• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:07Güneş 05:49Öğle 13:06İkindi 16:58Akşam 20:13Yatsı 21:47
    • 5°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 10276.88 0.00
  • Altın: 2398.482 0.35
  • Dolar: 32.2398 -0.23
  • Euro: 34.6949 -0.22

Bu fuar Kocaeli'yi hareketlendirdi

İzmit'te bu yıl ikincisi düzenlenen Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK 2014'de yerli ve yabancı firmalar ürünlerini tanıtırken, ilk 2 günde 250 yerli ve yabancı firma ürünlerini binlerce alıcı firmaya tanıtma fırsatı buldu.
Bu fuar Kocaeli'yi hareketlendirdi

Türk Deniz Kuvvetleri de, Gölcük Tersanesi'nde inşa edilen firkateyn, denizaltı ve diğer gemilerle cihazlarda kullanılan çok pahalı ithal malzemeleri yerlileştirmek ve Türk sanayicisine yaptırmak için sergi açtı. Perşembe günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı törenle Uluslararası İnterteks Fuar alanında açılan fuara, yaklaşık 250 firma katıldı. Firmaların açtığı ve ürünlerini standların yanı sıra Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) aracılığıyla, dünyanın dört yanından gelen firma temsilcileri ile Türk firmaları buluşturularak birebir görüşme olanağı yaratıldı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'de lokomotif görevi yapan sanayi kentlerinden Kocaeli'de fuarcılığın da çok eski olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

 21 ÜLKEDEN 120 SANAYİCİ DE GELDİ

"Son dönemde Kocaeli Sanayi Fuarı artık fonksiyonunu kaybetti. Eğlence fuarına dönmüştü. İnterteks Fuarı binası olduğu için bunu kullanmak amacıyla yoğun çabalar sarf ettik. Ama fuarcılıkta da dünya trendlerinde aşağıya giden bir ivme var. Amacımız; Kocaeli'de üretilen değişik ürünleri yurt dışından gelen misafirlerimize tanıtmak, ayrıca kendi aralarında da işbirliği oluşturmak. Geçen seneye oranla çok olumlu gelişmeler var. Geçen sene stand sayımız 167 idi. Bu sene 220'ye çıktık. Toplam kullanılan brüt alan 11 bin metrekareymiş, bu sene 16 bine çıktık. Geçen sene 11 bin olan ziyaretçi sayısı ikinci gün öğlene kadar 6 bin 737'e ulaşmış. Tüm rakamlarda olumlu gelişmeler var. Avrupa Network ağıyla Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Ticaret Odası'nın bağlantıları vasıtasıyla diğer odalarımız da bize çok destek oldu. 21 ülkeden toplam 120 sanayiciyi buraya getirdik. Geçen sene bu rakam 60 kişi, ülke sayısı 16'ydı. Bu sene bu rakamları da geliştirmiş olduk. Yabancı temsilci sayısı da 250'ye çıktı. Yani bu çok olağanüstü bir rakam. Biz bu sene 1500 tane ikili eşleşme görüşmesi yapmayı planlıyoruz. Bu bizi hakikaten çok umutlandırdı. Hedefimiz; 1500 idi. Bugün öğlene kadar 1500'ü geçmişiz. Demek ki 2 bini bulacağız. Hedefimizi de aştığımız için çok mutluyuz." 

DENİZ KUVVETLERİ MALZEME SERGİSİ 

Oda Başkanı Zeytinoğlu, fuar nedeniyle kentteki tüm otellerin dolduğunu, kente olağanüstü hareketlilik geldiğini de anlatırken, Deniz Kuvvetleri'nin açtığı malzeme sergisini de hatırlatarak şöyle devam etti: "Bu sene geçen seneden farklı olarak, Deniz Kuvvetleri de sergi açtı. Kendileri yaklaşık 200 ürünün yerlileştirilmesini arzuluyorlar. Çünkü bir çoğu yurt dışından çok yüksek fiyatlara ithal ediliyor. Bu amaçla burada sergi açtılar. Başta kuvvet komutanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu sergi bizim fuarımızın ilgi odağı oldu. Benzer bir sergiyi de ASELSAN yapıyor. Burada en büyük sıkıntı deniz kuvvetlerimizin ihtiyacının az olması nedeniyle adetlerden bir yana bir sıkıntı var. Deniz Kuvvetleri'nin envanterine geçici olarak girebilirseniz NATO nedeniyle tüm dünyaya da açılmış oluyorsunuz. Bunun da çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz." 

SANAYİCİLER MUTLU

 Fuara 2 yıldan bu yana katılan Marmara Siegener Galvaniz'in Pazarlama ve Satış Sorumlusu Deniz Özcan, bu fuarın Kocaeli bölgesinde özellikle sanayinin çok gelişmiş olduğu bölgelerde hareketlilik getirdiğini söyledi. Özcan, şöyle konuştu: "Özellikle biz Santek'e bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi için destek vermek istiyoruz. Bu bölgedeki yeterlilik seviyesinin artık fuar seviyesine ulaştığını düşünüyoruz. Özellikle İstanbul'da ulaşımın zorluğu müşterimiz tarafından çok iletilen bir şikayet. Bu nedenle müşterilerimizin tercihi burası oluyor. Kocaeli'de otel altyapısının da olması işlerimizi çok çok kolaylaştırıyor. Özellikle Anadolu müşterilerimiz köprüyü geçmek istemiyor. Köprüden sonraki trafik ve gidiş- dönüş çilesini çok hissediyorlar ve bunu bize iletiyorlar. Anadolu'dan gelen müşterilerimiz özellikle Sabiha Gökçen Havaalanı'nı kullanıyorlar. Oranın buraya lokasyonunun çok yakın olması da önümüzdeki süreçte bu fuara çok katkısı olacağını düşünüyorum. Ama Avrupa yakasındaki fuarları çok olumsuz yönde etkiliyor."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim