• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9095.22 0.17
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

Bursa'daki Bilim Şenliği Türkiye'de İlklere Sahne Olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim Teknoloji Merkezi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği ve rekor katılım beklenen Bilim Şenliği bir çok ilklere sahne alacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2-4 Mayıs tarihlerinde Merinos Parkı'ndaki şenliğe tüm
Bursa'daki Bilim Şenliği Türkiye'de İlklere Sahne Olacak

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim Teknoloji Merkezi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği ve rekor katılım beklenen Bilim Şenliği bir çok ilklere sahne alacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2-4 Mayıs tarihlerinde Merinos Parkı'ndaki şenliğe tüm bilim ve teknoloji meraklılarını beklediklerini ifade ederek, "Bütün amacımız gençlerimizin idealist, üretken ve birikimli olmasıdır" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ve Bilim Teknoloji Merkezi Proje Koordinatörü Rıfat Bakan basın toplantısında bu yılki bilim şenliğinin programını anlattılar.

Türkiye'nin en kapsamlı bilim merkezi olan Bursa Teknoloji Merkezi olarak bilim şenliğinin 3'ncüsünü düzenlediklerini anlatan Başkan Recep Altepe, "İlk şenlik 50 bin, ikinci şenlik 100 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti. Bu sene rekor katılım bekliyoruz. Bütün amacımız gençlerimizin idealist, üretken ve birikimli olmasıdır. Yerel yöneticiler olarak bizler elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Biliyoruz ki bu çalışmalar sadece kamu kurumlarının gayretiyle değil sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle daha üst seviyelere taşınır. Bu yılki organizasyonumuza 30 farklı üniversiteden 45 bilim kulübü katılıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi robotik kollu bant sistemi, elektrikli bisiklet, güneş enerjisi takip sistemi, üç kanatlı rüzgar türbini, jeotermal enerji tesisi, otomatik ağaç parçalama makinesi,soft dondurma makinesi projeleri ile katılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi ilk görsel lansmanını gerçekleştireceği elektrikli arabası ile katılıyor. Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu Tübitak Formula G 2013 şampiyonu Türkiye'nin en hızlı güneş enerjili aracı ile katılıyor. Lazer kanun : telleri olmadan çalınabilen kanun, uluslararası enerji sempozyumunda yeni bir buluş olduğu kabul edilen ve dünyanın en ucuz hidrojen gazı üretimi olarak tescillenen hidrojen üretme yöntemi yer alacak" diye konuştu.

GELECEĞİN OTOMOBİLLERİ SERGİLENECEK

Üniversite öğretim görevlilerinin bize sorun köşesinde öğrencilerin meraklarını gidereceğini vurgulayan Altepe, "Etkinlik süresince şenlik alanından; gündüz güneş ve 3 Mayıs gecesi BTM'den saturn gezegeni ve ay gözlemi yapılabilecek. Türkiye'de bulunan diğer 10 bilim merkezi de şenliğe katılacak. Tübitak güneş ve hidrojen enerjili araçları yarışmasından sonra Türkiye'de en fazla güneş ve hidrojen enerjili aracı toplayan etkinlik yapılacak. 25 atölye çadırı ile bir önceki yıla göre atölye çadırı sayısını 2 katına çıkardık. Türk Patent Enstitüsü desteği ile patent danışma merkezi kurulacak ve projesi olan kişiler bu çadırda danışma hizmeti alabilecek. 10 bilim merkezinin katılımı ile Türkiye'de ilk kez "Türkiye Bilim Merkezleri çadırı’ kurulacak. İlk kez ‘geleceğin otomobilleri’ kapsamında elektrikli araçlar ve arazi araçları sergilenecek. Üniversite kulüpleri hovercopter ve model uçak projeleri ile de şenliğe başka bir boyut katacaklar. Gaziantep, Konya, Trabzon, Çorum, İzmir, Kütahya, Manisa, İstanbul, Sakarya olmak üzere 9 ilden 6 tır; geleceğin 20 otomobilini taşıyacak. 5 yurtdışı ekibi de şenliğe katılacak. Münazaralar yapılacak. Vatandaşlarımız proje ve icatlarıyla BTM'ye başvuruda bulunarak şenliğe katılabilecekler" diye konuştu

Bursa Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de, böyle önemli bir organizasyon için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, geleceğin bilim adamlarının bu tür organizasyon ve merkezler sayesinde çıkacağını vurguladı. Bursalı öğrencilerin daha şanslı olduğunu kaydeden Bilici, Bursa Teknoloji Merkezi'nin diğer şehirlere örnek olduğunu vurguladı.

(İHS

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim