporcular ve Spor Adamları Spor Kulübü, İstanbul Bağcılar Belediyesi, Kayseri Kocasinan Belediyesi ve Malatya Turgut Özal Özel Sporcular Kulübü mücadele etti. 29 Kasım’da Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda oynanan maçlar ile start alan Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ve İstanbul Bağcılar Belediyesi, grup müsabakalarını ilk sırada tamamlayarak adlarını finale yazdırdı.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN İLE OLEY ÇEKTİLER

Özel sporcular, Başkan Büyükakın’ın salona girmesiyle büyük coşku yaşadı.  Özel sporcular, Başkan Büyükakın’ın etrafını sararak, hep birlikte ‘oley’ çekti. Ardından Başkan Büyükakın’ın başlama vuruşu ile final maçı başladı. Nefesleri kesen Türkiye Kupası final mücadelesini Resul Orakçı’nın golleri ile 3-1 kazanan Bağcılar, Kocaeli’de Türkiye Kupası’nı kazanma sevinci yaşadı.

“ONLAR İÇİN TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”

Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, “Down Sendromlular Futsal Milli Takımımız, 2019 yılında Avrupa’da yapılan şampiyonaya gitmek için bize geldiklerinde onlara bütün desteği vereceğimizi söylemiştik. İlk gittikleri şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldular. Ardından 2021 yılında Avrupa birinciliğine ulaştılar. Dünya Kupası’na gitmeden önce Kocaeli’de kamp yapmışlar ve bizi ziyarete gelmişlerdi. Onlara dünya şampiyonu olmaları yolunda büyük destekçileri olacağımızı söyledik. Oyuncularımızda inandılar ve inanılmaz bir performans gösterdiler. Onlar dünya şampiyonu olana kadar tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAKLARINA İNANIYORUM”

Kocaeli’de düzenlenen Down Sendromlular Futsal Türkiye Kupası’nın öneminden bahseden Başkan Büyükakın, “Bu turnuva Dünya Şampiyonası’na giden basamaklardan biri. Takım sayısı arttığında ve daha çok maç yaptıklarında Dünya şampiyonasında da birinciliği elde edeceklerdir. Talihsiz bir şekilde Brezilya’ya yenildiler. Ama onlar Brezilya’dan da iyi, ben biliyorum. İnşallah Brezilya’yı da yenecekler ve önümüzdeki Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olacaklar” dedi.

“FUTSAL DÜNYA KUPASINA EV SAHİPLİĞİ YAPARIZ”

Uluslararası arenada Down Sendromlular Futsal Turnuvası’na ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Başkan Büyükakın, “Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanımız burada. Dünya ülkelerini rahatlıkla davet edebilir. Kocaeli’de tüm imkânları seferber eder, burada Avrupa ve Dünya Şampiyonası düzenlemek üzere bütün şartları oluştururuz. Yeter ki, Dünya Özel Sporcular Federasyonu ikna edilsin. Biz burada en iyi şekilde ev sahipliği yaparız” diye konuştu.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Final maçının ardından kupa törenine geçildi. Şampiyon olan Bağcılar, ikinciliği elde eden Kağıtspor ve üçüncü olan Bursa Hacı Mehmet Zorlu’nun kupaları ile turnuvaya katılım sağlayan takımların madalyalarını Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım ve Büyükşehir Kağıtspor Başkanı Ali Yeşildal verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim