• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Bu Kentteki Bütün Kesimhaneleri Devlet İzliyor

Et sektöründe önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün başlattığı bir proje ile kentteki 17 kesimhane 24 saat izlenecek şekilde harekete duyarlı kameralarla donatıldı. Proje ile gıda güvenirliliğinin artırıl
Bu Kentteki Bütün Kesimhaneleri Devlet İzliyor

- Et sektöründe önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün başlattığı bir proje ile kentteki 17 kesimhane 24 saat izlenecek şekilde harekete duyarlı kameralarla donatıldı. Proje ile gıda güvenirliliğinin artırılması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi hedefleniliyor.

Söz konusu sistemle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Afyonkarahisar’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, sistemin nasıl çalıştığı konusunda basın mensuplarına bilgiler verdi. Kent merkezi ve ilçelerindeki bütün kesimhanelerine gece görünüşüne de sahip modern kameralar yerleştirdiklerini söyleyen Arap, kamaraların kesimhanelerin sadece bir bölümüne değil bütün birimlerine yerleştirilerek hayvan kesimlerinin takip ve kontrollerinin sağlandığını kaydetti. Kameralar sayesinde hayvan kesimlerinin hangi şartlarda yapıldığını ve resmi kesim günleri dışında, hayvan kesimlerinin önüne geçilmeye başlandığını da ifade eden Arap, “Afyonkarahisar ve ilçe genelindeki tüm kesimhaneleri 17 kesimhaneyi resmi kesim günleri dışında ve saatlerinde 24 saat kontrol edebilmekteyiz. Sistem Türkiye’de bir ilk. Bu sistem harekete duyarlı. Bu sayede kesimhanedeki en ufak hareket bile kayıt altına alınıyor bilgisayar ve cep telefonundan bizler tarafından görüntülenebiliyor” dedi.

“KESİMHANELERİMİZ KONTROL ALTINDA”

Arap, harekete duyarlı modern kamera sistemi ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

“İnsan tüketimine sunulan her türlü gıda gerek kamu gerekse işletmenin oto kontrolünde yeteri kadar denetim ve kontrol altında tutulması insan sağlığı açısından her zaman risktir. Bizim malum et ve et ürünleri üreten Afyonkarahisar'ın, ülkemiz genelinde merkezi noktada rol oynaması ve et ve et ürünlerinin insan sağlığı açısından diğer gıda ürünlerine göre ön grupta yer alması bizim böyle bir tedbir almamızı gerektirdi. Daha öncesinde kesimler resmi kesim günleri dışında da yapılabilmekteydi. Ama bugün Afyonkarahisar genelinde tüm kesimhanelerin tüm gün saatlerini 7 gün 24 saat kontrol altında tutabilmekteyiz. Afyonkarahisar denilince sucuk gibi bir çok et ve et ürünleri herkes tarafından bilinmekte. Biz bu yaptığımız sistemle halk sağlığının korunması amacıyla kurduğumuz kamera sistemiyle artık Afyonkarahisar'ın belki ulusal anlamda uluslararası anlamda tamamıyla güvenilir olduğunun kanıtıdır. Yani yapılan su sistem artık insan sağlığı açısından Afyonkarahisar'ı güvenilirlik noktasında sektörü de ileriye taşıyacaktır. Afyonkarahisar'daki kesimlerin kontrol altında olduğunun İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 7 gün 24 saat kontrol edilebilir şekilde takip edilebilir hale geldiğinin ispatıdır. Biz bu sistemin il genelindeki et sektörüne güvenilirlik noktasında ulusal anlamda çok şey kazandıracağının düşüncesi içerisindeyiz. İnsan sağlığı hiçbir şeye değişilmez halkın için yaptığımız bu çalışma inşallah hem örnek olacaktır diğer illere. Kentimizde uluslararası anlamda da öne çıkartacaktır.”

Toplantıya katılan kesimhane sahipleri de sistemin gıda güvenilirliğini oldukça fazla arttıracağını ve kayıt dışı kesimlerini önlenerek, haksız rekabetin önüne geçileceği noktasında görüş belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim